2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 6.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 6.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No amata gāztais Baldones novada domes priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs no partijas gods kalpot mūsu Latvijai prognozē, ka jaunizveidotā koalīcija nebūs ilglaicīga un strādās vien aptuveni līdz nākamā gada martam. Viņaprāt, koalīcija var pastāvēt, ja amati un ietekme tiek sadalīta proporcionāli partiju pārstāvībai domē. Baldones domē esot četri ietekmīgākie amati - domes priekšsēdētāja, divu vietnieku un izpilddirektora amats. Požarnovs uzskata, ka nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kurai ir tikai divi deputātu mandāti domē, pretendējot uz diviem ietekmīgākajiem amatiem, nevar cerēt uz stabilitāti līdz nākamajām vēlēšanām. Viņš norādīja, ka stabils darbs notiks, kamēr tiks veidots nākamais budžets. Nacionālā apvienība līdz šim neesot bijusi aktīva budžeta veidošanā, tādēļ šis periods paiešot mierīgi. Savukārt pavasarī sāksies reālu darbu izpilde un situācija mainīsies, pārliecināts no amata gāztais domes priekšsēdētājs.

Aknīstes novada bērnu un jauniešu centrā 25.novembrī plkst.15 notiks trimdas komponista, pedagoga un diriģenta Imanta Mežaraupa atceres pasākums "In memoriam. Imants Mežaraups – 59". Šoreiz pasākums būs īpašs ar to, ka tajā tiks prezentēta rakstnieces Luānas Loinertes grāmata "Filadelfija: Imants Mežaraups - dzīvē un mūzikā", ko laidis klajā apgāds "Jumava". Pasākumā būs iespēja iegādāties grāmatu par īpašu cenu. Pirms grāmatas prezentācijas nelielā koncertā tiks izpildītas Mežaraupa kompozīcijas, kā arī viņam veltītie mūziķu priekšnesumi. Pasākumu organizē Imanta Mežaraupa daiļrades atbalsta fonds sadarbībā ar apgādu "Jumava" un Aknīstesnovada pašvaldību. Apmeklēt to aicināti mūziķi, diriģenti, izpildītāji, dziedātāji, mūzikas pedagogi, studenti un citi interesenti, ieeja pasākumā - par brīvu.

Turpinām ziņas

31. oktobrī 8 Līvānu Bērnu un jauniešu centra debašu kluba dalībnieki devās uz Jēkabpils 2. vidusskolu, lai piedalītos jauniešu diskusijā „Es. Es esmu. Es esmu Latvija un Eiropa.”. Pasākumu organizēja „Eiropas Kustība Latvijā” projektā „Pēdas Latvijā 2017”. Diskusijā piedalījās jaunieši no 10 dažādām vidusskolām, kopā 100 jaunieši, kuriem bija iespēja domāt, atbildēt uz darbnīcu vadītāju jautājumiem, diskutēt lielākās un mazākās grupās. Pasākuma organizācija bija mērķtiecīgi pārdomāta. Jaunieši atradās improvizētā būvlaukumā, kur laiku pa laikam viss mainījās. Un šīs pārmaiņas bija jāizdara pašiem. Lieliskā „Eiropas kustība Latvijā” ģenerālsekretāre Liene Valdmane, liekot atbildēt uz it kā ļoti vienkāršiem jautājumiem, nemanot panāca to, ka jaunieši nonāca pie secinājuma- domā līdzi visam, ko dari! Nākamo nodarbību vadīja interesantais multimākslinieks Kaspars Blūms Blūmanis jeb Kašers. Viņa pieredze radīja vairākas atziņas, bet galvenā- krāj zināšanas un mēģini darīt! Jaunieši varēja ieklausīties arī konkrētos Kaspara padomos. Savukārt „Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš aicināja domāt par vērtībām . Kādas ir Latvijas un kādas ir Eiropas vērtības jauniešu izpratnē? Atbildes bija ļoti dažādas, bet vislielākos aplausus izpelnījās puisis, kurš teica, ka Latvijas vislielākā vērtība ir brīvība. Tas ir kaut kas, par ko katalāņi un kurdi cīnās tagad. Pēc ļoti gardas pusdienu pauzes jaunieši veidoja savu vērtību alfabētu. Katrs ne tikai nosauca vērtību vārdā, bet arī pamatoja izvēli. Diskusija noslēdzās ar radoši neparastu uzdevumu- katra komanda veidoja raķeti un tās palaidēju. Raķešu salūts un aplausi pēc tā bija apliecinājums tam, ka diena bija lieliska.

Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 1, pirmajā stāvā, darbu uzsācis Aizkraukles novada valsts un pašvaldības vienotais klientu apkalpošanas centrs. No 31. oktobra centrā darbu sāka arī Valsts ieņēmumu dienesta un no 1. novembra — Valsts zemes dienesta darbinieki, kā arī pieņem Valsts darba inspekcijas pārstāvis. Aizkraukles novada pašvaldības pakalpojumus var izmantot tikai vietējie novada iedzīvotāji, savukārt valsts pakalpojumus — arī klienti no citiem novadiem. Ieguvums ir tas, ka vienviet varēs saņemt pašvaldības un dažādu valsts iestāžu pakalpojumus. Īpaši ērti tas būs cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, tajā skaitā ratiņkrēslos, jo ieejas mezglā ir ierīkotas automātiskās durvis. Ērti būs arī māmiņām ar ratiņiem. Daža jaunā māmiņa jau izmantojusi iespēju savu mazuli pieteikt rindā bērnudārzā. Klientu zālē ir rindu vadības iekārta — lai izmantotu pakalpojumus, vispirms jāsaņem numuriņš. Centrs strādās pirmdienās no pulksten 8 līdz 19, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās no pulksten 8 līdz 17 un piektdienās no pulksten 8 līdz 15. Valsts iestāžu darbiniekiem būs savs pieņemšanas laiks, informācija par to ievietota Aizkraukles novada pašvaldības mājaslapā, kā arī to varēs gūt šo iestāžu mājaslapās. VID klientus uzklausīs trīsreiz nedēļā — pirmdienās, trešdienās un ceturtdienās. Valsts zemes dienests klientus pieņems piecas dienas nedēļā, bet Valsts darba inspekcija — divreiz mēnesī. Par centra vadītāju Aizkraukles novada dome iecēla līdzšinējo kancelejas darbinieci Lauru Mikulovu, klientus apkalpo arī speciāliste Baiba Rušiņa.

Atstājiet komentāru