2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 21.novembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 21.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Aizkraukles novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos atkritumu apsaimniekošanas kapitālsabiedrības SIA "Aizkraukles KUK" valdes locekļa amatam. Konkurss izsludināts, jo saskaņā ar pilnvarojuma līgumu uzņēmuma valdes locekļa Ivara Sekača pilnvarojums beidzas 25.novembrī. No pretendentiem pašvaldība gaida atbilstību dažādu likumu prasībām, valsts valodas zināšanas augstākajā pakāpē, augstāko izglītību, vismaz viena gada pieredzi vadošā amatā, nevainojamu reputāciju. Tāpat pašvaldība novērtēs izpratni par uzņēmumu saimniecisko darbību, labas datorprasmes, organizatoriskās un komunikācijas spējas, radošu pieeju darbam un autovadītāja apliecību. Pieteikšanās amatam izsludināta līdz 1.decembrim.

Rīt, 22.novembrī Pļaviņās atklās par 212 tūkstoši 95 eiro rekonstruētais Stacijas laukums. No rītdienas laukumā tiks atvērta arī starppilsētu un vietējā maršruta autobusu pieturvieta. Šogad laukumā, kas vienlaikus ir arī Dzelzceļa un Pasta ielas krustojums, tika veikti vērienīgi pārbūves darbi: uzklāts bruģa segums sabiedriskā transporta stāvlaukumam un asfalta segums ielām, izbūvētas ietves un četras platformas pasažieru iekāpšanai un izkāpšanai, uzstādītas ceļazīmes, izvietoti soliņi, pieturvietu nojumes, autostāvvietas un infostendi. Būvdarbus Pļaviņās veica SIA „Krutpils”.

Turpinām ziņas

Jaunjelgavas novada pašvaldība piešķirs 8 tūkstoši 728 eiro jaunu tērpu iegādei Jaunjelgavas jauktā kora dalībai gaidāmajos Dziesmu un deju svētkos. Līdzekļus pašvaldībai lūgusi Seces pagasta kultūras nama vadītāja Astrīda Mencendorfa, Jaunjelgavas novada jauktā kora diriģente Diāna Vaice un prezidente Inga Albiņa, lai godam pārstāvētu novada simtgades dziesmu svētkos. Korim nepieciešami 38 Sēlijas novada tautastērpi 8 tūkstoši 728 eiro vērtībā. Apavus un zeķes koristi finansēs no personīgajiem līdzekļiem. Lai nodrošinātu tērpus, šogad no budžeta tiks piešķirti 3 tūkstoši 460 eiro, bet nākamajā gadā 5 tūkstoši 268 eiro. Līdzekļu piešķiršanu domes sēdē atbalstīja novada valdošās "Vienotības" deputāti, savukārt divi Zaļo un zemnieku savienības deputāti balsojumā atturējās.

Tāpat kā pērn, arī šogad Viesītes novada pašvaldība bērniem iegādāsies Ziemassvētku paciņas 3,5 eiro vērtībā. Dāvanas pašvaldība sagādās pirmsskolas izglītības iestādes "Zīlīte" audzēkņiem, Viesītes vidusskolas un Rites pamatskolas 1.-4., 9. un 12.klašu skolēniem, kā arī novada deklarētajiem vai faktiski dzīvojošajiem bērniem, kuri neapmeklē pirmsskolas izglītības iestādes. Kopumā šim mērķim atvēlēti tūkstots 355 eiro. Iepirkumu komisija Ziemassvētku paciņu iegādei veiks cenu aptauju.

Un vēl

Madonas novada pašvaldība izsludinājusi konkursu par tiesībām atjaunot Jura Alunāna parku Kalsnavas pagastā. Patlaban parks ir aizaudzis un nekopts, tomēr pēc labiekārtošanas paredzēts novadniekiem izveidot vietu, kur pavadīt brīvo laiku un pulcēties publiskiem pasākumiem. Plānotie darbi paredz celiņu, autostāvvietas un vairāku atpūtas laukumu ierīkošanu, skatuves, deju grīdas un skatītāju rindu iekārtošanu, kā arī novecojušo koku nociršanu un stilizētu parka vārtu uzstādīšanu. Pieteikumus pašvaldība gaidīs līdz 29.novembrim.

Atstājiet komentāru