2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 15.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 15.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pagājušās nedēļas nogalē pret Covid-19 vakcinēti valsts sociālās aprūpes centra “Latgale” paspārnē esošās filiāles “Mēmele” iemītnieki Neretā. Vairākiem pansionāta iemītniekiem koronavīruss šoziem laupījis dzīvību. Tādēļ vakcinēties gatavi visi. «Mēmelē» vakcinēti 170 iemītnieki un 43 darbinieki.

Arī Skrīveru sociālās aprūpes centrā “Ziedugravas” pirmie 30 klienti saņēma Covid-19 vakcīnas. Viņus vakcinēja uz vietas aprūpes centrā mediķu uzraudzībā. Aprūpes centrā arī izdevies ierobežot vīrusa izplatību, patlaban vēl slimo trīs klienti. Sociālās aprūpes centra “Ziedugravas” direktore Diāna Bebre-Kondrāte stāsta, ka pirmās 30 Covid-19 vakcīnas  saņēma klienti, kuri paši iepriekš bija izteikuši vēlmi vakcinēties, bet šajā reizē vakcinēja tikai tos cilvēkus, kuri nav izslimojuši ar šo infekciju. Savukārt vēl vairākiem klientiem, kuri jau izslimojuši ar Covid-19, vakcinācija plānota apmēram pēc trim mēnešiem – tāds laiks noteikts saskaņā ar vakcinēšanas vadlīnijām. Kopā “Ziedugravās” vēlmi vakcinēties izteikusi apmēram puse – 52 klienti, taču vairākiem veselības stāvokļa dēļ vakcinēšanās patlaban atlikta.

Turpinām ziņas

Latvijas lauku reģionu kopienas un ciemi līdz šī gada 9. martam tiek aicināti pieteikties atpazīstamības zīmes “Viedais Ciems” piešķiršanai. Iniciatīva piešķirt atpazīstamības zīmi “Viedais Ciems” Latvijā tiek izsludināta pirmo reizi. Tās mērķis ir atzīt un atbalstīt Latvijas lauku kopienu labās prakses ceļā uz viedumu, daudzinot iedzīvotāju centienus un jau ieviestos risinājums, kas īstenoti, lai veidotu aktīvāku, iesaistošāku kopienas dzīvi un inovatīvus risinājumus esošajiem izaicinājumiem. Savu ciemu atpazīstamības zīmes piešķiršanai, pirms tam informējot pārējos kopienas dalībniekus, var pieteikt jebkurš kopienas pārstāvis, neatkarīgā no juridiskā statusa. 

Līvānu novada biedrība “Baltā māja” aicina pieteikties dalībai izglītojošajā pasākumā “Demokrātijas pirmsākumi pasaulē un Latvijā - Solons un Rainis”, kurš notiks ceturtdien, 18.februārī no pulksten 11:30 tiešsaistē ZOOM vidē.  Pasākuma lektors  vēstures zinātnieks  Dmitrijs Oļehnovičs no Daugavpils Universitātes.  Lekcija ir cikla “Demokrātijas sargi” pirmais pasākums. Dalībai projekta  pasākumā pieteikties var aizpildot pieteikuma anketu Līvānu novada mājslapā.

Daudzus ugunsgrēkus novērst palīdz dūmu detektori. Tādēļ Ugunsdrošības noteikumi paredz, ka visos dzīvokļos obligāti jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem. Lai atvieglotu iedzīvotājiem šīs prasības izpildi, Salas novada pašvaldība sadarbībā ar Sociālo dienestu un SIA “Vīgants” piedāvā vairākām iedzīvotāju grupām bezmaksas dūmu detektorus un to uzstādīšanu. Pieteikties bezmaksas dūmu detektoriem iedzīvotāji var līdz 28.februārim. 

Un vēl

Aukstums Kuldīgā, cenšoties apstādināt nemitīgā kustībā esošo Eiropā platāko ūdenskritumu Ventas rumbu un Latvijā augstāko Alekšupītes ūdenskritumu, radījis ledus pils cienīgus skatus. Tas uz šo vietu atvilinājis ne vienu vien interesentu. Alekšupīte ir arī viena no romantiskākajām un teiksmām apvītākajām vietām Kuldīgā. Šogad ziemas radīto romantiku ūdenskritumā papildina arī cilvēku veidotas ledus skulptūras.

Atstājiet komentāru