2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 22.novembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2017.gada 22.novembrī

Radio1 Preiļu Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada dome aicina iedzīvotājus uz tikšanos ar domes deputātiem, iestāžu un daļu vadītājiem, lai pirms 2018. gada novada budžeta pieņemšanas iepazīstinātu ar paveikto šajā gadā, ieplānotajiem darbiem nākamajam gadam un uzklausītu iedzīvotāju priekšlikumus. Iedzīvotāji uz sarunu tiek aicināti no 4. līdz 7. decembrim. 7. decembrī no plkst. 15.00 līdz plkst. 17.00 Preiļu kultūras nama zālē notiks dažādu nozaru speciālistu konsultācijas, būs iespēja aprunāties ar SIA „Preiļu saimnieks”, Izglītības pārvaldes, Labklājības pārvaldes pārstāvjiem, pašvaldības juristu, Preiļu novada domes Nekustamā īpašuma daļas pārstāvi, Pašvaldības policiju, SIA „Preiļu slimnīca”, kā arī Preiļu novada domes Attīstības daļas speciālistu. Plašāka informācija www.preili.lv.

27. novembrī plkst. 17.15 Preiļu novada domes apspriežu zālē, Raiņa bulvārī 19 SIA “Preiļu saimnieks” un Preiļu novada dome organizē sanāksmi ar māju vecākajiem par daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanas jautājumiem. Darba kārtībā: informācija par daudzīvokļu māju uzkrājumu apmēru, daudzdzīvokļu māju uzturēšanas un apsaimniekošanas plāns 2018. gadam - veicamie darbi un grafika saskaņošana, daudzdzīvokļu māju renovācijas un energoefektivitātes paaugstināšanas process un projekta pamatinformācijas izklāts, kā arī šķiroto atkritumu apsaimniekošanas jautājumi.

Turpinām ziņas

Septembrī SIA “Preiļu slimnīca” telpās tika uzsākts pasākumu cikls Preiļu un apkārtējo novadu jauniešiem, lai mudinātu attīstīt spējas, zināšanas un prasmes vispusīgas personības izaugsmei un lai tuvāk iepazīstinātu arī ar medicīnas iestāžu darbību. Pirmā tikšanās ar jauniešiem bija šī gada 31. oktobrī – “Atvērto durvju diena”, kuras laikā vairāk nekā 40 Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas audzēkņu apmeklēja poliklīniku un slimnīcu, iepazinās ar vairāku speciālistu darbu. Otrs pasākums bija 13. novembrī – treniņš “JĀdara”, kura laikā personiskās izaugsmes treneri Vineta Saulīte un Dainis Zaltans strādāja ar 12 jauniešiem. Turpmāk līdz pat maijam vienu reizi mēnesī jauniešiem notiks lekcijas, tikšanās ar Latvijā pazīstamiem cilvēkiem un citas aktivitātes par spēju un kompetenču attīstību, pašnovērtējumu, karjeras izglītību, veselību.

Slimību profilakses un kontroles centrs oktobrī uzsāka realizēt seminārus Latvijas uzņēmumos par negatīvā stresa, izdegšanas sindroma profilaksi un onkoloģisko slimību agrīnu diagnostiku, lai aicinātu iedzīvotājus aktīvāk rūpēties par savu veselību un uzlabot dzīves kvalitāti. Preiļos seminārs darbspējas vecuma iedzīvotājiem par negatīvā stresa un izdegšanas profilaksi un onkoloģisko slimību agrīnu diagnostiku notiks 1. decembrī pulksten 15.00 Preiļu novada uzņēmējdarbības centrā, Kooperatīva ielā 6 (3. stāvā).

Rudens pēdējās nedēļās tiek uzsākts garšīgs pasākumu cikls Eiropas Sociālā fonda projekta “Pasākumi Preiļu novada vietējās sabiedrības veselības veicināšanai un slimību profilaksei” ietvaros, aicinot dažāda vecuma un sociālo grupu iedzīvotājus piedalīties veselīga ēdiena pagatavošanas meistarklasēs Preiļos. Novembrī un decembrī Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma virtuvē seniori, vecāki kopā ar bērniem, sēdoša darba veicēji un sociālo riska grupu iedzīvotāji varēs pagatavot savu veselīgo maltīti, to nogaršot un uzzināt ēdienu pagatavošanas paņēmienus. Katrai iedzīvotāju grupai ir piemeklēti to dzīvesveidam atbilstošākie pārtikas produkti, vienā nodarbībā dalībnieki varēs izmēģināt spēkus no 4 līdz pat 8 dažādu recepšu pagatavošanā. Papildu informācija par pieteikšanos www.preili.lv. 2017.- 2018. gadā plānotas kopā 12 veselīga uztura meistarklases, katra gada ietvaros - 4 pasākumi dažādām mērķa grupām.

Un vēl par kultūras pasākumiem

24. novembrī Saunas Tautas namā plkst. 19.00 sāksies Saunas dejotāju pasākums „Labvakar, draugi!”, plkst. 22.00 Balle, spēlē grupa „JAUDA”.
26. novembrī plkst. 15.00 Preiļu Kultūras namā amatierteātru saiets "Sīko joku birums"

5. decembrī plkst.13.30 Pelēču Kultūras namā radošā darbnīca “Ziemassvētku puzuru un galda dekoru izgatavošana”

8. decembrī plkst. 19.00 Preiļu Kultūras namā Makšķernieku stāstu vakars. Ieeja – bz maksas.

9. decembrī plkst. 13.00-17.00 laukumā, Raiņa bulvārī 19, Ziemassvētku dāvanu tirdziņš.

9. decembrī plkst. 15.00 laukumā, Raiņa bulvārī 19, Preiļu pilsētas Galvenās Svētku Egles iedegšanas pasākums „Divpadsmit mēneši”

9. decembrī plkst. 17.00 Preiļu Kultūras namā Preiļu skolotāju kora „Latgale” 45. dzimšanas dienas koncerts. Ieeja – bez maksas.

Atstājiet komentāru