2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2020.gada 9.septembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2020.gada 9.septembrī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Šajā mācību gadā skolas gaitās Preiļos devušies tūkstoš 385 skolēni. Mācības Preiļu 1. pamatskolā iesākuši 470 audzēkņi, Preiļu 2. vidusskolā jaunais mācību gads iesācies 214 skolēniem, 171 audzēknis mācīsies Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijā, Saunas pagasta Salas pamatskolā jaunajā mācību gadā zinības apgūs 62 skolēni, Pelēču pagasta Pelēču pamatskolā – 80 skolēni. Preiļu novada pirmsskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” mācību gaitas iesākuši 388 bērni. Kopumā jauno mācību gadu novada izglītības iestādēs iesākuši par 11 skolēniem vairāk kā iepriekšējā mācību gadā.

Preiļu novada skolās no 1. septembra ir sākusies mācību satura un pieejas pakāpeniska ieviešana atbilstoši jaunajiem pamatizglītības un vispārējās vidējās izglītības standartiem. Valsts izglītības satura centra īstenotā Eiropas sociālā fonda projekta “Kompetenču pieeja mācību saturā” mērķis ir izstrādāt, aprobēt un pēctecīgi piecu gadu laikā ieviest Latvijā tādu vispārējās izglītības saturu un mācību pieeju bērniem un jauniešiem vecumā no pousotra gada līdz 12. klasei, kas nodrošina mūsdienās vajadzīgās zināšanas, prasmes un attieksmes.

Sākoties jaunajam mācību gadam, kamēr nav iestājusies aukstā sezona, Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs aicina izmantot iespēju programmā “Latvijas skolas soma” apmeklēt izglītojošās programmas, kas ietver mācību ekskursijas un izzinošu procesu ārtelpās – “Preiļu muižas dzīvie dārgumi”, kas domāta 4.-8.klašu skolēniem un “Domāt par holokaustu nozīmē domāt par sevi pašu…”, kas paredzēta 9.-12.klašu skolēniem. Iepriekšēja pieteikšanās un informācija, zvanot pa tālruni 65322731 Ilonai Vilcānei vai raksto uz e-pastu: ilona.vilcāne@preili.lv

Turpinām ziņas

Preiļu novada pašvaldība aicina pieteikties uz Juridiskās daļas vadītāja vietnieka amatu uz nenoteiktu laiku. Ar prasībām pretendentiem, galvenajiem amata pienākumiem, iesniedzamo dokumentu listi var iepazīties pašvaldības tīmekļa vietnē preili.lv. Dokumenti jāiesniedz līdz 18. septembrim Preiļu novada apmeklētāju pieņemšanas un informācijas centrā vai elektroniski, parakstītu ar  drošu elektronisko parakstu, uz e-pasta adresi: dome@preili.lv Papildu informācija pa tālruni: 29481795.

Valstī ieviestie epidemioloģiskie drošības pasākumi saistībā ar Covid-19 infekcijas ierobežošanu izjauca arī skrējienu seriāla “Parka Pusstundas skrējiens” tradicionālos norises datumus. Lai iedzīvotāju iemīļotais skriešanas pasākums neaizietu nebūtībā, fizisko aktivitāšu cienītājiem šosezon tiek piedāvāts vienkāršots un saīsināts variants. Vairāk pienākumu būs jāuzņemas pašiem dalībniekiem, atslogojot no sarežģītās apļu uzskaites brīvprātīgos. Tuvākie skrējieni un nūjotāju aktivitātes notiks 16. un 30. septembrī, kā arī  7. oktobrī Preiļu pilsētas parkā pie estrādes – 500 m aplī. Starts visiem vienlaicīgi pulksten 18. Skrējiens notiks jebkuros laika apstākļos. 

Un vēl par pasākumiem

15. septembrī no pulksten 8 līdz 12 – Donoru diena Preiļos. Novada iedzīvotāji tiek gaidīti Valsts asinsdonoru centra  izbraukumā, kas notiks Preiļu poliklīnikas telpās.  

19. septembrī pulksten 14  Preiļu kultūras nama lielajā zālē 6. Jāzepa Pīgožņa balvas Latvijas ainavu glezniecībā pasniegšanas ceremonija. Muzicē soprāns Arnita Eglīte (Rīga – Milāna). Ieeja pasākumā - bez maksas.

3. oktobrī Preiļos, Raiņa bulvārī no pulksten  9 līdz 14 RUDENS TIRGUS ,,Miķelītis bagāts vīrs, Tas atnāca pilnu roku…”. Pasākuma organizatori aicina tirgoties zemniekus un zemnieku saimniecības, lauku individuālos ražotājus, dārzkopjus un amatniekus. Plašāka informācija tirgotājiem pašvaldības mājaslapā.  Arī pieteikuma anketa pieejama pašvaldības tīmekļa vietnē. Tirgu rīko Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs, sadarbībā ar Preiļu novada Kultūras centru.

Atstājiet komentāru