2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils Novada ziņas 2017.gada 23.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils Novada ziņas 2017.gada 23.novembrī

Radio1 Jēkabpils Novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šodien, 23. novembra Jēkabpils novada domes sēdē tiek lemts par atbalstu pašvaldības projektam “Meliorācijas sistēmas pārbūve un atjaunošana Jēkabpils novada Dunavas pagastā”. Projekta pieteikumu plānots iesniegt Lauku atbalsta dienesta izsludinātajā projektu iesniegumu konkursā, apakšpasākumā “Atbalsts ieguldījumiem lauksaimniecības un mežsaimniecības infrastruktūras attīstībā”. Projekta kopējās plānotās izmaksas meliorācijas sistēmas pārbūvei un atjaunošanai Dunavas pagastā ir 299 tūkstoši 546 eiro.

Eiropas Savienības atbalsta pasākuma “Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos” ietvaros, Jēkabpils novadā pabeigta plānotā ceļu būvniecība Kalna pagasta ceļam “Vidsala-Spuldzenieki”, Zasas pagasta ceļam “Zasa-Ģērķāni” un Dunavas pagasta ceļam “Daugavas-Lapas”. Iepirkumu procedūra noslēgusies būvniecības darbiem Ābeļu pagasta ceļam “Āres-Lindiņi“, Dignājas pagasta ceļam “Kaļvāres-Meņķis”, Leimaņu pagasta ceļam “Vārpiņas – Lapas” un Rubenes pagasta ceļam “Alkšņi – Muktāni”. Būvniecības izmaksu sadārdzinājuma dēļ, iedalītais finansējums ir pārsniegts Dignājas, Leimaņu un Rubenes pagasta ceļiem. Pašvaldībai kopumā iedalītā finansējuma atlikums ir 85 tūkstoši 806 eiro. Ņemot vērā pašreizējās vidējās būvniecības izmaksas uz 1km, ar atlikušo finansējumu iespējams veikt ceļa pārbūves darbus aptuveni 1 km garumā. Līdz ar to, plānots veikt nepieciešamās darbības tehniskās dokumentācijas sagatavošanai pašvaldības ceļam “Jaunrozes – Kļavas” Ābeļu pagastā, lai pēc tam varētu sagatavot projekta pieteikumu iesniegšanai Eiropas Savienības atbalsta pasākumā „Pamatpakalpojumi un ciematu atjaunošana lauku apvidos”. Jautājums tiek skatīts šīsdienas domes sēdē.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pašvaldība izsludinājusi pieteikšanos uz Jēkabpils novada Zasas pagasta pārvaldes vadītāja vakanci, alga 850 eiro pirms nodokļu nomaksas. Pretendentam tiek izvirzītas vairākas prasības ar kurām var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā. Pretendentus aicina pieteikumus – profesionālās darbības aprakstu jeb CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas sūtīt līdz 8. decembra, plkst. 14.00 uz e-pastu: novads@jekabpilsnovads.lv, vai iesniegt Jēkabpils novada pašvaldībā, Rīgas ielā 150a, Jēkabpilī, 1.stāvā. Kontaktinformācija – pašvaldības priekšsēdētājs Aivars Vanags (65220732, mob.29204384) un izpilddirektors Jānis Subatiņš (65220733, 29126223).

Ābeļu pagasta bibliotēka izsludina fotokonkursu “Latvijai – 1000”. Foto konkursa mērķis - Godināt vēl dzīvos Ābeļos Ulmaņa laikos dzimušos, Slavēt šodienas Ābeļos čaklākos lauku saimniekus un uzņēmējus un Iegūt fotogrāfijas par Ābeļiem laikā līdz 1940. gadam. Foto konkursu organizē Ābeļu pagasta bibliotēka un novadpētnieki. Konkursā var piedalīties jebkurš Latvijas iedzīvotājs, iesniedzot materiālus par Ābeļiem. Foto un apraksti jāiesniedz Ābeļu bibliotēkā līdz nākamā gada 15.aprīlim. Plašāk ar konkursa nosacījumiem var iepazīties Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā.

Jēkabpils novada pašvaldība 16.novembrī ir noslēgusi līgumu ar Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru par Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2017. gadam “Strukturētā dialoga vietējo konsultāciju nodrošināšana” īstenojamo projektu – “Jēkabpils novada jauniešu forums “Cilvēks pievelk cilvēku”. Projektā ir paredzētas divas aktivitātes. Jau šī gada decembrī jaunieši un Jēkabpils novada deputāti tiksies kopīgā pasākumā -“Kafija ar politiķiem”, kurā diskutēs par jauniešiem aktuāliem jautājumiem vietējā, valstiskā un nacionālā līmenī. Savukārt nākamā gada martā, Jēkabpils novada jaunieši tiks aicināti uz Jēkabpils novada jauniešu forumu “Cilvēks pievelk cilvēku”. Projekts tiek īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programā, valsts budžeta finansējums - tūkstots 736 eiro.

Un vēl par kultūras un izglītojošajiem pasākumiem

24.novembrī plkst. 20.00 Rubenes pagasta kultūras namā muzikāls uzvedums “No latviešu kino un teātra”. Piedalās kultūras nama pašdarbības kolektīvi. Dziesmas no kino dziedās grupa “Ivarmīns”.
27.novembrī plkst. 10.00 Ābeļu bibliotēkā tikšanās ar zīmējumu autori Valiju Burtinu, apskatāma neparasto zīmējumu izstāde “Dvēseles ceļojums laikā un telpā”.
27.novembrī no plkst. 14.20 – 16.00 Zasas vidusskolā skolēniem, bet 29.novembrī no plkst.17.00 – 18.45 Dignājas sabiedriskajā centrā pieaugušajiem – būs iespēja klusīties lekciju par sirds un asinsvadu slimību profilaksi, pasākuma laikā būs iespējams bez maksas pārbaudīt asinsspiediena, cukura, holesterīna un hemoglobīna līmeni asinīs, kā arī saņemt mediķa konsultāciju.

Atstājiet komentāru