2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 13.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 13.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu uzņēmējdarbības atbalsta centrs, sadarbībā ar Līvānu novada pašvaldību rīko biznesa ideju konkursu „MANA BIZNESA IDEJA 2017”. Ikviens Līvānu novada 5.-12. klašu audzēknis ir aicināts piedalīties konkursā, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu un sagatavojot savas biznesa idejas prezentāciju. Konkursa rezultātā tiks noskaidrotas 3 labākās biznesa idejas, kuru autori saņems naudas balvas 80 eiro apmērā. Pieteikumu un savas biznesa idejas aprakstu sūtīt uz inese.stahovska@livani.lv līdz 20.novembrim. Plašāka informācija Lvānu novada mājaslapā.

Visiem Latvijas mazpulcēniem rudens ir īpašs laiks – izstrādāto projektu dažādās lauksaimniecības, mākslas, rokdarbu un vides jomās izvērtēšanas un izrādīšanas laiks. 27. septembrī Līvānu Bērnu un jauniešu centrs rīkoja kārtējo Līvānu novada rudens projektu forumu, kurā piedalījās Līvānu 279. mazpulks, ko vadīta Dace Rudzāte, Rožupes 1055. mazpulks ar vadītāju Aiju Usāni un Jersikas 504. mazpulks - vadītāja Ina Smelcere. Mazpulcēni prezentēja savus izstrādātos projektus par visdažādākajām tēmām: pašu koptajām puķēm, dārzeņiem, fenoloģiju, mežu, rokdarbiem, ekoloģiju un mākslu. Forums tika atklāts ar svinīgu Latvijas mazpulku himnu un devīzi – Augsim Latvijai. Darbus vērtēja kompetenta žūrija: uzņēmēja Marika Rudzīte Griķe un Līvānu BJC direktore Zane Praņevska. Savukārt uzņēmējs Gatis Pastars sarūpēja dāvanas čaklajiem mazpulcēniem. Pasākuma laikā 279. Līvānu mazpulka dalībniecei Mārītei Balgalvei par izcilu darbu mazpulkā tika pasniegta Latvijas mazpulku Goda Nominācijas balva – sudraba karotīte.

Turpinām ziņas

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Aizkraukles nodaļa nākamnedēļ - 19.oktobrī plkst. 10.00 Aizkrauklē, Bērzu ielā 7 rīko bezmaksas semināru dārzeņu audzēšanā. Pasākumā stāstīs par agrākas ražas dārzeņu – tomātu, gurķu un paprikas - ieguvi gan siltumnīcās, gan uz lauka, par kļūdām audzēšanas procesā un ražas uzglabāšanā, kā arī par dārzeņu kultūru slimību profilaksi lekcijas lasīs viena no Latvijā atzītākajām dārzkopēm Mārīte Gailīte, biedrības „Latvijas dārznieks” eksperte. Savukārt par augsnes auglības uzlabošanas iespējām pirms dārzeņu audzēšanas stāstīs Anita Brosova – SIA Latvijas lauksaimniecības konsultāciju centra augkopības konsultante. Lūgums interesentiem pieteikties līdz 18.oktobrim. Vēlams arī iepriekš sagatavot jautājumus par sev interesējošām tēmām dārzkopībā, jo apmācību process ir veiksmīgāks, ja ir jautājumi, atbildes un dalīšanās pieredzē. Kontaktpersona - Inese Eiduka, tālrunis - 29255047.

Šogad, kā ierasts, 18. novembrī, Krustpils novada pašvaldība piešķirs apbalvojumus: Goda rakstus, Atzinības rakstus un Pateicības rakstus. Pašvaldības apbalvojumi tiek piešķirti fiziskām un juridiskām personām, kuras veicina Krustpils novada atpazīstamību, izaugsmi, uzņēmējdarbību, cilvēku labklājību, kā arī par sasniegumiem, augstiem rezultātiem un ieguldījumu Krustpils novadā kultūras, izglītības, sporta, kā arī citās jomās. Pašvaldība aicina izvirzīt pretendentus gan Goda rakstam, gan Atzinības rakstam, balstoties uz nolikumu „Par Krustpils novada pašvaldības apbalvojumiem – Goda Rakstu un Atzinības rakstu”. Iesniegumu iesūtīšanas un iesniegšanas termiņš ir šī gada 30. oktobris. Plašāka informācija pašvaldības mājaslapā krustpils.lv.

Un vēl

Interesenti tiek aicināti uz Sēlpils kultūras nama amatierteātra "Ore" 20 gadu jubilejas pasākumu ar plašu programmu un jubilāru teātra izrādi. Īpaši aicināti bijušie amatierteātra kolektīva dalībnieki. Sestdien, 14.oktobrī pulksten septiņos vakarā Sēlpils kulturas namā sāksies jubilejas svinības un būs skatāmas izrādes – sievu sarunas Annas Brigaderes lugā “Čaukstenes”, vīru sarunas izrādē “Iz dzīves...”, savukārt amatierteātra Ore sniegumā – izrāde - “No zila gaisa”.

Atstājiet komentāru