2024.gada 19. marts

Jāzeps

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 25.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 25.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Trīs dienas pēc jaunāko klašu mācību atsākšanas klātienē vairākās pašvaldībās epidemioloģiski drošo pašvaldību kritērijiem vairs neatbilst septiņas pašvaldības, to vidū arī Krustpils novads.  Drošo skolu sarakstā joprojām ir Neretas, Skrīveru un Pļaviņu novadi. Savukārt epidemioloģiski drošo pašvaldību sarakstam šonedēļ pievienojas Alojas, Apes, Lubānas un Zilupes novads.

Kā ziņots, ministri konceptuāli vienojās, ka Slimību profilakses un kontroles centrs būs tiesīgs lemt par klātienes mācības atļaušanu 1.-4.klasei, ja pašvaldībā divu nedēļu saslimstības rādītājs nepārsniegs 220 slieksni uz 100 000 iedzīvotājiem un nebūs novērots straujš Covid-19 saslimstības pieaugums.

Viesītē uzstādīts ātruma radars. Interaktīvā ceļazīme autobraucējiem atgādinās par atļautā braukšanas ātruma ievērošanu, tādējādi pildot autovadītāju disciplinējošu funkciju un mudinot ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Ceļu infrastruktūras modernizēšana ar jauniem inženiertehniskiem risinājumiem ir viens no veidiem, kā samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu. Interaktīvā ceļa zīme veidota pēc Eiropā izplatītas prakses – garām braucošais autovadītājs ceļa zīmes displejā redz sava vadītā spēkrata braukšanas ātrumu. Ar smaidošas vai bēdīgas emocijikonas palīdzību zīme signalizē, vai vadītājs ievēro atļauto braukšanas ātrumu. Projekta kopējās izmaksas ir tūstoš 899 eiro.

Turpinām ziņas

Valsts policijā Latgales reģiona pārvaldē mēneša laikā ir reģistrēti trīs krāpšanas gadījumi, kad interneta vietnē tiek piedāvāts iegādāties traktortehniku par izdevīgu cenu, bet prece nav saņemta un nauda nav atgriezta. Vairākām personām šādā veidā ir izkrāpti finanšu līdzekļi no 3 līdz 5 tūkstošiem eiro. Valsts policija aicina rūpīgi izvērtēt ievietotos sludinājumus interneta vietnēs, kā arī neiegādāties preci, kas pirms tam nav redzēta dzīvē.  Policija aicina lauksaimniekus atsaukties, ja tie saskārušies ar krāpšanas mēģinājumiem vai krāpšanas gadījumiem un informēt policiju pa tālruni 110.

Pļaviņu novada pašvaldības policija informē, ka no šodienas, 25. februāra ar Pļaviņu novada domes priekšsēdētāja izdotu rīkojumu paaugstinātas ledus bīstamības perioda laikā personām ir aizliegts atrasties uz ūdenstilpju  - Daugavas, Aiviekstes upju un Odzes ezera- ledus. Pļaviņu novada Pašvaldības policijas priekšnieks Ainis Liepiņš informē, ka  rīkojums izdots, izvērtējot iespējamo personas dzīvības un veselības apdraudējumu, kā arī ņemot vērā laikapstākļus un faktisko ledus stāvokli.

Un vēl

Ņemot vērā, ka laikapstākļu dēļ ceļu stāvoklis ir pasliktinājies un braukšanas apstākļi ir apgrūtināti daudzviet Latvijā, reģionālo autobusu reisi vai to posmi netiek izpildīti vai tiek izpildīti daļēji, autobusus novirzot pa citu ceļu, informē Autotransporta direkcija. Direkcijā skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka pārvadātāji ir vērsušies pie ceļu uzturētāja, informējot par grūti izbraucamiem vai neizbraucamiem ceļa posmiem, patlaban vēl nav skaidrības par to, vai šos reisus būs iespējams izpildīt tuvāko dienu laikā. Slikto ceļu dēļ neizpildīto reisu sarakstā ir arī Aizkraukle-Ērgļi, Rēzekne-Borisovka-Preiļi un Rēzekne-Kuri-Preiļi.

Atstājiet komentāru