2024.gada 9. maijs

Einārs, Ervīns, Klāvs

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2017.gada 12.janvārī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Apstiprināts Jēkabpils novada projekts Latvijas Pašvaldību savienības izsludinātajā grantu projektu konkursā “Vietējās pašvaldības – attīstības izglītības un sabiedrības izpratnes veicinātājas”. Projekta mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību uz attīstības izglītības aktualitāti mūsdienu pasaulē, kā arī sekmēt attīstības izglītības integrēšanu pašvaldības aktivitātēs un neformālajā izglītībā, Jēkabpils novadā. Projekta mērķis ir arī veicināt sabiedrības mijiedarbību, līdzdalību un savstarpēju sadarbību starp dažādām sabiedrības grupām, kā arī veicināt pārrobežu sadarbību. Projektā paredzētas piecas aktivitātes: Apmācības novada iedzīvotājiem par vides izglītību un datorprasmju uzlabošanu; Pieredzes apmaiņas brauciens uz Lietuvu; Labās prakses piemēri skolās; Radošas aktivitātes jauniešiem un Foto izstāde. Projektu paredzēts īstenot līdz 31.maijam. Piešķirtais  projekta finansējums ir 3 tūkstoši 990 eiro.

Lai debatētu par šā gada aktualitātēm lauksaimniecības nozarē, šonedēļ notiks Jēkabpils rajona lauksaimnieku apvienības biedru kopsapulce. Uz to aicināti gan apvienības biedri, gan citi novada lauksaimnieki. Pasākums notiks rīt Jēkabpilī, Bebru ielā 108a. Jēkabpils rajona lauksaimnieku apvienība dibināta 2004.gadā. Tā apvieno Jēkabpils novada lauksaimnieku sabiedrisko organizāciju, nozaru asociāciju vairāk nekā 50 biedrus kopīgai interešu pārstāvniecībai.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada Leimaņu tautas nama Bēbīšu skoliņa aicina uz pirmo satikšanos Leimaņu Tautas namā,svētdien 15. janvārī plkst. 15.00. Būs interesantas sarunas un lekcija jaunajiem vecākiem „TAURIŅA PIESKĀRIENS UN BĒRNA ATTĪSTĪBAS HARMONIJA”.Skoliņā stāstīs par tauriņa pieskārienu jeb masāžas metodiku bērniņa mieram un labsajūtai; Bērna fiziskās un psihiskās attīstības likumsakarības 1. gadā un problēmu sekas visam mūžam; Alerģiju profilakse – ekoloģiskā sadzīves ķīmija. Praktiskā lekcija notiks apmēram 2 stundu garumā. Lekciju vadīs praktiskā psiholoģe, sporta pedagoģe un masāžu speciāliste Dace Čākure. Sīkāka informācija pie Jolantas Armanovičas pa tālruni 2039500

Sestdien, 14. janvārī pulksten desmitos, Pasaules sniega dienā notiks Hokeja turnīrs Jēkabpils novada Rubeņos! Tiek rīkots gan pieaugušo, gan bērnu turnīrs. Noteikumi paredz, ka komandā ir maksimāli 8 dalībnieki, bet uz laukuma spēlē 4 dalībnieki. Turnīrs norisināsies pēc dīķa hokeja noteikumiem; inventāru nodrošina paši dalībnieki; starplaikos dažādas papildus disciplīnas; īpašas papildus balvas no Oskara Bārtuļa. Turnīru organizē - Jēkabpils novada pašvaldība, sadarbībā ar hokeja klubu “Rubeņi”. Sīkāka informācija pa tālruni - 28677242.

Un vēl

Rīt, 13. janvārī pulksten divos dienā Jēkabpils novada Dunavas pamatskolas tradīciju zālē notiks atceres pasākums “Barikāžu laiks”. Piedalās dzejniece Rasma Urtāne un Latvijas nacionālās operas vijolnieks Reinis Galenieks. Pasākumā būs iespēja iegādāties dzejnieces grāmatas. Pasākuma dalībnieki Dunavas pamatskolas skolēni, pedagogi, kā arī vietējie iedzīvotāji.

Jēkabpils Novada ziņas sagatavoja sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Sēlis

 

Atstājiet komentāru