2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 12.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 12.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pārtikas un veterinārais dienests noteicis Āfrikas cūku mēra karantīnu Neretas novada Neretas pagastā. Karantīna ar aizsardzības zonu noteikta Neretas novada Neretas un Pilskalnes pagastos - triju kilometru rādiusā ap Āfrikas cūku mēra skarto novietni, bet karantīna ar uzraudzības zonu noteikta Neretas novada Neretas, Pilskalnes un Zalves pagastos, kā arī Viesītes novada Saukas un Rites pagastos, kas ir 10 kilometru rādiusā ap skarto novietni. Karantīnas laikā aizsardzības zonā aizliegts cūkas, tajā skaitā nebrīvē audzētās savvaļas cūkas, pārvietot un vest ar transportlīdzekļiem pa valsts, pašvaldības un privātiem ceļiem, vismaz 40 dienas pēc rīkojuma publicēšanas "Latvijas Vēstnesī", bet uzraudzības zonā - vismaz 30 dienas pēc rīkojuma publicēšanas. Ja personām karantīnas teritorijā ir informācija par mirušu vai slimu cūku, par to nekavējoties jāziņo Pārtikas un veterinārajam dienestam.

Valdība ir nākusi pretī plūdu skartajām pašvaldībām, izņēmuma kārtā infrastruktūras objektu atjaunošanai piešķirot finansējumu 100% apmērā - 2,9 miljonus eiro. Lai gan parasti infrastruktūras objektu atjaunošanai šādos gadījumos pašvaldībām tiek prasīts 30% līdzfinansējums, šoreiz izņēmuma kārtā finansējums piešķirts 100% apmērā. Tāpat Ministru kabinets no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem atvēlējis 1,9 miljonus eiro, lai apmaksātu valsts autoceļu un dzelzceļa ārkārtas uzturēšanas darbus 2017.gada augusta lietavu un plūdu skartajās teritorijās. Jau ziņots, ka lietavu radīto plūdu dēļ ārkārtas situācija tika izziņota vairāk nekā 22 Latvijas novados, tajā skaitā arī Kokneses, Jēkabpils, Krustpils, Viesītes, Aknīstes, Līvānu un Preiļu.

Turpinām ziņas

Lai veicinātu uzņēmējdarbību un piesaistītu investīcijas, Preiļu novada pašvaldība īstenos divus projektus uzņēmējdarbības infrastruktūras labiekārtošanai, kas kopumā piesaistīs novadam 2 miljoni 176 tūkstoši 353 eiro lielas investīcijas un radīs vismaz 36 jaunas darbavietas. Preiļu novada domes Attīstības daļas projektu vadītāja Sanita Meļko pastāstīja, ka Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā pirmajai izvērtēšanai iesniegts projekta pieteikums "Uzņēmējdarbības vides uzlabošana un investīciju piesaistes veicināšana Viduslatgales reģiona novados". Projekta aktivitātes paredz noliktavu teritorijas izbūvi Preiļu novadā, ražošanas ēkai pielāgota laukuma un inženierkomunikāciju izbūvi Preiļos un aktīvās lauku atpūtas un ūdens tūrisma rekreācijas centra izveidi Riebiņu novadā. Iesniegtais projekta pieteikums ir tapis trešajā projektu kārtā sadarbībā ar Riebiņu novadu. Par interesi piedalīties projektā ir saņemti apliecinājumi no diviem uzņēmumiem – AS "Preiļu siers" un SIA "Daugulis un partneri".

Varakļānu veselības aprūpes centrā, kur, iekrītot lifta šahtā, 2015.gada augustā dzīvību zaudēja nepilnus divus gadus vecs zēns, ir pabeigta jaunā pacēlāja uzstādīšana. Tā ekspluatācija varētu sākties jau šonedēļ, tiklīdz būs parakstīti visi nepieciešamie dokumenti. Liftu paredzēts izmatot pacientu pārvietošanai, to varēs lietot arī centra apmeklētāji. Jaunā lifta uzstādīšanu veikusi iepirkumā uzvarējusī SIA “Lift”. Darbu līgumcena - 27 tūkstoši 206 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Un vēl

Ogres novadā kāds potenciālais darba ņēmējs nozadzis priekšniekam automašīnu. Valsts policija informē, ka Ogres iecirknī tika saņemta informācija par zagtu automašīnu. Par šo notikumu ziņoja transportlīdzekļa īpašnieks. Likumsargi no automašīnas īpašnieka noskaidroja, ka kāds vīrietis esot gājis pieteikties darbam. Potenciālais darbinieks uz pārrunām ieradies alkohola reibumā, tāpēc darba devējs palūdzis ierasties citreiz. Tā vietā, lai mierīgi dotos projām, vīrietis pamanījis netālu stāvošo automašīnu, iekļuvis tajā, iedarbinājis un aizbraucis prom. Nozagtā mašīna pieder darba devējam. Izvērtējot saņemto informāciju, likumsargi transportlīdzekli izsludināja meklēšanā. Tās pašas dienas vakarpusē Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Bauskas iecirkņa policisti uz autoceļa Ķekava - Skaistkalne ieraudzīja iedarbinātu stāvošu automobili. Tajā iekšā sēdējis vīrietis, kurš acīmredzami atradies alkohola reibumā. Policisti autozagli aizturēja, automašīna atdota tā īpašniekam. Pat notikušo sākts kriminālprocess.

Atstājiet komentāru