2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 13.janvārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2017.gada 13.janvārī

Radio1 Līvānu Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šogad Līvānos tiks uzbūvēts peldbaseins, šādu lēmumu pag;ajušā gada pēdējā novada domes sēdē vienbalsīgi pieņēma pašvaldības deputāti. Integrētajā Līvānu novada attīstības programmā baseina būvniecība bijusi ierakstīta jau pašos pirmsākumos. Tam pamatojums ir iedzīvotāju aptaujas, kurās kā divas galvenās prioritātes ir minētas dzīvojamo māju iekšpagalmu asfaltēšana un peldbaseina uzbūve. Iepriekšējos gados ir izdevies sakārtot 99% daudzdzīvokļu māju iekšpagalmu, nu ir pienākusi kārta baseina būvniecībai. Baseins atradīsies Līvānu 1.vidusskolas teritorijā starp Rīgas un Vecticībnieku ielu un būs savienots ar vieglatlētikas manēžu, kuru baseina būvdarbu gaitā plānots pārbūvēt, pagarinot skrejceļus aptuveni par 20 metriem. Baseinā plānots gan 25 metrs garais peldbaseins ar vairākiem celiņiem, gan bērnu baseins un telpas administrācijai, ģērbtuves, sanitārās telpas, arī pirts zona. Baseins darbosies apkures sezonas laikā. Baseina būvniecības kopējās izmaksas tiek lēstas no 1,2 līdz 1,5 miljoniem eiro.

Līvānu novada pašvaldība veic aptauju "Gada notikums kultūrā 2016" saskaņā ar Līvānu novada domes noteikumiem „Par Līvānu novada domes apbalvojumiem un to piešķiršanas kārtību”, kas nosaka, ka Gada nozīmīgākais/interesantākais notikums kultūrā tiek noteikts iedzīvotāju balsojumā elektroniski Līvānu novada domes oficiālajā mājaslapā livani.lv vai rakstiski Līvānu novada domē anketu veidā. Balsošana nominācijā Gada notikums kultūrā turpināsies. līdz 20.janvārim. Nobalsot elektroniski varat atverot saiti, kas dota Līvānu novada mājslapā.

Turpinām ziņas

Daugavpils Universitātes rektora, akadēmiķa Arvīda Barševska fotoizstāde "15 kadri pasaules" ir mirkļu tveršanas mēģinājums daudzo Latvijas un ārvalstu ekspedīciju laikā. Tie ir mirkļi, kas vairāk neatkārtosies. Tie ir mirkļi, kas bijuši konkrētā laikā un telpā. Fotoaparāta fiksētie mirkļi ir iemūžināti 15 krāsu fotogrāfijās, kuras apskatāmas šajā izstādē. Vairākās fotogrāfijās cilvēks ir mijiedarbībā ar dabu. Izstādi aicina apmeklēt līdz 20. februārim, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zēlē.

Savukārt Līvānu Mūsdienu mākslas galerijā līdz 28.janvārim apskatāma tekstilmākslinieces Ievas Krūmiņas izstāde “Putekļi un zelts”. Izstādes “Putekļi un zelts” ekspozīciju veido lielformāta darbi un miniatūras, kas radīti dažādās tehnikās, izmantojot vilnu, linu, zīdu, polietilēnu, u.c. materiālus. Darbi atspoguļo dažādu tehniku un materiālu daudzveidīgo pielietojumu. Ieva Krūmiņa ir profesore Latvijas Mākslas akadēmijā, Tekstilmākslas katedras vadītāja. Mākslinieces nozīmīgāko izstāžu saraksts ir plašs – viņas darbi izstādīti Lielbritānijā, Slovēnijā, Polijā, Itālijā, ASV, Dienvidkorejā, u.c. Saņēmusi vairākus apbalvojumus starptautiskos mākslas festivālos un biennālēs, viņas darbi atrodas kolekcijās Latvijas Mākslas Fondā, privātkolekcijās Latvijā un daudzās ārvalstīs.

Otrdien, 17. janvārī plkst. 17.00 biedrībā “BALTĀ MĀJA” Dzejas draugu klubs aicina uz dzejas tradīcijām veltītu tikšanos - "Vērojot tējas lapiņas dejojam…" Pasākuma dalībnienieku “mājas uzdevums” – sagatavoties LASĪT divus vai trīs dzejoļus, kas pašiem patīk vislabāk. Dzejas pēcpusdienā ikviens aicināts dāvāt citiem prieku un sajūsmu klausoties dzejas lasījumos.

Līvānos ir atvērta slidotava. Lieli un mazi slidotgribētāji aicināti baudīt ziemas priekus Jaunatnes iniciatīvu centra "Kvartāls" brīvdabas slidotavā Lāčplēša ielā 28.

Un vēl

Pagājušā gada nogalē, turpinot jau vairāku gadus ilgstošo tradīciju, biedrība “Baltā māja” nodeva Līvānu novada dzimtsarakstu nodaļai adītus zābaciņus. Mazos zābaciņus adījušas Līvānu novada seniores – rokdarbnieces un tie domāti jaundzimušajiem mazuļiem, kurus vecāki reģistrēs par Līvānu novada jauniem iedzīvotājiem. Biedrība no sirds pateicas atsaucīgajām adītājām, kā arī akcijas sponsoram - Līvānu kūdras fabrikai un personiski tās vadītājam Pēterim Romanovskim.

Līvānu novada ziņas sagatavoja Sabiedrisko attiecību un ārējo sakaru nodaļa

 

 

Atstājiet komentāru