2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 24.februārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada ziņas 2021.gada 24.februārī

Radio1 Preiļu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada dome izsludina projektu konkursu mazo, vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanai. Konkursa mērķis ir sniegt atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Projekta konkursa nolikums, projekta pieteikuma veidlapa, projekta atskaites veidlapa būs atrodama pašvaldības mājas lapā no 1. marta. Projekta pieteikumus var iesniegt Preiļu novada domes kancelejā no 1. marta līdz 1. aprīlim. Sīkāka informācija pa tālruni 26636243 vai elektroniski ineta.liepniece@preili.lv

Covid-19 dēļ noteiktās ārkārtējās situācijas laikā Preiļu Galvenā bibliotēka veic izdevumu apmaiņu un apkalpo lietotājus klātienē, ievērojot drošības pasākumus. Izdevumi - grāmatas un žurnāli - tiek izsniegti klātienē, bet lietotājiem jāpiesakās pa tālruni vai e-pastā un jāsaskaņo ierašanās laiks. Viens apmeklētājs bibliotēkas telpās vat atrasties līdz 20 minūtēm. Ja vēlas tikai nodot izdevumus, tad par apmeklējumu nav jābrīdina iepriekš. Ārkārtējās situācijas laikā izsniegumu lietošanas termiņš automātiski tiek pagarināts, un soda nauda netiek iekasēta. 

Senioriem pieejams īpašs pakalpojums - bezkontakta grāmatu piegāde mājās pilsētas robežās, ko var pieteikt, zvanot pa tālruni. Bibliotēka turpina attālināti sniegt tematiskās uzziņas un aicina sekot līdzi aktualitātēm mājaslapā un sociālajos tīklos. 

Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs 4. martā aicina esošos un topošos uzņēmējus uz informatīvi izglītojošu vebināru. Tas norisināsies no pulksten 10 līdz 12.30 Zoom tiešsaistes platformā. Semināra tēmas: Kiberhigiēna – 2021, Uzņēmēja pieredze internetā, Pavasara uzņemšana LIAA Biznesa inkubatorā, ALTUM finanšu instrumentu aktualitātes. Pieteikšanās līdz  2. martam. Vairāk informācijas tīmekļa vietnē preili.lv. 

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs ir sagatavojis Atmodas laikam veltītu āra izstādi “Es Atmodā. 1987-1991”. Diemžēl stingro epidemioloģisko drošības prasību dēļ izstādi atklāt Barikāžu atceres gadadienā nebija iespējas, tāpēc tā kļūs pieejama no 25. februāra un tiks izvietota Raiņa bulvārī pretī Kultūras namam. Ar ko zīmīgs tieši šis datums – 25. februāris? Pirms 32 gadiem 1989. gada 25. februārī notika preiliešiem ļoti nozīmīgs un saviļņojošs pasākums – Latvijas sarkanbaltsarkanā karoga pacelšana virs grāmatu nama “Latgale”. Šajā pasākumā piedalījās īpaši liels cilvēku skaits un tas bija spilgti simbolisks mirklis, kas deva cerību arī uz Latvijas neatkarības atgūšanu. Uz izstādi aicināts ikviens interesents, ievērojot epidemioloģiskos drošības pasākumus! 
 
Turpinām ziņas

Biedrība "Preiļu NVO centrs" Vispasaules NVO dienā 27. februārī no pulksten 11 līdz 12.30  Zoom tiešsaistes platformā aicina nevalstiskās organizācijas uz sarunu. Sarunas tēma: "Ilgtspējīgas nevalstiskās organizācijas: vai ar labiem nodomiem ir par maz?" Lektore: Madara Ūlande, NVO jomas un sociālo pārmaiņu projektu eksperte un praktiķe, cilvēks ar vairāk kā 15 gadu pieredzi pilsoniskās sabiedrības organizāciju un projektu veidošanā un vadīšanā. Vairāk informācijas preili.lv. 

27. februārī pulksten 14 un 16 Preiļu parkā pie estrādes aicina iedzīvotājus uz bezmaksas slēpošanas apmācības nodarbībām. Apmācības vadīs distanču slēpošanas treneris Artis Upenieks. Dalībnieku skaits – 10. Obligāta pieteikšanās pa tālruni 25900775. 

SIA “Maxima Latvija” pieņēmusi lēmumu, ka rēķinu apmaksa veikala kasēs ārkārtējās situācijas laikā iespējama tikai noteiktos laikos, kad veikalā ir mazāka apmeklētāju plūsma. Turpmāk rēķinus “Maxima” veikalos iespējams apmaksāt šādos laikos: no pulksten astoņiem līdz desmitiem gan no rīta, gan arī vakarā. SIA “PREIĻU SAIMNIEKS” aicina klientus būt saprotošiem, kā arī savu iespēju robežās norēķinus veikt attālināti!

Un vēl

Lai veicinātu interesi par grāmatām, Preiļu Galvenā bibliotēka bērnus un pieaugušos aicina piedalīties attālinātos konkursos. Šoreiz konkursam “Ziemas prieku stāsts” līdz 9. martam ikviens tiek aicināts iesūtīt savas ziemas prieku fotogrāfijas kopā ar aprakstu, atsaucoties uz kādu literāru darbu. Konkursa galvenā balva ir dāvanu karte 30 eiro vērtībā apgāda “Zvaigzne ABC” veikalā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties bibliotēkas mājaslapā.

Atstājiet komentāru