2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 4.jūnijā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2021.gada 4.jūnijā

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā līdz 3.jūnijam, izmantojot iespēju iepriekšbalsošanā, bija nobalsojuši 483 jeb 5,41% balsstiesīgo vēlētāju. Līvānu novadā ir 8 tūkstoši 927 balsstiesīgie iedzīvotāji. Centrālās vēlēšanu komisijas mājaslapā publicētā informācija liecina, ka visaktīvākie balsotāji bijuši iecirknī, kas izvietots multifunkcionālā jaunatnes inciatīvu centrā “Kvartāls”, kur savu izvēli jau izdarījis 91 vēlētājs. Tikmēr viszemākā vēlētāju aktivitāte novērota vēlēšanu iecirknī, kas izvietots Turku pagasta pārvaldē. Šeit iepriekšbalsošanā savu izvēli izdarījuši 16 vēlētāji. Iepriekšējā balsošana turpinās arī šodien no pulksten vieniem dienā līdz astoņiem vakarā. Savukārt vēlēšanu iecirkņu darba laiks vēlēšanu dienā, rīt - 5. jūnijā, būs no pulksten septiņiem rītā līdz astoņiem vakarā.

Notiks publiskās apspriešanas sanāksme par Līvānu novada teritorijas plānojuma 2012.-2024. gadam grozījumiem, nosakot Līvānu pilsētas sabiedriskā centra teritoriju, kurā tiek aizliegtas azartspēļu un izložu organizēšanas vietas, pilnveidotajai redakcijai.  Publiskā apspriešana norisinās no 14.maija līdz 10.jūnijam. savukārt publiskās apspriešanas sanāksme notiks 8.jūnijā pulksten 17tos attālināti.  Uz sanāksmi, kas notiks attālināti jeb internetā, var pieteikties līdz 7. jūnijam, aizpildot pieteikuma formu, kas pieejama pašvaldības mājaslapā livani.lv. Personām, kuras pieteikušās attālinātajai publiskajai sanāksmei, aizpildot pieteikuma formu, dienu pirms plānotās sanāksmes uz pieteikuma formā norādīto e-pasta adresi, tiks izsūtīta sanāksmes piekļuves saite.

Turpinām ziņas

Šonedēļ Līvāni svin pilsētas svētkus. No 4. līdz 6.jūnijam Līvānu novadā norisināsies Auto orientēšanās. Ģimeņu kopābūšana, iepazīstot Līvānu novadu. 20 kontrolpunkti, izvietoti visā novadā, ar aptuveno maršruta garumu 300 km. Starts iespējams no jebkuras novada vietas. Reģistrēšanās spēlei, aizpildot dalībnieka reģistrācijas formu pašvaldības mājaslapā livani.lv.. Uz reģistrācijas formā norādīto e-pasta adresi dalībnieki saņems instrukciju reģistrācijai aplikācijā. 
 
Šodien un rīt no pulksten 21.30 līdz vieniem naktī Daugavā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra būs skatāms vides objekts "Muzikālās strūklakas upē". Krāsainas strūklaku dejas Daugavā mūzikas pavadījumā. Vides objekta radītā performance skatāma cikliski ar atkārtojumiem ik pēc 15 minūtēm. 
Šodien un rīt no pulksten 18 -22  pilsētas Jaunā tirgus teritorijā un laukumā pie tā "Jubilejas nakts tirdziņš". Svētku vakara pastaigas laikā, dodoties vērot strūklakas Daugavā, divus vakarus pēc kārtas būs iespēja iegādāties mājražotāju un amatnieku izstrādājumus. 
 
Rīt, 5.jūnijā no pulksten 13 – 16 Daugavas krastā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra būs brīvdabas izstāde, kurā apskatāmi keramikas cepļa, stikla un amatniecības darbi. Izstādē varēs apskatīt labi pazīstamu un iemīļotu Latgales keramiķu darbus, tikko izņemtus no cepļa, kā arī ar lielu pacietību un mīlestību veidotos Tautas lietišķās mākslas studijas Dubna tekstīlijas  un kokamatnieka Jāņa Spuriņa izstrādājumi. 
 
Sestdien, 5.jūnijā Grīvas meža trasē norisināsies virtuālais Parka skrējiens. Dienas garumā dalībniekam jāveic 5 km distance, sertificētās trases apļa garums 1 kilometrs. Rezultāts jāfiksē un jānosūta organizatoram. 
 
5.jūnijā no pulksten 19 līdz 21. Daugavas krastā pie Līvānu Stikla un amatniecības centra skatāma brīvdabas vizuāli muzikāla izstāde “Stikla gaismas melodijas”. Unikāla iespēja dzirdēt pirmo Latvijā radīto mūzikas instrumentu no stikla – “stiklafonu”. Līvānu stikla mākslinieces Ingas Salmiņas un etnoinstrumentu meistara Aleksandra Maijera radītais unikālas mūzikas instruments - Stiklafons, kura cikliskās muzikālās interpretācijas papildinās stikla un koka gaismas objekti centra ēkas logos. Stiklofonu spēlēs mūziķis un mūzikas instrumentu meistars Aleksandrs Maijers, to papildinās elektriskā ģitāra, ko spēlēs Anna Sēruma, un kontrabass Annijas Davidčukas izpildījumā. 
 
Svētdien, 6.jūnijā pulksten 9 visu Līvānu draudžu baznīcu ārtelpās būs dzirdama Līvānu torņu zvanu mūzika.  Norisināsies pilsētas jubilejas dievkalpojumi pēc draudžu grafika.
 
Līvānu jubilejas dienā, pirmdien, 7.jūnijā,no pulksten  10 līdz 12 Līvānu novada Kultūras centrā notiks individuāla Līvānu Goda pilsoņa 2020 apbalvošana un Līvānu novada domes Atzinības rakstu individuāla pasniegšana. Savukārt pašvaldības profilā sociālajā vietnē Facebook notiks - jaunā Līvānu novada prezentācijas videoklipa pirmizrāde.

Un vēl

Līvānu pilsētas 95 gadu jubilejas nedēļas aktivitāšu nodrošināšanai plānots ierobežot un slēgt autotransporta kustību atsevišķās vietās uz noteiktu laika periodu. No šodienas 4. jūnija uz sestdienu 5.jūnijā no pulksten 18 līdz 01.30 tiks slēgta satiksme Domes ielā no Tradīciju laukuma līdz Līvānu stikla un amatniecības centram.
 
Tāpat arī šodien un rīt, 4. un 5.jūnijā no 16 līdz 23 iebraukt būs aizliegts stāvlaukumā starp Rīgas ielu 108 un Rīgas ielu 110 pie Jaunā tirgus, kā arī iekšpagalma braucamā daļā no Lipu ielas 2 līdz Stacijas ielai 3.

Atstājiet komentāru