2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 24.oktobrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 24.oktobrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Viesītes novada pašvaldības kapitālsabiedrības SIA "Pērlīte" kapitāldaļu izsoles sākumcena būs 65 tūkstoši eiro. SIA "Finance Lab" mantiskā noguldījuma vērtētājs Jānis Liepiņš novērtējis SIA "Pērlīte" 100% kapitāla daļu paketi par 61 tūkstoti 543 eiro. Viesītes novada domes Finanšu komiteja nolēmusi SIA "Pērlīte" pārdot izsolē, sākuma cenu nosakot 65 tūkstoši eiro, kam piekrita arī dome.

Latvijas simtgades gadā dzimušajiem mazuļiem Viesītes novadā pašvaldība pasniegs sudraba monētas medaļu ozolkoka kastītē, kurai būs pievienota arī vēstule. Sākotnēji pašvaldība izsludināja konkursu "Sēlijas amatnieki simtgades bērniem" par labāko dāvanu Latvijas 100.dzimšanas dienas gadā dzimušajiem, tomēr tajā neizdevās atrast dāvanu piegādātājus. Tāpēc pašvaldība lēmusi atsaukties biedrības "Nigestes amatniecības nams" aicinājumam iegādāties dāvanu komplektus - medaļu koka kastītē. Dāvanu komplekta cena ir 10,45 eiro. Pašvaldības 2018.gada budžetā dāvanu sagādei jaundzimušajiem tiks ieplānoti līdz 400 eiro, kas ir mazāk, nekā konkursam "Sēlijas amatnieki simtgades bērniem" paredzētie izdevumi.

Turpinām ziņas

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstu Dobeles novada pašvaldība iecerējusi pārbūvēt un restaurēt Dobeles Livonijas ordeņa pils kapelas mūrus. Plānots, ka darbu laikā mūri tiks rekonstruēti un konservēti, saglabājot arī esošās oriģinālās detaļas. Projektā paredzēti arī darbi, kas saistīti ar elektrības, ventilācijas, apkures tīklu un liftu izbūvi. Kapelas restaurācijas un pārbūves laikā tiks nodrošināti un veikti arheoloģiskās izpētes darbi. Piedāvājumi pašvaldības iepirkumam iesniedzami līdz 10.novembrim, savukārt atjaunošanu plānots paveikt divu gadu laikā.

Baldones novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos izpilddirektora amatam, piedāvājot tūkstots 400 eiro neto atalgojumu. No amata pretendentiem tiek prasīta augstākā izglītība kādā no jomām, kas tieši saistīta ar izpilddirektora pienākumu izpildi, vismaz trīs gadu pieredze iestādes, uzņēmuma vadībā vai izpilddirektora amatā pēdējo piecu gadu periodā un pašvaldības darbību reglamentējošo normatīvo aktu pārzināšana. Tāpat pašvaldība sagaida pieredzi valsts vai pašvaldības nekustamo īpašumu apsaimniekošanā un ceļu uzturēšanā, pieredzi darbā ar Eiropas fondu finansētu projektu sagatavošanu un projektu realizāciju, prasmi analizēt iestādes darbību, identificēt problēmas un izstrādāt risinājumus. Pretendentu pieteikumus ar redzējumu par Baldones novada darbību un turpmāku attīstību pašvaldībā gaida līdz 6.novembrim.

Un vēl

Ietves būvdarbus Odzienas ielā Pļaviņās, ko pašvaldība nodrošina par 47 tūkstoši 700 eiro aizņēmumu Valsts kasē, plānots noslēgt decembrī. Trotuāra ar asfaltbetona segumu izbūve tiek veikta no dzelzceļa pārbrauktuves līdz Kalna ielai. Ietve būs 1,2 līdz 1,5 metru plata, tās kopējais garums - 250 metri. Līdz ar trotuāra izbūvi ielas platums nemainīsies. No dzelzceļa pārbrauktuves līdz Meža ielai trotuārs vedīs pa ceļa kreiso pusi, no Meža ielas līdz Kalna ielai gājēji pārvietosies pa ceļa labo pusi. Ietves savienos gājēju pāreja. Šāds risinājums izvēlēts, pamatojoties uz gājēju plūsmas pētījumiem minētajā posmā. Būvdarbu laikā tiks uzstādītas arī jaunas ceļa zīmes un izbūvēta lietus ūdeņu novades sistēma. Plānots, ka darbi tiks pabeigti decembrī.

Atstājiet komentāru