2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Viesītes novada ziņas 2021.gada 12.janvārī

Radio1 Viesītes novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Viesītes novada domē mainījies deputātu sastāvs. Pašvaldības pērnā gada pēdējā domes sēdē tika apstiprināts mandāts jaunam deputātam – Modrim Lāčplēsim, kas ievēlēts no saraksta „Nacionālā apvienība Viesītes novadam un Sēlijai”. Viņš domē apstiprināts deputāta Māra Lāča vietā, kas pārstāv to pašu politisko spēku. Māris Lācis pirms Jaunā gada pēc paša vēlēšanās nolika deputāta mandātu.

Turpinām ziņas

Apkopoti Viesītes novada Dzimtsarakstu nodaļas rādītāji pagājušajā gadā. Viesītes novada Dzimtsarakstu nodaļas teritorija aptver Viesītes pilsētu, Viesītes, Elkšņu, Saukas un Rites pagastus. Dzimtsarakstu nodaļā 2020.gadā reģistrētas 10 laulības. No visām 10  noslēgtajām laulībām 13 personām tā bija pirmā laulība, 6 personām – otrā laulība, 1 personai – trešā laulība. Laulāto vidējais vecums: sievietēm 34 gadi un vīriešiem 37 gadi.

Pagājušajā gadā Viesītes novada dzimtsarakstu nodaļā reģistrēti 23 jaundzimušie, bet novadā pavisam deklarēti 33 jaundzimušie bērni, 10 bērni reģistrēti citās dzimtsarakstu nodaļās. No visiem jaundzimušajiem: 17 – meitenes un 16 - zēni. No nodaļā reģistrētajiem: 23 jaundzimušajiem paternitāte bērniem atzīta 13 gadījumos, vecāki nesastāv laulībā. Deviņi bērni reģistrēti kā pirmie ģimenē, seši bērni kā otrie, septiņi bērni kā trešie un viens bērns kā ceturtais ģimenē.

2020.gadā Viesītes novada dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 65 mirušās personas, bet kopējais mirušo novada iedzīvotāju skaits ir 73 personas, 8 personas reģistrētas citās nodaļās, tajā skaitā –  38 sievietes un 35 vīrieši. Vidējais mirušo sieviešu vecums bija 81 gads, turpretī, vidējais mirušo vīriešu vecums bija 68 gadi. Visbiežākie nāves cēloņi pērn bija dažādas asinsrites sistēmas slimības – hroniska progresējoša smadzeņu išēmija, primāra arteriāla hipertensija, akūts miokarda infarkts, koronāra sirds slimība, kā arī - plaušu embolija, pneimonija  un dažādi ļaundabīgie audzēji.

Dzimtsarakstu nodaļa kopā ar Viesītes kultūras pili rīkoja jau par tradīciju kļuvušo pasākumu jaundzimušajiem bērniem – „Sudraba karotīšu svētkus”. Tāpat arī, jaundzimušajiem bērniem kopā ar grāmatu “Mūsu bērns” tika dāvināti biedrības “Zīle” adītāju darinātie  zābaciņi. Visa gada garumā, ar pašvaldības informatīvā izdevuma “Viesītes novada vēstis” starpniecību, tika sveikti kāzu jubilāri, pāri, kuriem 2020.gadā bija 50, 55, 60 un 65 gadu kāzu jubilejas. 

Un vēl

Viesītes novadā 14 dienu laikā reģistrēti 22 saslimušie ar Covid-19, liecina Slīmību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija. Savukārt rēķinot 14 dienu rādītāju uz 100 tūklstošie iedzīvotāju – Viesītes novadā tas ir 3 tūkstoši 611. Bet kopumā kopš marta šeit reģistrēti 49 saslimšanas gadījumi, kas rēķinot uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju ir 9 tūkstoši 762. Šie rādītāji liecina, ka salīdzinot ar citiem novadiem Latvijā, Viesītē saslimstība ar Covid-19 nav augsta un novads neietilpst TOP20 pašvaldību vidū, kur saslimstība ar koronavīrusu ir visaugstākā.

Atstājiet komentāru