2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 6.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 6.janvārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00


Preiļu novada domes 22. decembra sēdē tika apstiprināti astoņi iedzīvotāju iesniegumi ar lūgumu līdzfinansēt jaunu pieslēgumu izbūvi centralizētajai ūdenspadeves un kanalizācijas sistēmai. Līgumi līdzfinansējuma saņemšanai jau pēc Ziemassvētku brīvajām dienām tika noslēgti un visi pretendenti līdzfinansējumu saņēma jau pagājušā gada  beigās. 2020. gadā kopumā tika izmaksāts pašvaldības līdzfinansējums 20 jaunu pieslēgumu ierīkošanai centralizētajai sistēmai. 

Šogad tiks veidots reģistrs decentralizētajām kanalizācijas sistēmām, tāpēc iedzīvotājiem, kuru īpašums atrodas Preiļu pilsētas, Līču, Aizkalnes, Saunas un Pelēču ciemu teritorijās un kuriem nav pieslēguma pie centralizētajiem kanalizācijas tīkliem, būs jāsakārto decentralizētā kanalizācijas sistēma. Aicinām iedzīvotājus, arī šogad pieteikties pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai un izbūvēt pieslēgumus centralizētajiem tīkliem. Papildus informāciju varat uzzināt, zvanot pa tālruni 65322766 Kristapam Určam vai rakstot e-pastu uz e-pastu: kristaps.urcs@preili.lv .

2020. gadā tika atbalstīts Preiļu novada domes projekts “Preiļu pils 1.stāva atjaunošana komercdarbības attīstības nodrošināšanai”, kura mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un veicināt investīciju piesaisti. Šobrīd notiek darbs pie projekta tehniskās specifikācijas izstrādes, un drīzumā plānots izsludināt iepirkumu Preiļu pils atjaunošanas 1. posma darbiem - ārējo inženierkomunikāciju tīklu izbūvei Preiļu parkā un pieslēgumu izveidošanai. Veiktie būvdarbi nodrošinās projekta 2. posma realizāciju -  ēkas iekšdarbus un telpu izbūvi: sienu un griestu apdari, grīdu, ieejas mezgla, kāpņu un iekšējo durvju izbūvi. 

Saskaņā ar Preiļu novada domes deputātu lēmumu izdarītas izmaiņas Preiļu novada dzīvojamo māju privatizācijas komisijas sastāvā. Tāpat kā līdz šim, komisijas priekšsēdētāja pienākumi uzticēti Nekustamā īpašuma daļas nodokļu administratorei Svetlanai Kurmeļovai. Par komisijas locekļiem apstiprināta Nekustamo īpašumu daļas speciāliste mājokļu jautājumos Zenta Andrejeva, kura iepriekš jau darbojās komisijā, un Labklājības pārvaldes direktora vietniece sociālajos jautājumos Irēna Stašulāne.

Turpinām ziņas

Pagājušā gada nogalē deputāti apstiprināja Preiļu novada Attīstības programmas aktualizēto Investīciju plānu 2018.-2024. gadam. Investīciju plāns aktualizēts, pamatojoties uz Preiļu novada Attīstības programmu 2018.-2024. gadam un Preiļu novada domes struktūrvienību un iestāžu iesniegtajiem papildinājumiem. Ar aktualizēto Investīciju plānu var iepazīties mājaslapā preili.lv sadaļā “Attīstība”.

Preiļu novada dome pieņēmusi lēmumu iesākt Preiļu novada ilgtspējīgas attīstības stratēģijas no 2022. gada izstrādi un Preiļu novada attīstības programmas 2022.-2029. gadam izstrādi saskaņā ar noteiktajiem darba uzdevumiem. Par abu attīstības dokumentu izstrādes vadītāju apstiprināta Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda. Sākot ar 1. jūliju, Preiļu novada administratīvo teritoriju veidos Preiļu, Vārkavas, Riebiņu novadi un Aglonas novada Aglonas pagasts. Abu dokumentu izstrādes nepieciešamība noteikta Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, lai noteiktu pašvaldības ilgtermiņa attīstības redzējumu, stratēģiskos mērķus, ilgtermiņa prioritātes un telpiskās struktūras perspektīvu. 

Un vēl dažas ziņas

Pēc svētkiem pilsētas iedzīvotājiem parasti aktualizējas jautājums – kur likt savu Ziemassvētku egli? SIA “Preiļu saimnieks informē, ka līdz 18. janvārim Preiļu iedzīvotāji eglītes var novietot blakus sadzīves atkritumu konteineriem, un to izvešana būs bez maksas. No iedzīvotājiem savāktās eglītes netiks izmestas atkritumu poligonos kā citi sadzīves atkritumi, to utilizācijai tiks nodrošināti videi draudzīgāki risinājumi, piemēram, tās tiks pārstrādātas šķeldā un nodotas kā kurināmais siltumenerģijas ražošanai katlumājās. Sadzīves atkritumu konteineros eglītes izmest ir aizliegts. 

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs 19. janvārī no pulksten 13 -16 rīko tiešsaistes semināru “Atrast savu nišu”. Semināra programmā daudz praktisku ideju sava biznesa iesākšanai, nosaukuma, logotipa un reklāmas izveidei. Pieteikšanās semināram, zvanot uz tālruni 26636243 vai elektroniski- ineta.liepniece@preili.lv

Preiļu novada pašvaldība atgādina radio klausītājiem, ka Preiļu novada ziņas katru nedēļu skan Latgales radio un Radio1. Preiļu novada aktualitātes Latgales radio skan katru trešdienu plkst. 14.05 ar atkārtojumu tās pašas dienas vakarā plkst. 18.30 un ceturtdien plkst. 14.05. Savukārt aktuālo Preiļu novada informāciju Radio 1 ēterā jūs varat dzirdēt katru trešdienu pulksten 11 ar atkārtojumu tās pašas dienas vakarā pulksten 16. 

Atstājiet komentāru