2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 4.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 4.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Veselības inspekcija sākusi pārbaudi par iespējamiem epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem Covid-19 skartajā pansionātā “Jaunāmuiža” Krustpils novadā. Veselības inspekcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Maira Kalniņa Radio1 informē, ka inspekcija saņēmusi sūdzību par epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumiem sociālās aprūpes centrā, kas, iespējams, veicinājis Covid-19 infekcijas izplatību iestādē. Lai izvērtētu iesnieguma pamatotību, inspekcija pieprasījusi steidzami sniegt argumentētu skaidrojumu par rīcībām epidemioloģiskās drošības prasību ievērošanā. Lai situāciju izvērtētu objektīvi, pēc visas nepieciešamās informācijas saņemšanas plānota arī inspicēšana klātienē, tajā skaitā klientu un darbinieku aptaujāšana. Plašāk lasiet portālā radio1.lv.

Valsts prezidents Egils Levits, turpinot tradīciju, arī šajos Ziemassvētkos sveica kuplas un aktīvas ģimenes no Latvijas novadiem un pilsētām, kuras ar savu ikdienas dzīvi, darbu un paveikto iedvesmo līdzcilvēkus un apliecina, ka Latviju veido stipras ģimenes, informē Valsts prezidenta kancelejā. Valsts prezidenta apsveikumu saņēma arī Kokaru ģimene no Aizkraukles novada, Čeku ģimene no Aknīstes novada, Birzāku ģimene no Līvānu novada, Rimšu ģimene no Riebiņu novada un  Āboliņu ģimene no Varakļānu novada. Tradicionāli ģimenes tiek aicinātas uz svinīgu Ziemassvētku pasākumu Rīgas pilī, bet šajā gadā, ievērojot valstī spēkā esošos epidemioloģiskos norādījumus Covid-19 izplatības ierobežošanai, ģimenes saņēma Valsts prezidenta apsveikumu.

No janvāra par 5-6 procentiem augs nešķiroto atkritumu izvešanas maksa Jēkabpils, Neretas un Jaunjelgavas novadu iedzīvotājiem. SIA "Vidusdaugavas SPAAO" skaidro, ka, ņemot vērā dabas resursu nodokļa pieaugumu, augs arī maksa par sadzīves atkritumu noglabāšanu poligonā "Dziļā vāda". Proporcionāli mainīsies arī maksa par nešķirotu sadzīves atkritumu izvešanu "Vidusdaugavas SPAAO" apkalpotajās pašvaldībās. Jēkabpils novadā tā būs 22,24 eiro par kubikmetru, Jaunjelgavas novadā 20,99 eiro, bet Neretas novadā 23,62 eiro par kubikmetru.

Turpinām ziņas

Stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai, 2021. gadā pēc pārbūves un restaurācijas durvis apmeklētājiem vērs Siguldas Jaunā pils. Siguldas novada pašvaldība informē, ka pilī tiks iekārtota ekspozīcija par Siguldas un Jaunās pils vēsturi, piedāvājot apmeklētājiem izzināt ne tikai mākslas priekšmetus un pils interjeru, bet arī interesantus faktus par pils izveidi, attīstību, tās saimniekiem dažādos laikos. 

Jau ziņots, ka Siguldas Jaunā pils ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas pēc Pirmā pasaules kara Latvijas Republikas neatkarības laikā pēc arhitekta Alfrēda Birkhāna veiktā pārbūves projekta tika atzīta par krāšņāko Rakstnieku pili Eiropā.
 
Aizvadītais gads Daugavpils Marka Rotko mākslas centram nav bijis viegls, apmeklētāju skaits saruka par pusi. Tomēr finansiālo bilanci spēja saglabāt vasaras laikā kuplais kaimiņvalstu tūristu apmeklējums. Kopumā apmeklētāju kļuva mazāk, taču ieņēmumi nesaruka. Šobrīd, lai arī centra durvis apmeklētājiem ir slēgtas, tā darbinieki jau gatavojas nākamajām sezonām un izstādēm un ir pārliecināti, ka šis gads būs labāks un mākslas cetrā apmeklētāju būs vairāk.

Un vēl

Saldū uzbūvēts Baltijas valstīs modernākais skeitparka komplekss, tā atklāšana varētu notikt pavasarī – tas saistīts gan ar laika apstākļiem, gan pandēmijas ierobežojumiem. Tikmēr jau tiek izteikti atzinīgi vārdi par Saldus novadā paveikto, jo jaunais alternatīvo sporta veidu komplekss piedāvās līdz šim nebijušas iespējas vienuviet. Jauno sporta objektu varēs izmantot gan iesācēji, gan pasaules līmeņa "BMX" un skeitborda sportisti.

Atstājiet komentāru