2024.gada 2. maijs

Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 28.novembrī

Radio1 Novadu ziņas 2017.gada 28.novembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Tilta pārbūvi pār Alokstes upi Aizputes novada Apriķos veiks Latvijas-Lietuvas kopuzņēmums "Viadukts", liecina "Firmas.lv" informācija. Būvdarbu veicējs izraudzīts atklātā iepirkuma konkursā no diviem iesniegtajiem piedāvājumiem. "Viadukts" šos darbus piedāvā veikt par 257 tukstoši 250 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli. Latvijas-Lietuvas kopuzņēmums "Viadukts" ir Jēkabpilī reģistrēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību, kas nodarbojas ar ceļu un tiltu būvi.

Jaunajā Kokneses tūrisma centrā jau no tā atklāšanas dienas skatāma koknesieša Alda Dobenberga gleznu izstāde. Mākslinieka darbi mūsdienīgajā un gaismas piepildītajā izstāžu zālē šajā laikā ir emocionāli uzrunājuši, saviļņojuši un pārsteiguši, bet pats galvenais – nav atstājuši vienaldzīgu nevienu mākslas cienītāju. Savukārt pats gleznotājs atzinīgus vārdus teic par jauno izstāžu zāli, kas ir ļoti piemērota tās mērķim un kurā jūtama brīnišķīga aura un pastāvīga saules klātbūtne. Jau ziņots, ka koknesieša Alda Dobenberga gleznās dominē vārnas, viņš ir pievērsies šo putnu dzīves izpētei un glezno tos dažādos veidos.

Turpinām ziņas

Administratīvās tiesas lēmumam par labu "Bauskas Dzīvei" prasībā pret Iecavas domi pārtraukt publicēt komercreklāmu pašvaldības izdevumā "Iecavas Ziņas" vajadzētu likt pašvaldībām mainīt attieksmi pret saviem izdevumiem un vietējo neatkarīgo presi. Laikraksta "Zemgales Ziņas" galvenā redaktore Agnese Leiburga atzina, ka redakcija vēl nav pieņēmusi konkrētus lēmumus saistībā ar iespējamu prasības iesniegšanu tiesā pret Jelgavas pašvaldības izdoto "Jelgavas Vēstnesi". Vienlaikus viņa pauda, ka, lai arī mediju izdzīvošana kļuvusi par zināmu izaicinājumu, "Zemgales Ziņas" vienmēr centušās saglabāt kvalitāti un profesionālismu publikācijās, sniedzot lasītājiem materiālus, kuros tiek pausti dažādi viedokļi, nevis tikai pašvaldību slavinājums. Viņa uzskata, ka tiesas lēmums "Bauskas Dzīves" lietā ļauj cerīgāk raudzīties uz izmaiņām attieksmē pret pašvaldību visatļautību, kropļojot mediju tirgu Latvijā, pievēršot sabiedrības uzmanību tam, ka situācija nav īsti normāla.

Arī Aizkraukles novada laikraksta "Staburags" galvenā redaktore Agita Grīnvalde-Iruka uzskata, ka "Bauskas Dzīves" izdevēji visas reģionālās preses vārdā izdarīja lielu darbu. Vienlaikus viņa atzina, ka situācija Aizkraukles un tuvējos novados nav tik kritiska kā Iecavas novadā, kur laikrakstā tiek publicētas komercreklāmas, taču arī vietējo pašvaldību izdevumos "iesprūk" pa kādai reklāmai. "Staburaga" redakcija novērojusi, ka līdz ar reģionālo mediju cīņu ar reklāmām pašvaldību izdevumos tajos arvien vairāk tiek publicēti apraksti par jauniem veikaliem un uzņēmumiem novadā, ko varētu dēvēt arī par slēpto reklāmu. Šādos gadījumos pašvaldības aizbildinoties, ka materiālos tiek atspoguļoti vietējie iedzīvotāji. Vietējās pašvaldības Grīnvalde-Iruka sauc par saprātīgām, jo pašvaldību izdevumu izgatavošanai netiek algotas veselas redakcijas, kā tas ir, piemēram, Iecavas novadā vai Jelgavā, un izdevumus sagatavo sabiedrisko attiecību speciālisti.

Jau vēstīts, ka administratīvā rajona tiesa ir apmierinājusi SIA "Bauskas Dzīve" prasību pret Iecavas novada domi par reklāmu publicēšanas aizliegumu pašvaldības finansētajā laikraksta "Iecavas Ziņas".

Un vēl

Svētdien, 3. decembrī pulksten četros pēcpusdienā Līvānu novada kultūras centrā sāksies koncerts “Nakts dziesmas”. Koncertēs Ieva Šablovska (arfa), Sondra Lejmalniece (flauta), Ainars Šablovskis (saksofoni, duduks). Savukārt uzreiz pēc koncerta laukumā pie kultūras centra, jau tradicionāli pirmajā Adventā, notiks Līvānu galvenās egles svinīga iedegšana. Pilsētas egles iedegšanas svētki noritēs kopā ar Ceiruleiša rūķiem.

Atstājiet komentāru