2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 7.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 7.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Rīt Aizkraukles Profesionālajā vidusskolā notiks Aizkraukles novada uzņēmēju tikšanās. Mācību iestāde vēlas iepazīstināt uzņēmējus un citus interesentus ar aktualitātēm valsts izglītības politikā un skolā: ar pieaugušo izglītības iespējām, ārpus formālās izglītības sistēmas iegūto zināšanu un prasmju atzīšanas iespējām, darba vidē orientētu profesijas apguvi un darba devēju iespējām iesaistīties jauno kadru sagatavošanā atbilstoši uzņēmuma specifikai. Tikšanās laikā pārrunāta aktuālāko informācija par Pārnovadu uzņēmēju dienām Aizkrauklē, kas notiks 17. un 18. martā.

Pārtikas un veterinārā dienesta inspektori pagājušajā nedēļā konstatējuši 58 no Āfrikas cūku mēra nobeigušās mežacūkas, tajā skaitā sērga pirmo reizi skārusi Neretas novadu, kur Pilskalnes pagastā atrastas astoņas beigtas mežacūkas. Tāpat sērga pirmo reizi konstatēta vairākos pagastos - Tukuma novada Džūkstes un Jaunsātu pagastā, Engures novada Lapmežciema pagastā, Talsu novada Virbu pagastā un Ventspils novada Puzes pagastā. Katrā no šiem pagastiem uziets pa vienam beigtam dzīvniekam. Līdz ar to mežacūku populācijā mēris šogad konstatēta 127 dzīvniekiem 34 novadu 48 pagastos. Pērn slimība skāra tūkstots146 mežacūkas.

Turpinām ziņas

Pērn "Sadales tīkls"r reģistrējis 96 elektroapgādes infrastruktūras zādzību gadījumus, kas ir radījuši uzņēmumam zaudējumus vairāk nekā 110 tūkstoši eiro apmērā. Īpaši pērn ir pieaudzis transformatoru zādzību gadījumu skaits, kas, salīdzinot ar 2015.gadu, ir palielinājies divas reizes. Pērn reģistrēti 66 transformatoru zādzību gadījumi vairāk nekā 20 pagastos visā latvijā, tajā skaitā arī Jēkabpils, , Krustpils, Līvānu, Madonas, Neretas, Pļaviņu, Preiļu, Riebiņu, Salas un Varakļānu novadā, un šīs ļaunprātīgās darbības turpinās arī šogad - janvārī ir reģistrēta 21 transformatora zādzība.

Ņemot vērā transformatoru zādzību vietas un metodes, "Sadales tīkls" sadarbībā ar Valsts policiju secinājis, ka tās veic vairāku personu grupa un tās tiek veiktas ar mērķi iegūtos elektrotīkla elementus realizēt un gūt materiālu labumu. Šīs ļaunprātīgās un nelikumīgās darbības tiek veiktas lauku apvidos ar zemu apdzīvotības blīvumu, kur tās var palikt nepamanītas. Tādēļ uzņēmums aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties informēt par elektroapgādes pārtraukumiem nakts laikā vai aizdomīgu personu aktivitātēm pie elektrotīkla.

Un vēl

Pēc deputātu ierosinājuma, Jēkabpils novada pašvaldības 23 automašīnām un 3 traktoriem uzstādīti globālās pozicionēšanas sistēmas jeb GPS uztvērēji ar mērķi disciplinēt transportlīdzekļu vadītājus un precīzāk plānot degvielas izdevumus. Iekārtas fiksē izbraukšanas, iebraukšanas adreses, braukšanas ilgumu, transportlīdzekļa stāvēšanas ilgumu, ātrumu un nobraukumu. Maršrutu var izsekot pilnībā, arī tiešsaitē internetā pašvaldības darbinieki, kam ir attiecīgā pieeja. Vēl tiek strādāts pie elektronisko ceļazīmju ieviešanas, kas šobrīd sagādā problēmas. 1. februārī notika arī pašvaldības autovadītāju iepazīšanās ar jauno sistēmu un mācības.

Atstājiet komentāru