2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 16.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 16.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pirmsskolas izglītības iestāde “Rūķīši”, kas februāra sākumā tika slēgta Covid-19 izplatības dēļ, šodien, 16.februārī atsāk savu darbību. Iestādes administrācija visiem vecākiem ir nosūtījusi informāciju par to, kas jāveic, lai bērni varētu atgriezties pirmsskolas izglītības grupās. Ja grupai bija noteikta karantīna, bērns iestādē atgriežas ar ārsta zīmi, pārējo grupu vecāki raksta apliecinājumu, ka bērns ir vesels. Pašvaldība norāda, lai arī turpmāk pirmsskolas grupas varētu darboties, svarīgi ikvienai ģimenei rūpīgi sekot gan savam, gan mazuļa veselības stāvoklim. Ja parādās saslimšanas simptomi, bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi vest nedrīkst. 

Krustpils novada pašvaldība izsludinājusi nevalstisko organizāciju projektu konkursu. Projekta iesniegumu pieņemšana notiks līdz 15.martam. Viena biedrība var iesniegt ne vairāk kā divus projekta pieteikumus,  un vienā projektā pieprasītā finansējuma apmērs nedrīkst būt lielāks par tūkstoš 500 eiro. Projekta aktivitātēm jānotiek novada teritorijā  un ieguvējiem no projekta rezultātiem jābūt Krustpils novada iedzīvotājiem. Ar projekta pieteikuma sagatavošanas un iesniegšanas kārtību var iepazīties konkursa nolikumā Krustpils novada pašvaldības mājaslapā.

Jēkabpils novadā iedzīvotāji aicināti izveidot izstādi par Jēkabpils novadu un tā 7 rotām: Ābeļu, Dignājas, Dunavas, Kalna, Leimaņu, Rubenes un Zasas pagastiem. Līdz 11. aprīlim aicina iesūtīt fotogrāfijas par pagastu/ novada pasākumiem, dabas skatiem, cilvēkiem, apskates objektiem un citas. Var iesūtīt arī kādas atziņas, dzeju, sajūtas par savu pagastu vai novadu kopumā. Tā kā izstāde būs publiski aplūkojama, tad pirms sūtīt fotogrāfijas, jāizvērtē, vai vēlaties, ka tās redz arī citi.
Fotogrāfijas un informāciju jāsūta uz e-pastu: muzejs@jekabpilsnovads.lv. Var fotogrāfijas vai tekstu atnest arī uz Zasas bibliotēku vai iemest Jēkabpils novada Sēlijas prasmju muzeja pastkastītē Zasā! Ir arī iespēja  fotogrāfijas ieskenēt!

Turpinām ziņas

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi SIA "Rēzeknes siltumtīkli" jaunus siltumenerģijas tarifus. Šogad martā siltumenerģijas tarifs būs par 0,5% zemāks – 49,32 eiro megavatstundā bez PVN. Jaunais tarifs tiks piemērots lietotājiem Rēzeknē. Siltumenerģijas tarifs samazinājies, pateicoties kurināmā izmaksu samazinājumam aptuveni 20% apmērā. SIA “Rēzeknes siltumtīkli” ražošanas procesā izmanto gan koksaidu granulas, gan dabasgāzi, gan arī iepērk siltumenerģiju.

Šovasar, 20. un 21. augustā, gan tiešsaistē, gan izkliedēti Cēsīs plānots septītais Sarunu festivāls "Lampa". Kā informē organizatori, ja epidemioloģiska situācija būs labvēlīga, lai piedzīvotu sarunas klātienē, šogad "Lampa" no ierastā Cēsu pils parka pārcelsies uz jaunām sarunu vietām skvēros, ielās, zaļajās zonās un būs dzirdama visā pilsētā, piedāvājot jaunu pieredzi dalībniekiem un apmeklētājiem – tuvākas sarunas drošā attālumā. Šoreiz festivāla "Lampa" virstēma būs cieņa. Arī šogad ikvienam būs iespēja pieteikt un organizēt savu pasākumu "Lampā". Pasākumu pieteikšana noritēs no 1. marta līdz 15. aprīlim. 

Un vēl

Pieaugot salam, biezāka ledus kārta veidojas arī uz ūdenstilpēm, tas savukārt veicina zemledus makšķerēšanu un zveju. Lai uzraudzītu noteikumu ievērošanu, regulāros reidos pa Latgales ezeriem dodas Dabas aizsardzības pārvalde un Valsts policija. Šogad visbiežākais pārkāpums ir pārlieku liels makšķerēšanas rīku skaits vienuviet, tāpat zvejnieki brīdināti arī par distances ievērošanu.

Valsts policijas un Dabas pārvaldes inspektoru īpašā uzmanības centrā ir Lubānas un Rāznas ezeri, kurus iecienījuši makšķernieki teju no visas Latvijas. Pastiprināti reidi notiek arī uz citiem Latvijas ezeriem un tādi turpināsies visu pavasari, jo jau no 1. marta  būs spēkā liegums lomā iegūt līdakas, bet līdz 30. aprīlim visās ūdenstilpēs aizliegta jebkura veida makšķerēšana no laivām.

Atstājiet komentāru