2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 3.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 3.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Lāčplēša dienas priekšvakarā, 10.novembrī, plkst.14 Preiļu novada Preiļu pagastā, Litavniekos notiks piemiņas brīdis pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Ignata Beča piemiņas akmens. Savukārt plkst.17 Preiļos sāksies Lāčplēša dienai veltīts Lāpu gājiens. Pulcēšanās gājienam notiks pie Preiļu Kultūras nama. Šajā pat laikā Pelēču kultūras namā norisināsies Nīdermuižas draudzes un Pelēču bibliotēkas sarīkojums "Izdejosim un izdziedāsim savas dzimtās puses stāstu". Dienu iepriekš, 9.novembrī, plkst.12.40 Preiļu 2.vidusskolas zālē notiks pasākums "Mūsu karoga stāsts", kura gaitā paredzēta tikšanās ar PSRS disidentu Jāni Rasnaču. Uz pasākumu aicināti visi interesenti.

Sestdien, 11. novembrī plkst. 13:00 Līvānu novada Latgales mākslas un amatniecības centrā Ievas un Bonifācija Cauņu bērnu, mazbērnu, mazmazbērnu darbu izstādes “Meklējot sākumu. Mantojums” atklāšana. Izstādē varēs apskatīt bērnu - Roberta Caunes, Jāņa Caunes; mazbērnu – Ievas Garjānes, Alda Visocka, Daces Baltkājes; un mazmazbērnu – Kārļa Caunes un Rasas Deksnes darbus. Izstādes veidotāji stāsta, ka izstādes ideja ir izgaismot mazos atklājumus viņu lielajā mantojumā. Te sajūtama sasaiste starp pagātni, tagadni un nākotni. Mantojums ir kā pamats nemitīgai attīstībai, tas ir cieņas apliecinājums saviem senčiem un pamudinājums skatītājam aizdomāties par saviem senčiem, izzināt savas dzimtas mantojumu, novērtēt to un nodot to tālāk. Izstāde būs skatāma līdz 13.decembrim.

Turpinām ziņas

19. oktobrī Rīgā, viesnīcas „Tallink Hotel Riga” telpās, norisinājās Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas sadarbībā ar Latvijas Drošāka interneta centru organizētā konference – domnīca “Esi blakus: parādi, atbalsti, iedrošini!”, kas veltīta interneta drošības jautājumiem. Smelties jaunas zināšanas un nostiprināt jau esošas uz konferenci devās arī Krustpils pamatskolas 8. klases skolēni – Evelīna Garklane un Edmunds Ūdris. Konferenci atklāja Valsts bērnu tiesību un aizsardzības inspekcijas referents Taivo Trams, kurš savā uzrunā atkārtoti norādīja, ka konferences – domnīcas galvenais mērķis ir apspriest uzdevumus, kā vecākajiem skolēniem kļūt par mazāko klašu skolēnu atbalstu un padomdevēju interneta lietošanas jautājumos. Abi Krustpils pamatskolas skolēni uzskata, ka konference – domnīca bija interesanta un noderīga. Gūtās zināšanas gan Evelīna, gan Edmunds nepaturēs tikai pie sevis - tiks izveidota prezentācija un , iespējams spēle, lai arī pārējiem skolas biedriem, it īpaši mazākajiem, būtu pietiekošas zināšanas, lai droši darbotos interneta vidē.

Īstenojot Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai atbalstītu un Jēkabpils novada pašvaldības līdzfinansētu projektu, labiekārtota teritorija pie sociālās aprūpes nama “Mežvijas”, kas atrodas Leimaņu pagasta Mežgalē. Projekts īstenots, lai aprūpes nama iemītnieki varētu pavadīt brīvo laiku sakoptā vidē, stiprināt veselību un vasaras sezonā organizēt dažādas aktivitātes ārpus telpām.Šajā projektā uzbūvēta jauna lapene, kurā ir kamīns. Tika nobruģēts laukums, priekšā paredzēta stāvvieta trim automašīnām. Ir veikta apzaļumošana, vēl paredzēts izvietot spēles – šaha galdiņus, kā arī divus trenažierus, ko iemītnieki un apkārtējie iedzīvotāji varēs izmantot brīvā laika pavadīšanai. “Mežvijas” ir Jēkabpils novada pašvaldības Sociālā dienesta struktūrvienība, kas nodrošina sociālo aprūpi, kā arī dzīvesvietu 2. un 3.grupas invalīdiem, vientuļajiem cilvēkiem, pensionāriem.

Un vēl

Aknīstes novada pašvaldība aicina darbā pašvaldības policijas KĀRTĪBNIEKU, tiek piedāvāta pilna darba slodze uz nenoteiktu laiku. Prasības pretendentiem vai pretendentēm: Atbilstība likuma „Par policiju” 21.panta pirmās daļas prasībām, pirmā līmeņa augstākā izglītība, laba fiziskā sagatavotība, kā arī augsta atbildības sajūta, labas komunikācijas prasmes, korektums, godīgums un spēja risināt konfliktsituācijas, disciplinētība un prasme strādāt komandā. Galvenie amata pienākumi būs: Nodrošināt sabiedrisko kārtību pašvaldības administratīvajā teritorijā, novērst un pārtraukt administratīvos pārkāpumus, sastādīt protokolus, izskatīt lietas par šiem pārkāpumiem vai nodot tās izskatīšanai pēc piekritības, kā ari sadarboties ar iedzīvotājiem pārkāpumu novēršanā un profilaksē un uzraudzīt pašvaldības saistošo noteikumu izpildi. Pieteikums konkursā uz pašvaldības policijas kārtībnieku, profesionālās darbības apraksts jeb CV, izglītību apliecinoša dokumenta kopija; motivācijas vēstule un izziņa no Iekšlietu ministrijas Sodu reģistra Aknīstes novada pašvaldībā jāiesniedz līdz 21.novembrim. Plašāka informācija pa tālruni: 29378994.

Atstājiet komentāru