2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 7.janvārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada ziņas 2021.gada 7.janvārī

Jēkabpils novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada dome pagājušā gada pēdējā, 29. decembra sēdē nolēma:

- noteikt no 2021. gada 1. janvāra sociālā dzīvokļa statusu pašvaldības dzīvoklim Lauku iela 1-14, Zasā, tādējādi atvieglojot nosacījumus par īres un komunālo maksājumu segšanu daudzbērnu ģimenei, kura pašreiz šajā dzīvoklī dzīvo.

Tāpat arī nolēma noteikt no 2021.gada 1. janvāra līdz 31. decembrim Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu 18,38 eiro par vienu kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa. Līdz 2020. gada beigām Jēkabpils novadā šī maksa bija 17,39 eiro par vienu kubikmetru bez PVN. Tarifa izmaiņas saistītas ar 2020.gada 23.novembrī Saeimā pieņemtajām izmaiņām “Dabas resursu nodokļa likumā”, kas paredz, ka dabas resursu nodokļa likme par vienas sadzīves atkritumu tonnas apglabāšanu no2021.gada 1.janvāra tiek noteikta 65 eiro līdzšinējo 50 eiro vietā. Ar plānotajiem sadzīves atkritumu konteineru un maisu izvešanas grafikiem Jēkabpils novadā 2021. gadā var iepazīties Jēkabpils novada pašvadības mājaslapā.

Jēkabpils novada deputāti lēma piešķirt Zasas evaņģēliski luteriskajai draudzei finansējumu 400 eiro Zasas baznīcas jumta un fasādes tehniskā atzinuma sagatavošanai un slēgt līgumu ar draudzi par piešķirtā finansējuma saņemšanas un izlietošanas kārtību.

Nolemts arī apstiprināt grozījumus Jēkabpils novada pašvaldības budžetā 2020. gadam šādā apmērā: kārtējā gada ieņēmumi – 6 miljoni 920 tūkstoši 880 eiro; kārtējā gada izdevumi – 7 miljoni 896 tūkstoši  425 eiro. Naudas līdzekļu atlikums uz gada sākumu – miljons 83 tūkstoši 338 eiro, no tā 975 tūkstoši 545 eiro iesaistīti izdevumu pārsnieguma pār ieņēmumiem finansēšanā, 108 tūkstoši 269 eiro - plānotais nesadalītais atlikums. Jēkabpils novada pašvaldības aizņēmumi 2020.gadam apstiprināti šādā apmērā: saņemtie aizņēmumi 200 tūkstoši 587 eiro;saņemto aizņēmumu atmaksa 200  tūkstoši 111 eiro.

Turpinām ziņas

No šī gada 1. janvāra Jēkabpils novada septiņas bibliotēkas kļuvušas par Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes struktūrvienībām. Jau ziņots, ka 2020. gada novembra sēdē Jēkabpils novada dome nolēmā veikt novada bibliotēku strukturālo reorganizāciju ar mērķi efektīvāk pārvaldīt un lietderīgāk izmantot Jēkabpils novada finanšu resursus. Decembra sēdē tika apstiprināti attiecīgie grozījumi Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes un bibliotēku nolikumos. Veicot reorganizāciju, bibliotekārais pakalpojums Jēkabpils novada iedzīvotājiem nav pasliktinājies, mainījies vien pārvaldes veids.

Pateicoties Jēkabpils novada pašvaldības finansiālajam atbalstam, 2020.gada nogalē biedrībā “Ūdenszīmes” ir izdevies paveikt divus Kaldabruņas un tās tuvākās apkārtnes attīstībai svarīgus darbus. Šī gada pirmajā  svētdienā  uzstādīti stendi Červonkas baznīcā. Šis dievnams, neraugoties uz slikto tehnisko stāvokli, pēdējos gados ir kļuvis populārs gan labas mūzikas cienītāju, gan tūristu vidū. Luterāņu draudze neatlaidīgi strādā pie baznīcas pakāpeniskas atjaunošanas. Savukārt, biedrība rūpējas gan par koncertu norisēm, gan par baznīcas atpazīstamību un popularizēšanu. Šobrīd Červonkas baznīca apmeklētājiem ir pieejama 24 stundas diennaktī. 

Otrs nozīmīgais veikums ir Kaldabruņas tūrisma pudura bukleta izstrāde un izdošana. Šajā materiālā ietverta informācija par Pļavas muzeju, Červonkas baznīcu, Sēļu sētu “Gulbji”, Raiņa muzeju “Tadenava” un dabas liegumu “Eglone”, kā arī četri izstrādāti tūrisma maršruti, kuros ceļotāji var iepazīt un izbaudīt Kaldabruņas apkārtni. Jauno tūrisma sezonu, kas, iespējams, būs ļoti atšķirīga no visām pārējām, Kaldabruņa sagaidīs vēl saistošāka ikvienam apmeklētājam.

Un vēl

Jēkabpils novada pšvaldība piedāvā darbu Komunālās saimniecības pārzinim–remontstrādniekam Kalna pagasta pārvaldē. Prasības: vidējā speciālā izglītība inženierzinātnēs,  darba pieredze piedāvātajā vai līdzīgā amatā, nepieciešama arī B kategorija autovadītāja apliecība. Komunālās saimniecības pārziņa–remontstrādnieka Galvenie pienākumi: Plānot un vadīt darbu, lai nodrošinātu apkures, ūdensapgādes, kanalizācijas sistēmu pareizu ekspluatāciju un darbību Kalna pagasta pārvaldes teritorijā esošajām iestādēm un komunālās saimniecības objektiem. Maksimālā alga pirms nodokļiem 615 eiro. Pretendentiem pieteikuma vēstuli, CV jāsūta pa pastu vai elektroniski Jēkabpils novada pašvaldībai.

Atstājiet komentāru