2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 20.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 20.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Problemātisko aktīvu pārvaldītājs SIA "Hiponia" pārdod Kokneses novada viesu namu "Vino Rosso". Viesu nama cena ir 258 tūkstoši eiro, un tas ir izvietots uz 1,9 hektāru palaša zemesgabala. Viesu mājas kopējā platība ir 733 kvadrātmetri, bet saimniecības ēkas platība ir 98 kvadrātmetri. Viesu mājā ir pilnībā aprīkoti astoņi divvietīgi numuri, kā arī tajā ir restorāna telpas ar divām zālēm, vasaras terase, kamīna zāle, turku pirts ar baseinu un atsevišķa pasākumu telpa. Portālā "hiponia.lv" izvietotais sludinājums liecina, ka īpašums var tikt izmantots kā ģimenes rezidence vai neliela ģimenes viesnīca biznesa vajadzībām.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Purviņiem Secē, kur pie Seces dzelzceļa stacijas bija aizdegusies lokomotīve, informē portāls staburags.lv. Sākoties degšanai, mašīnisti lokomotīvi atkabināja un piebrauca tuvāk dzelzceļa stacijai, lai varētu piekļūt ugunsdzēsēji. Kad ieradās ugunsdzēsēji glābēji, viņi sākumā strādāja ar pulvera dzēšamo aparātu, līdz brīdim, kamēr tika izvilkta šļūteņu līnija. Objektā ieradās divas automašīnas no Aizkraukles, tajā skaitā vienā bija astoņas tonnas ūdens. Izbrauca arī ekipāžas no Jaunjelgavas un Viesītes. Glābējiem pilnībā pietika ar līdzi atvesto ūdeni. Izdega lokomotīves kabīne un daļa motortelpas apmēram 15 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji norāda, ka šādi ugunsgrēki ir reti. Lai noteiktu tā iemeslu, tiks veikta ekspertīze.

Turpinām ziņas

Krustpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājus izmantot ziemas piedāvātās iespējas un brīvdienas pavadīt, slēpojot un slidojot. Sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Lapiņa informē, ka sestdien un svētdien 21. un 22.janvārī, no pulksten desmitiem līdz trijiem dienā Krustpils novada Baļotes ezera centrālajā pludmalē būs iespēja bez maksas izīrēt slēpju komplektus un izmantot sagatavoto 1,5 km garo slēpošanas trasi, savukārt, slidot gribētājiem būs iespējams izmantot attīrītu slidošanas laukumu.

Savukārt 4. februāri no plkst. Deviņiem līdz trijiem dienā Klaucānu ezerā notiks Jēkabpils novada 2017. gada zemledus makšķerēšanas sacensības. Reģistrācija no plkst. Astoņiem rītā. Sacensības norisināsies tikai, ja būs droša ledus kārta , tāpēc makšķernieki aicināti sekot līdzi informācijai. Dalība sacensībās ir bez maksas. Pulksten trijos dienā visus dalībniekus cienās ar karstu zivju zupu. Tālrunis uzziņām - 28360230.

Un vēl

Šodien pēcpusdienā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas Inženieru fakultātē norisināsies preses konference par Latgales Simtgades kongresa norisēm. Pasākumā piedalīsies kultūras ministre Dace Melbārde, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Latgales reģiona pašvaldību un organizāciju pārstāvji. Jau ziņots, ka Latvijas valsts simtgadi atzīmēs no šī gada līdz 2021.gadam, un nozīmīgu lomu svētkos ieņem ar Latgali saistīti notikumi, kuru centrālā ass ir Latgales kongress ar galvenajiem notikumiem Rēzeknē, kas notiks no 1. līdz 7.maijam un Daugavpilī 6.maijā. Latgales kongress un ar to saistītā norišu programma būs viens no centrālajiem simtgades atklāšanas notikumiem šī gada maijā.

Atstājiet komentāru