2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 3.maijā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2018.gada 3.maijā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Madonā šodien plkst.20 norisināsies Nacionālo bruņoto spēku dienas militārās parādes ģenerālmēģinājums. Savukārt plkst.18 Nacionālie bruņotie spēki aicina Madonas novada iedzīvotājus un viesus apmeklēt Brīvības svētkiem veltītu Nacionālo bruņoto spēku orķestra koncertu Madonas pilsētas kultūras namā. Lai iepazīstinātu ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem arī tos iedzīvotājus, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālo valsts svētku parādi 18.novembrī Rīgā, pirms vairākiem gadiem aizsardzības nozare aizsāka jaunu tradīciju - valsts Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, kādā no Latvijas novadiem organizēt Nacionālo bruņoto spēku dienu. Šogad 4.maijā Nacionālo bruņoto spēku diena noritēs Madonā.

Atzīmējot faktu, ka līdz pāvesta Franciska vizītei Latvijā ir atlikuši pieci mēneši, sociālajos tīklos "Facebook" un "Twitter" izveidoti speciāli šim notikumam veltīti konti, kuros varēs sekot līdzi visām ar vizītes sagatavošanu saistītām aktualitātēm, kā arī labāk iepazīt Svētā tēva mācību. Gan "Facebook", gan "Twitter" konta nosaukums ir "Pāvests Latvijā 2018". Kā skaidroja baznīcā, sociālajos kontos varēs sekot līdzi pāvesta ikdienas gaitām un teiktajam, lasīt saistošus fragmentus no viņa rakstītajiem dokumentiem, iepazīties ar pāvesta citādo perspektīvu uz mūsdienu izaicinājumiem un problēmām caur vēsti, ko viņš nes un piedāvā pasaulei, lai kurp arī dotos. Tāpēc sociālajos tīklos tiks risinātas tēmas, kurām pāvests savā amatā ir izvēlējies vērst uzmanību, piemēram, žēlsirdība, ekonomiskā un sociālā taisnība, ekoloģija, korupcija, jauniešu un ģimeņu situācija mūsdienu pasaulē. Varēs arī uzzināt par pasākumiem, kas, gatavojoties pāvesta vizītei, notiks dažādās Latvijas vietās.

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada pagastos šodien notiks pasākumi veltīti valsts neatkarības dienai. Kalna pagastā šodien notiks rožu stādīšana, sadziedāšanās, seno latvju ēdienu degustācija un tiks demonstrēta dokumentālā filma “Turpinājums”. Savukārt Rubenes pagastā sadarbībā ar Rubeņu pamatskolu un Rubeņu bibliotēku šodien norisināsies svētku sarīkojums. Programmā: Kultūras namā: Svētku koncerts. Piedalās Jēkabpils mūzikas skolas Aknīstes filiāles audzēkņi, tikšanās ar novadnieku, atvaļināto ģenerālleitnantu Raimondu Graubi, dāvana Latvijai – vēlējumu celiņa “Dzīparu varavīksne” darināšana; rokdarbu pulciņa darbu izstāde. Parkā: Zemessardzes ekipējuma demonstrējumi, stafetes un sacensības. Sēļu sētas “Gulbji” saimnieces īpašās biezputras degustācija.

Slatē šodien pie sabiedriskā centra norisinājās ozola - Latvijas simtgades spēka un garīguma simbola - stādīšana, centra telpās pie saimes galda – vēlējumi Latvijai un kopīga spēka zupas baudīšana. Sltē skatāma arī Balto galdautu izstāde.

Savukārt Dunavas pagasta kultūras namā šovakar būs skatāma dokumentālā filma “Turpinājums”. Bet rīt, 4.maijā plkst. 11.00 pie Dunavas kultūras nama aicina kopīgi padarīt apkārtni skaistāku un sakoptāku; pēc labi padarīta darba vienoties sarunās un svētku sajūtās pie kopīgā “saimes galda”; plkst. 16.00 Dunavas katoļu baznīcā Neatkarīgās muzikālās apvienības „Dižbrāļi” koncerts veltīts Latvijas simtgadei – “Par Tevi Latvija lūdzamies dziedot…”

Dignājas pagastā sestdien, 5.maijā plkst. 14.00 Dignājas pamatskolas zālē norisināsies svētku pasākums: Dignājas pamatskolas bērnu zīmējumu izstādes ”Mana Latvija” atklāšana, tikšanās ar dzejnieci Ligitu Ābolnieci, kopīga darbošanās – košumkrūmu stādīšana. Zasas pagastā 5.maijā plkst. 19.00 Zasas kultūras namā amatierkolektīvu koncerts “Labi būt kopā”, plkst. 22.00 groziņballe kopā ar grupu “Airi”.

Un vēl

Jaunjelgavas novadā sākta Sociālās aprūpes un krīzes centra "Vīgante" ēkas energoefektivitātes paaugstināšana, kas kopumā izmaksās 277 008 eiro. Īstenojot projektu, iecerēta ēkas fasādes, cokola, jumta atjaunošana, bēniņu siltināšana, durvju, lūku nomaiņa, apkures pārbūve, siltumsūkņu izbūve. Pašvaldība lēš, ka pēc būvdarbu noslēguma palielināsies ēkas siltumapgādes sistēmas efektivitāte, uzlabosies ekoloģiskās situācija un samazināsies izmaksas. Būvdarbus objektā veic SIA "RRKP būve".

Atstājiet komentāru