2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 28.maijā

Jēkabpils Radio1 Riebiņu novada ziņas 2021.gada 28.maijā

Riebiņu novada zi’bas pulksten 11.00 un 16.00.

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, kā arī “Maxima Latvija” elektrotehnikas šķirošanas kampaņā “Viegla šķirošanās” aicina Riebiņu novada iedzīvotājus līdz 17.augustam pieteikt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu bezmaksas izvešanu no savām mājsaimniecībām vai uzņēmumiem. Piedaloties akcijā, ir iespēja laimēt noderīgas balvas – veikalu “Maxima” dāvanu kartes 30 eiro vērtībā. Kā pieteikties elektronikas izvešanai – plašāka informācija pašvaldības mājaslapā riebini.lv.

Elektrotehnikas savākšana no pieteiktajām adresēm Riebiņu novadā notiks no 25. līdz 27.augustam, sākot no pulksten septiņiem rītā un visas dienas garumā. Drošības nolūkos elektronikas savākšana notiek bezkontakta veidā. Visai pieteiktajai tehnikai tās izvešanas dienā jābūt novietotai pie nama vai ēkas ārdurvīm un ārpus nožogotas teritorijas, SIA “Eco Baltia vide” darbiniekiem brīvi pieejamā vietā. 

Akcijā iedzīvotāji var nodot gan lielo sadzīves tehniku, tajā skaitā ledusskapjus, veļas mašīnas, plītis, trauku mazgājamās mašīnas u.c., gan arī mazo tehniku, piemēram, mikroviļņu krāsnis, blenderus, elektriskos svarus, fēnus, virtuves kombainus un citas ierīces, kā arī papildu var kopā ar elektroniku nodot uzkrātās baterijas un akumulatorus. Lai pieteiktu izvešanu adresē, minimālajam kopējam nodoto lietu svaram jābūt vismaz 50 kilogrami.

Piedaloties kampaņā “Viegla šķirošanās”, ikviens dalībnieks varēs pretendēt uz patīkamām un noderīgām balvām. Katrā novadā starp dalībniekiem tiks izlozēta veikala “Maxima” dāvanu karte 30 eiro vērtībā, kā arī tiks piešķirta “Maxima” dāvanu karte līdzvērtīgā apmēra tam novadniekam, kurš būs nodevis lielāko apjomu elektrotehnikas.

Turpinām ziņas

Lai nodrošinātu atkritumu apsaimniekošanas kārtību Riebiņu novada administratīvajā teritorijā, visiem individuālo dzīvojamo māju, vasarnīcu, dārza māju īpašniekiem ir jābūt līgumam ar atkritumu apsaimmniekotāju par sadzīves atkritumu savākšanu un izvešanu. Kontaktinformācija līguma slēgšanai: tālrunis 65438392 vai 26800650, vai rakstot – e-pasts specatu@inbox.lv. Ir iespējams līgumu parakstīt elektroniski ar drošu elektronisko parakstu vai pieteikt līguma nosūtīšanu pa pastu. Pašvaldība ATGĀDINA, ka individuālo māju īpašniekiem vai lietotājiem ir jābūt noslēgtam līgumam ar atkritumu apsaimniekotāju, pretējā gadījumā pašvaldība vērsīsies likumdošanā noteiktajā kārtībā pret tiem īpašniekiem vai lietotājiem, kas nav noslēguši atbilstošu līgumu.

Riebiņu novadā turpinās iedzīvotāju aptauja par dzīvi jaunajā Preiļu novadā. Aptauja pieejama pašvaldības mājaslapā riebini.lv. Iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par jaunā novada priekšrocībām, izaicinājumiem un izaugsmes iespējām. 

Un vēl

Šajās brīvdienās Riebiņu novada kapsētās sākas Kapusvētki. Sestdien, 29.maijā pulksten 12 notiks svētā Mise Pieniņu Svētā Jēzus Sirds katoļu baznīcā, bet pulksten 12.45 kapusvētki -Pieniņu katoļu draudzes kapsētā. Savukārt pulksten 15 kapusvētki norisināsies – Mazo Prikuļu kapsētā, bet svētdien, 30.maijā pulksten 15 kapusvētki sāksies – Petravsku kapsētā. Plašāk par kapusvētku norises laikiem Riebiņu novada kapsētās visas vasaras garumā lasiet pašvaldības mājaslapā riebini.lv.

Atstājiet komentāru