2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 18.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 18.janvārī

Radio1 Preiļu Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Ir iesākusies vieglatlētikas ziemas sezona Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas audzēkņiem, un jau ir noticis pirmais Latvijas čempionāts – soļošanā telpās, kurā piedalījās treneru Jāņa Upenieka un Olgas Borisovas soļotāji. Vislabākie panākumi zēniem U-14 grupā – 1. vieta Denisam Ivanovam 1000m soļošanā un zēniem U-16 grupā – 1. vieta Raivo Liniņam 2000m soļošanā. Medaļa izcīnīta arī 3000 metru soļojumā U-18 grupā meitenēm, kur trešā vieta Ksenijai Zabalujevai. Bronzas medaļu 5000 metru soļojumā U-20 grupā ieguva Maksims Semjonovs. Preiļu labākais soļotājs – veterāns Normunds Ivzāns (trenere Anita Kažemāka), izpildot meistarkandidāta sporta klasi, izcīnīja bronzas medaļu.

7. janvārī Viljandi Igaunijā notika XIX Igaunijas galda tenisa federācijas jaunatnes “Grand Prix” 5. kārtas sacensības. No Preiļu novada Bērnu un jauniešu sporta skolas galda tenisa nodaļas (treneris Anatolijs Isajevs) sacensībās piedalījās 5 audzēkņi četrās vecuma grupās. Vislabāk veicās Franciskai Liniņai, kas savā grupā izcīnīja 1. vietu. 3. vieta Raimondam Mūrniekam.

7. janvārī, norisinājās Jēkabpils atklātās ziemas sacensības vieglatlētikā telpās “Daugava 2017”. Ziemas sezonu uzsākot, veiksmīgi startēja Preiļu novada vieglatlēts Dairis Rinčs, tāllēkšanā aizlecot 7,21 un izcīnot 2. vietu. Sacensībās piedalījās Latvijas un Lietuvas vieglatlēti.

Turpinām ziņas

Šobrīd Preiļu parkā norit pils atjaunošanas darbi un tiek plānota arī kompleksa parka sakopšana, tāpēc ir izstrādāts un saskaņots projekts “Preiļu parka centrālās daļas (no bijušā zirgu staļļa līdz Mehanizatoru ielai, dienvidu pusē no jaunās pils) rekonstrukcijas korekcijas”, kas paredz izveidot vēsturiskajam Preiļu pils apkārtnes izkārtojumam tuvu risinājumu. Lai veidotu pareizu parka ainavu, pēc visu nepieciešamo saskaņojumu saņemšanas Valsts Kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā, kā arī Dabas aizsardzības pārvaldē janvāra vidū SIA “Preiļu saimnieks” atbilstoši projektam ir uzsācis koku zāģēšanu teritorijas sakopšanai pils apkārtnē. Nozāģēt paredzēts tikai bojātos, nokaltušos, slimos, tostarp ošu slimības skartos, un mazvērtīgos pašizsējas kokus. Visi nozāģētie koki tiks uzskaitīti, un iegūtā malka nodota kā kurināmais novada pagastu pārvalžu katlu mājām. Darbu ilgums atkarīgs no laikapstākļiem, orientējoši tie varētu turpināties visu janvāri un februāri.

20. janvārī plkst. 13.30 Preiļu 1. pamatskolas svinību zālē notiks 1991. gada janvāra barikāžu atceres pasākums. Pasākumā aicināti piedalīties visu novada skolu audzēkņi un skolotāji, barikāžu dalībnieki, pilsētas iedzīvotāji.

Janvāra beigās Preiļu parkā sāksies Preiļu novada atklātās sacensības distanču slēpošanā „Parka sprints – 2017”, kas norisināsies četrās kārtās līdz pat februāra beigām. Sacensību mērķis ir popularizēt distanču slēpošanu kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu pieaugušo un jauniešu vidū, kā arī iesaistīt Preiļu pilsētas un Preiļu novada iedzīvotājus fiziskās aktivitātēs. Sacensību pirmā kārta notiks jau 27. janvārī ar sākumu plkst. 18.00. Nākamās kārtas paredzētas 3., 10. un 24. februārī. Sacensībās var piedalīties visi slēpot gribētāji, sākot ar jebkuru kārtu vairākās vecuma grupās un distancēs. Sniega trūkuma dēļ posmi var tikt pārcelti uz citu datumu, tāpēc sekojiet līdzi informācijai www.preili.lv, kur var iepazīties arī ar sacensību nolikumu.

Un vēl par kultūras pasākumiem

20. janvārī Aizkalnes Tautas namā norisināsies "Spēļu vakars" bērniem un jauniešiem

21. janvārī plkst.19.00 Pelēču Kultūras namā notiks deju grupas „Viss kārtībā” 5 gadu sadraudzības vakars „Dziedam, lecam pa jaunam, pa vecam” ar tālākiem un tuvākiem draugiem. Vakara noslēgumā plkst. 22.00 groziņu balle kopā ar Gundaru no Aizkraukles

22. janvārī plkst. 15.00 Preiļu Kultūras namā deju ansambļa Diždancis/Jelgava/ un deju kopas Dancari koncerts. Ieeja – brīva.

Līdz 4. februārim Preiļu Galvenās bibliotēkas 2. stāvā skatāma mākslinieku plenēra Riebiņos-2015 - darbu izstāde.

Preiļu novada ziņas sagatavoja domes mājaslapas satura redaktore Ilona Vilcāne

Atstājiet komentāru