2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 25.janvārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 25.janvārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Militārajā bāzē, kas atrodas Preiļu novada Litavniekos, līdz šī gada beigām paredzēts veikt vērienīgus rekonstrukcijas un jaunu ēku celtniecības darbus. Bāzē atrodas divas struktūrvienības – Zemessardzes 35. kājnieku bataljons un Nodrošinājuma pavēlniecības 2. reģionālais transporta remonta centrs, kas veic autotransporta remontus visam Latgales reģionam. Plānots izbūvēt divas noliktavas materiāltehniskajiem līdzekļiem, autotransporta zonas izbūve  ar nojumēm autotransportam, inženiertīklu pārbūve un teritorijas labiekārtošana. Kopējā līguma summa ir 3,5 miljoni eiro ar PVN. 

Rēzeknes novada iedzīvotājiem notikusi veselīga uztura meistarklase, lai papildinātu zināšanas un prasmes veselīga uztura pagatavošanā. Nodarbība notika tiešsaistē, kuras laikā tika apgūta gan teorija, gan praktiski gatavots katram savā virtuvē. Uztura speciāliste Veronika Avdejeva tiešsaistē vada nodarbību par veselīga uztura nozīmi cilvēka labsajūtas un veselības nodrošināšanai. Nodarbībā piedalās jeb pieslēgušies vairāk nekā 10 dalībnieku. Kopā ar uztura speciālisti katrs mājās sev pagatavoja divas receptes. Dalībnieki tika nodrošināti ar pārtikas produktiem.

Ziemas sporta veidu cienītājiem atvērts atpūtas komplekss „Mežezers” Pļaviņu novadā, ko apsaimnieko SIA „Viesmīlība Mežezers”, informē laikraksts Staburags. Sagatavoti visi nobraucieni kalnu slēpošanai un snovbordam, darbojas abi pacēlāji. Gan darbdienās, gan brīvdienās tur var sastapt daudz cilvēku, bet kompleksa darbību tāpat kā citus sporta un atpūtas uzņēmumus ietekmē valstī noteiktie ierobežojumi, kas jāņem vērā apmeklētājiem. Inventāra noma ir pieejama, bet pagaidām nedarbojas kafejnīca un tūbinga trase.

Turpinām ziņas

Mednieki secinājuši, ka vilku populācija Latvijā ir ne tikai stabila – vilku skaits pat sāk pieaugt. Piemēram, šajā medību sezonā atļauto 280 vilku medīšanas robeža sasniegta jau pērnā gada beigās. Latvijas Mednieku savienības valdes priekšsēdētājs Jānis Baumanis īpaši uzsvēra, ka vilkus mednieki galvenokārt nomedīja bezsniega apstākļos, kad tos ir vēl grūtāk sastapt. Un tas arī liecina par to, ka vilku ir vairāk.

Šogad Latvijā ir pastāvīgi ziemas apstākļi, un tas nozīmē, ka valsts autoceļi tiek regulāri apstrādāti ar tehniskās sāls maisījumu. Līdz ar to biežāk nekā citus gadus uz autoceļiem var sastapt meža dzīvniekus, kuri iznāk, lai šo sāli ēstu. Tehniskā sāls sastāvā ir vismaz 90% nātrija hlorīda (NaCl), kas nodrošina ledus kausēšanu. Dzīvniekiem sāls ir nepieciešams, lai uzņemtu organismā mikroelementus. Mednieki tādu pašu sāli izmanto ziemā, lai ieliktu barotavās meža dzīvniekiem. Taču dzīvniekiem atrast sāli, kas ir ielikts barotavās, ir sarežģītāk, nekā uziet to, kas ir uz ceļa. Tāpēc autobraucējiem ir jābūt īpaši uzmanīgiem meža apvidū. 

Un vēl

Salas kultūras nams rīko konkursu - spēli brīvā dabā - Piedalies Sniega varoņu cīņās. Novada iedzīvotāji aicināti doties ārā, un līdz 15. februārim uzcelt kādu sniega varoni un atsūtīt fotogrāfiju Salas kultūras namam uz: e-pastu salaskn@inbox.lv vai kultūras nama profiliem privātā ziņā sociālās vietnēs Facebook un Instagram.  Ja nav vēlme sniega vīru vai sniega varoni celt pašam, aicina piedalies sniega varoņu medībās, atrodot jau citu uzceltus Salas novadā, nofotogrāfēt un atsūtīt foto. Konkursa dalībniekus aicina sekot Salas kultūras namam sociālajos tīklos un atrast apslēptos dārgumus, kā arī piedalīties publiskā balsošanā un laimēt kādu no balvām!

Atstājiet komentāru