2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 26.februārī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 26.februārī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā kopējais saslimušo ar Covid-19 skaits pēdējo 14 dienu laikā ir 99 cilvēki, trešdien reģistrēti 16 jauni saslimšanas gadījumi. Savukārt kopumā kopš 2020.gada marta šeit reģistrēti  616 saslimšanas gadījumi. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 000 iedzīvotāju Līvānu novadā ir 925 saslimušie.

Līvānu novada pašvaldības apbalvojumu “Gada balva sportā 2020” nominācijā “Gada cilvēks sportā” ieguvis vieglatlētikas treneris Vjačeslavs Grigorjevs, nominācijā – “Gada labākā sporta komanda” – Līvānu Bērnu un jaunatnes sporta skolas U-17 basketbola komanda par izcīnīto 6.vietu Latvijas Jaunatnes Basketbola līgas čempionāta superlīgā, bet nominācijā “Gada notikums sportā” – Līvānu 3x3 basketbola turnīrs, ko organizēja Līvānu novada jauniešu dome. Par Gada labāko sportisti atzīta Elza Smilškalne, par Gada labāko sportistu – Dāvis Skreivers, bet par Gada labāko treneri – Edgars Cimars. Gada sportiskākā ģimene – Rūsiņu, Sprogu, Pastaru ģimene. Gada labākais jaunais sportists – Nikita Bondarevs, Gada labākais tehnisko sporta veidu sportists – Ints Kārlis Ezerkalns. Latvijas rekordi: Mārīte Vilcāne 60+, Jānis Māsāns 50+, Jānis Mankovskis 80+, Vita Ormane 40+. Svinīgā apbalvošana paredzēta pēc ārkārtas situācijas beigām.

Katru gadu ziemas izskaņā Viduslatgales pārnovadu fonds uzsāk labdarības akciju bērniem ar īpašām vajadzībām “Piepildīt sapni”. Šogad akcija notiks astoto gadu. Akcijas laikā aicina ikvienu iedzīvotāju palīdzēt piepildīt kāroto sapnīti Preiļu, Līvānu, Riebiņu, Vārkavas un Aglonas bērniem. Akcijas laikā vēlas pievērst uzmanību tām ģimenēm, kurās aug bērniņi, kam nepieciešama papildu uzmanība, rūpes un arī naudas līdzekļi. Bieži vien vecākiem vai aizbildņiem, gādājot par ikdienas vajadzībām, neatliek nedz laika, nedz līdzekļu, lai izpildītu bērnu vēlmes, kas sniedzas ārpus dienišķās rutīnas. Apzināti novadu 15 bērni, kuri dalījās ar savām vēlmēm. Bērni vēlas velosipēdus, telefonus, šūpoles, batutu, baseinu ar bumbām, fērbiju, Hot Wheel mašīnu trasi, savu kokli un nošu statīvu. Akcijas laikā aicina ikvienu ziedot Viduslatgales pārnovadu fondam ar norādi “Piepildīt sapni”. Par iespēju ziedot plašāka informācija pieejama tīmekļavietnē livani.lv.

Turpinām ziņas

No šīs nedēļas Līvānu dzīvokļu un komunālās saimniecības kase Rīgas ielā 2b pieņem klientus klātienē. Tas nozīmē, ka iedzīvotājiem ir iespējams klātienē samaksāt rēķinus par komunālajiem pakalpojumiem un nekustamā īpašuma nodokli. Maksāt var gan ar maksājumu kartēm, gan skaidrā naudā. Kases darba laiks pirmdienās, otrdienās, trešdienās un ceturtdienās ir no pulksten astoņiem līdz pieciem pēcpusdienā, piektdienās – no pulksten astoņiem līdz pusčetriem, ar pusdienas laiku no 12 līdz 13. Norēķinoties, vienlaikus kases priekštelpā var atrasties viens apmeklētājs.

No 2020. gada 1. Decembra Līvānu novada pašvaldība lēma uz šķīdoņa laiku slēgt kustību transportam ar kopējo masu lielāku par 3,5, 5, 7 vai 10 tonnām uz pagasta nozīmes ceļiem Turku, Rožupes, Sutru, Rudzātu un Jersikas pagastos.  Ņemot vērā mainīgās laikapstākļu prognozes šoziem masas ierobežojumi netika atcelti, un netika noņemtas masas ierobežojuma zīmes. Tiem pārvadātājiem, kas vēlējās izmanot ceļu ar kravas auto, nepieciešamības gadījumos tika izsniegtas atļaujas arī sasaluma periodā. Pašvaldības speciālisti regulāri veic ceļu apsekošanu, lai konstatētu ceļu stāvokļi un to, vai nav pazudušas masas ierobežojuma zīmes. Arī šogad plānots veikt kontroli uz atsevišķiem ceļiem arī nakts periodā, jo iepriekšējos gados šādā veidā tika noķerti vairāki mežistrādes uzņēmumi, kas darbus veica nakts aizsegā, neievērojot uzstādītās masas ierobežojuma zīmes. Līvānu novada dome aicina kravu pārvadātājus būt apzinīgiem un plānot kravu izvešanu, ņemot vērā noteiktos ierobežojumus.
 
Un vēl

Otrdien, 2. martā, no pulksten deviņiem līdz vieniem Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrā 202.kabinetā  Valsts Asinsdonoru centra Latgales filiāle rīko Asins donoru dienu. Covid-19 vīrusa izplatība un ieviestie drošības pasākumi pēdējos mēnešos ir radījuši daudz jaunus izaicinājumus visiem, tai skaitā donoru kustībai. Tomēr vīruss  nav apturējis citas smagas saslimšanas un nelaimes gadījumus. Arī šobrīd slimnīcās atrodas daudzi pacienti, kuriem vajadzīga asins pārliešana. Lai glābtu šo pacientu dzīvības, nepieciešams donoru atbalsts.  Ņemot vērā to, ka katram asins komponentam ir savs dzīves ilgums – trombocītu derīguma termiņš ir 5 dienas, eritrocītu masai - 35 dienas, donori ir ļoti gaidīti katru dienu. Kā vienmēr, donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam.  Jautājumu gadījumā donori ir aicināti sazināties ar Valsts asins donoru centru pa bezmaksas tālruni - 8000 0003.

Atstājiet komentāru