2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 1.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 1.novembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada zemnieku saimniecība “Ozoli Gribinānos” konkursā “Sējējs 2017” ieguva veicināšanas balvu nominācijā “Gada lauku saimniecība”. Zemnieku saimniecība “Ozoli Gribinānos” dibināta 1989. gadā, galvenā nodarbošanās graudaugu audzēšana. Saimniecībā tiek izmantota jaunākā un modernākā tehnika. Veiksmīgi īstenoti un līdzfinansēti vairāki Eiropas Savienības fondu projekti - augsnes apstrādes tehnoloģiju un graudaugu audzēšanas tehnoloģiju modernizācijai, saimnieciskās darbības modernizācijai, graudaugu pirmapstrādes kompleksa būvniecībai, graudaugu un rapša audzēšanas tehnoloģiju pilnveidošanai, kā arī vairāki graudaugu un rapša ražošanas nozares projekti. Saimniecība regulāri piedalās Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Valsts Lauku tīkla organizētajos pasākumos, semināros un pieredzes braucienos.

Pirmdienās bibliotēka lasītājus apkalpos no plkst. 9.00 līdz 19.00, otrdien, trešdien, ceturtdien un piektdien bibliotēka strādās no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 15.00. Preiļu Galvenās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas darba laiks katru darba dienu no plkst. 9.00 līdz 18.00, sestdienās – no plkst. 10.00 līdz 15.00.

2. novembrī plkst. 17.30 Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva iela 6, (3.stāvs), Preiļos, notiks seminārs par energoefektivitātes pasākumu īstenošanu daudzdzīvokļu ēkās un pieejamo valsts atbalstu. Semināru organizē Ekonomikas ministrija un Attīstības finanšu institūcija Altum informatīvās kampaņas „Dzīvo siltāk” ietvaros.
Seminārā „Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšana. Nosacījumi, renovācijas process un kvalitāte” klātesošie varēs uzzināt par ES fondu atbalsta programmas „Veicināt energoefektivitātes paaugstināšanu dzīvojamās ēkās” nosacījumiem, tehniskās dokumentācijas sagatavošanu, lēmuma pieņemšanas procedūru, kā arī līdzfinansējuma saņemšanu. Seminārā piedalīsies arī banku pārstāvji, kas informēs par kredīta saņemšanas nosacījumiem. Uz semināru aicinām namu dzīvokļu īpašnieku biedrību un būvniecības uzņēmumu pārstāvjus, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamo māju vecākos. Detalizētāka informācija par semināru un tā dienas kārtību pieejama Preiļu novada domes mājas lapā www.preili.lv vai Ekonomikas ministrijas mājaslapā.

Turpinām ziņas
4. novembrī plkst. 16.00 jaunieši tiek aicināti uz Dubnas pierakstu prezentācijas pasākumu Preiļu novada jauniešu centrā “Četri”. No 2017. gada aprīļa līdz novembrim biedrība “Latgolys Studentu centrs” īstenoja jauniešu iniciatīvu projektu “Dubnas pieRaksti”, kura laikā tika organizēts laivu brauciens — ekspedīcija. Projekta mērķis bija apvienot Daugavpils, Līvānu, Preiļu un Vārkavas novadu jauniešus, izmantojot dažādas mācību metodes pētīt Dubnas upi un tās apkārtni, tādā veidā veicinot jauniešos lokālpatriotismu, pilsonisko iniciatīvu un līdzdalību. Projekta īstenošanā aktīvi iesaistījās arī Preiļu novada jaunieši.
Apkopojot ekspedīcijas laikā iegūto informāciju, intervijas, video un foto materiālus jaunieši izveidojuši filmu, kurā atspoguļoti Dubnas krastos esošie kultūrvēsturiskie objekti un piekrastē dzīvojošo cilvēku dzīvesstāsti. Projekta laikā tapusi arī fotoizstāde ar spilgtākajiem ekspedīcijas mirkļiem, dabu un cilvēkiem, kā arī savdabīga lielformāta karte, kurā attēlots Dubnas upes tecējums, nozīmīgākie objekti piekrastē, kā arī dzīvnieki un augi, kas sastopami upes gultnē un krastos.
Lāčplēša dienas pasākumi Preiļu novadā
9. novembrī plkst. 12.40 Preiļu 2. vidusskolas zālē pasākums “Mūsu karoga stāsts” – tikšanās ar disidentu Jāni Rasnaču. Aicinām visus interesentus!

10. novembrī plkst. 14.00 Piemiņas brīdis pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Ignata Beča piemiņas akmens Preiļu pagasta Litavniekos. Plkst. 17.00 Preiļu pilsētā notiks Lāčplēša dienai veltīts Lāpu gājiens. Pulcēšanās gājienam pie Preiļu Kultūras nama.
Aicinām ikvienu piedalīties Lāčplēša dienas pasākumos !

Un vēl par kultūras un atpūtas pasākumiem

3. novembrī plkst. 20.00 Aizkalnes Tautas namā vokālo ansambļu sadziedāšanās svētki "Mana dziesma". Piedalās Aizkalnes tautas nama vokālie ansambļi un draugu kolektīvi. Ieeja – bez maksas.
4. novembrī plkst. 11.00 Saunas tautas namā sarīkojums senioriem „Rudens, rudens, rudens”, 4. novembrī plkst. 15.00 Saunas tautas namā Baltinavas teātra izrāde - 4. daļa „Ontona tragedeja”. Ieeja -3 eiro.
5. novembrī plkst.12.00 Pelēču kultūras namā Krustpils pagasta amatierteātra "Savējie" humoristiska izrāde "Pilsētnieki". Ieeja par ziedojumiem.

Atstājiet komentāru