2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 27.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2018.gada 27.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Rīt, 28. aprīlī no plkst. 9.00 līdz plkst. 15.00 visā Latvijā notiks Lielā Talka! Līvānu novada domes kolektīvs aicina ikvienu iedzīvotāju piebiedroties, lai kopīgi talkotu Dubnas upes pussalā pie Latgales mākslas un amatniecības centra. Pulcēšanās pirms plkst. 9.00. Aicina talkotājus izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus. Pašvaldība aicina Līvānu novada iedzīvotājus sakopt arī citas Līvānu, Jersikas, Rožupes, Rudzātu, Sutru un Turku pagastu ciemu teritorijas, kapsētas vai kādas citas publiskās vietas. Talkas dienā būs nepieciešami speciāli atkritumu maisi, kas šogad ir sarkanā krāsā. Šodien, 27. aprīlī atkritumu maisus var saņemt attiecīgās talkas atbildīgā persona Līvānu novada domē, kontaktpersona Uldis Mališevs, tālr. 29337163. Individuāli talkojot, Talkas dienā 28. aprīlī sabiedriskajās vietās savāktos talkas atkritumu maisus, Līvānu pilsētas iedzīvotājus lūdzam atstāt Talkas organizatoru izveidotajos publiskajos laukumos: Zemgales ielas garāžu kooperatīva teritorijā; Vecā tirgus laukuma teritorijā Vecbaznīcas ielas un Rīgas ielas krustojumā. Ja talkošanas vietās tiek savākti vairāk kā 10 atkritumu maisi, to izvešanu no talkošanas vietām saskaņot ar SIA ,,Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” pēc talkas norises, kontaktpersona Edgars Pauniņš, tālr. 29557905. Talkas norisi kopumā katrā novadā pārrauga Lielās talkas koordinators. Līvānu novadā šīgada Lielās talkas koordinators ir Inese Stahovska (tālr. 28844848).

Ja jums ir laba ideja, ko esat gatavs īstenot kopā ar domubiedriem,līdz 3. maijam iesniedziet pieteikumu Mazo grantu projektu konkursam un saņemiet Līvānu novada domes līdzfinansējumu līdz 1000 euro apmērā. Iesniegt projektus var gan biedrības, gan nereģistrētas iedzīvotāju iniciatīvas grupas. Projekti iesniedzami šādu sabiedrisko aktivitāšu rīkošanai un sabiedriskā labuma sniegšanai Līvānu novada iedzīvotājiem: - vides aizsardzības pasākumu organizēšana; - sabiedriski pieejamas teritorijas sakopšana un aktīvās atpūtas vietu veidošana; - Līvānu pilsētas un novada atpazīstamības veicināšana caur radošiem projektiem, mākslas telpas, inovāciju un radošo industriju projektiem; - idejiski jaunu, radošu un kvalitatīvu kultūras pasākumu rīkošana; - veselīga dzīvesveida un drošas vides veicināšana; - lietderīga brīvā laika pavadīšana bērniem un jauniešiem; - sporta aktivitātes un pasākumi; - mūžizglītības nodrošināšana un novada vēstures popularizēšana; - sociāli mazaizsargāto iedzīvotāju integrācijas veicināšana; - jauniešu sociāli ekonomiskā izaugsme, konkurētspēja un iekļaušana sabiedrībā. Papildu informācija, vēršoties pie Līvānu novada Plānošanas un attīstības daļas vadītājas Baibas Vucenlazdānes, tālr: 29226382, e-pasts: baiba.vucenlazdane@livani.lv.

