2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 8.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

No šodienas Viesītes vidusskolas un Rites pamatskolas 1.līdz 4.klašu skolēni atsāk mācības klātienē. Šāds lēmums pieņemts piektdien Viesītes novada domes ārkārtas sēdē, pamatojoties uz Slimību profilakses un kontroles centra publicēto sarakstu “Novadu administratīvās teritorijas, kuras epidemioloģiskie apstākļi pieļauj mācību procesa īstenošanu klātienē izglītības iestāžu 1.-4.klasē”, kur norādīts, ka no 8.marta klātienes mācības var uzsākt arī Viesītes novada pašvaldības izglītības iestāžu 1.-4.klašu izglītojamie, ievērojot visas noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības.
 
No šodienas, 8.marta līdz 21.martam visos Līvānu novada pagastos – Sutru un Rožupes kultūras namos, Rudzātu bibliotēkas, Turku saieta nama un Jersikas tautas nama -  logos būs aplūkojamas Līvānu novada mākslinieku - gan pieredzējušu un arī jauno mākslinieku darbu izstādes.  Ekspozīcijas namu logos mainīsies ik pēc divām nedēļām, lai ikvienā pagastā būtu iespēja pastaigu laikā redzēt kultūras dažādās šķautnes.

Turpinām ziņas

Aizkraukles novada dome ārkārtas sēdē piektdien apstiprināja papildu pārtikas paku piešķiršanu novada izglītības iestāžu skolēniem. Dome nolēma  nodrošināt finansējumu no pašvaldības budžeta pārtikas paku iegādei un izsniegšanai visiem 1. — 9. klases skolēniem, kuri mācās Aizkraukles novada vidusskolā, un 1. — 4.klases audzēkņiem, kuri mācās Aizkraukles pagasta sākumskolā, kā arī tiem 10. — 12. klases skolēniem, kuri ir no trūcīgām, maznodrošinātām vai daudzbērnu ģimenēm, ir deklarēti Aizkraukles novada pašvaldības administratīvajā teritorijā un mācās Aizkraukles novada vidusskolā.  Pārtikas pakas piešķirs par darbdienām no 22. februāra līdz 12. martam un izsniegs šonedēļ. 

Jaunjelgavas pirmsskolas izglītības iestāde “Atvasīte” šovasar, no 1. jūnija līdz 31. jūlijam, pārtrauks darbību, lai iestādē veiktu remontu. Visvairāk uzlabojumu nepieciešams virtuvē. Ēdināšanas blokā līdz šim veikti vien nelieli uzlabojumi, kārtīgs remonts šajās telpās nav veikts vairāk kā 30 gadu. Iepriekšējos gados dažādu apstākļu dēļ ieceri neizdevās realizēt. Tāpat iestādē vasarā mainīs grīdas segumu gaiteņos, veiks trīs grupiņu un administrācijas telpu remontu. Kopējās izmaksas par pakalpojumiem un materiāliem plānotas 46 tūkstoši 747 eiro apmērā.

2017. gada nogalē Eiropas Reģionālās attīstības fonds jeb ERAF apstiprināja Pļaviņu novada domes projektu par pilsētas vides sakārtošanu uzņēmējdarbības veicināšanai, kas triju gadu laikā ir realizēts. Projektā pārbūvēta Rīgas iela 1.9 km garumā. Komercdarbības mērķiem tika pārbūvēta administratīvā ēka Rīgas ielā 19, izveidojot biroja telpas, un februāra sākumā būve tika nodota ekspluatācijā. Pārbūves rezultātā triju stāvu ēkā ir izveidotas 108 telpas. Nomai uzņēmēju vajadzībām ir paredzēta 21 telpu grupa. Projekta kopējās izmaksas sastādīja 2,3 miljoni eiro

Un vēl

Skrīveru Mūzikas un mākslas skolas logos atklāta jauna izstāde, kurā apskatāmas skolotājas Ingas Melnes gleznas. Viņa bērniem māca gleznot, savukārt pati gleznās un krāsās iedzīvina skaistās dabas nianses, ko pamana pasaulē. Skrīveru Mūzikas un mākslas logos pirms neilga laika iekārtota šim brīdim pieskaņota “izstāžu zāle”, kurā līdz šim bija izvietoti skolas audzēkņu darbi. Ingas Melnes gleznu izstādē aplūkojamas ainavas, ziedi un arī vairāki mazāka izmēra darbi. Mūzikas un mākslas skolas logi, kuros izvietota izstāde tiek apgaismoti arī vakaros, līdz ar to došanos uz izstādi var apvienot ar vakara pastaigu.

Atstājiet komentāru