Turpinām ziņas

Līvānos ekspluatācijā nodota jaunā dzelzceļa gājēju pāreja - tilts virs sliežu ceļiem, kas savieno pilsētu, Lāčplēša ielu, ar industriālo zonu, Fabrikas ielu. Tādējādi tiek risinātas satiksmes drošības problēmas, ļaujot iedzīvotājiem droši nokļūt savās darba vietās industriālajā zonā un atgriezties no tām, šķērsojot dzelzceļu. Jaunais gājēju tilts ir piemērots gan gājējiem, gan cilvēkiem ratiņkrēslos, gan velosipēdistiem.Pārejas-tilta augstums ir 10,86 metri, tā garums - 56,9 metri, no kuriem 31,9 metri ir laidums - tilta daļa virs dzelzceļa sliedēm. Lai savienotu pāreju - tiltu ar Lāčplēša un Fabrikas ielām, ir izbūvēti arī gājēju celiņi. Būvdarbus veica SIA "Viadukts", būvuzraudzību nodrošināja SIA "Jurēvičs un partneri", projektu izstrādāja AS "Ceļuprojekts". Pārejas - tilta būvniecības kopējās izmaksas 784 132 eiro. Darbi veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda atbalstītajā projektā "Publiskās infrastruktūras kvalitātes uzlabošana Līvānu industriālās zonas sasniedzamībai un uzņēmējdarbības attīstības veicināšanai". Turpinot minētā projekta īstenošanu, šogad paredzēts atjaunot Fabrikas ielu un pārbūvēt Stacijas ielu un Celtniecības ielas posmu. Drīzumā uz jaunās dzelzceļa gājēju pārejas – tilta tiks uzstādīta arī videonovērošana, patlaban jauno objektu pastiprināti uzrauga Valsts policijas darbinieki.

Ja visi iesniegtie projekti tiks realizēti, pirmā darbības gada rezultātā Latgales speciālā ekonomiskā zona jeb SEZ statusu saņēmušajos uzņēmumos būs radītas vairāk nekā 100 jaunu darbavietu. Vērojot tendences un redzot, ka zonas darbība uzņem tempu, Daugavpils pilsētas domes deputāts un Latgales partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis prognozē, ka jau nākamgad šis skaitlis varētu būt krietni lielāks. Patlaban Latgales SEZ statusu ir ieguvuši tikai vietējie uzņēmumi. Diemžēl ekonomiskās problēmas reģionā ir ļoti asas. Tās atrisināt var, tikai ieguldot lielus līdzekļus ražošanas attīstībā, tādēļ Latgales SEZ gaida arī ārvalstu investorus. Patlaban Latgales SEZ ir iekļāvies Krāslavas kokapstrādes uzņēmums "Varpa" un šūšanas uzņēmums "IV Plus", Līvānu metālapstrādes uzņēmums "LīvMet", Daugavpils šūšanas SIA "East Wear", mašīnbūves uzņēmums "Ditton pievadķēžu rūpnīca", nekustamo īpašumu SIA "Estine" un Rīgas būvmateriālu ražotājs SIA "Eko Nams".

Un vēl

Līvānu novada iedzīvotāju iniciatīvas grupa "Turki rullē!" aicina pievienoties trešajam pārgājienam no sērijas "Iepazīsti savu novadu". Pārgājienu veiks ar velosipēdiem pa Turku, Rudzātu un Atašienes pagastiem. Velo pārgājienu sāks 4. maijā pie Turku pagasta pārvaldes plkst. 9.00. Pārgājiena maršruts no Zundāniem vedīs pa Steķu silu līdz Vārpsalai. Vārpsalas ciems ir viens no retajiem joprojām apdzīvotajiem purva salu (pussalu) ciemiem, to izbrauks visā tā garumā. Tālāk caur Steķiem, Jaundzemiem, Lūzeniekiem nokļūsim Rudzātos. Rudzātos izstaigās Rudzātu muižas parku un apskatīsim Rudzātu baznīcu. Par godu Baltā galdauta svētkiem muižas parkā uzklās baltu galdautu un ieturēs svētku pusdienas. Mājupceļā izbrauks caur Būmaņiem, Pintāniem, Pelēčāri. Šķersojot Steķu silu nokļūsim Kvītainē un Nārtas Stalidzānos. Pēdējais ceļa posms vedīs caur Vanagsilu uz Turkiem, uzkāpjot Gedušu pilskalnā, un tad jau pēdējie kilometri līdz Zundāniem. Maršruta kopgarums 56 km, paredzamais velo pārgājiena ilgums - 7 - 8 stundas. Plašākai informācijai: 29252390 (Varis) vai 29502540 (Kristīne).

Atstājiet komentāru