2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 14.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes 2021.gada 14.septembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

No 2021.gada 23.augusta līdz  26.septembrim notiek Jēkabpils novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijas 2021.-2035.gadam un Jēkabpils novada Attīstības programmas 2021. – 2027.gadam sabiedriskā apspriešana. Pašreizējo Jēkabpils novada teritoriālo iedalījumu veido 22 pagasti, divas pilsētas – Aknīste un Viesīte un viena valstspilsēta – Jēkabpils. Attīstības teritorijas plānošanas dokumentu izstrādē sadarbojas visu iesaistīto teritoriju pašvaldības. Jēkabpils novada pašvaldība aicina iedzīvotājos iesaistīties un izteikt savu viedokli! Publiskās apspriešanas sanāksmes notiks:
•    14. septembrī klātienē Jēkabpilī, Rīgas ielā 150A, konferenču zālē pulksten 17. Klātienes apmeklējums.
•    15.septembrī tiešsaistē “MS Teams” platformā pulksten 10 un pulksten 17
Vairāk informācijas pieejama Jēkabpils novada pašvaldības mājaslapā – jekabpils.lv.

Turpinām aktualitātes

2021. gada 1. septembrī Jēkabpils novada izglītības iestādēs mācības uzsākuši kopumā 6 tūkstoši 326 audzēkņi. Mācības 1. klasē Jēkabpils novadā uzsākuši 442 skolēni. Savukārt vidusskolas klasēs kopumā – 595 audzēkņi. Grupiņās no 1,5 līdz 4 gadu vecumam šogad novadā prasmes apgūst 104 bērni, savukārt 5-6-gadīgo apmācībās šogad iesaistījušies 902 bērni. Skolēniem bagātākā šogad ir Jēkabpils 2. vidusskola ar tūkstoš 348 audzēkņiem. Pirmsskolas vecuma bērniem bagātākā šobrīd ir Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāde „Zvaigznīte” ar 405 audzēkņiem.

Projektā “KOPĀ vienā virzienā” plānots izveidot Jēkabpils novada jauniešu “digitālo māju” jeb mājaslapu. Tiek aicināti Jēkabpils novada jaunieši, iesaistīties mājaslapas nosaukuma veidošanā! Idejas Jēkabpils novada jauniešu mājaslapas nosaukumam var iesniegt līdz 14.septembrim, aizpildot anketu: https://ieej.lv/digitalamaja .  3 oriģinālākie nosaukumi tiks nodoti publiskai novērtēšanai Jēkabpils novada facebook kontā.  Uzvarētājs tiks noteikts pēc publiskā balsojuma jeb atzīmes “patīk” skaita.

15. septembrī no pulksten 15 līdz pulksten 18 Zasas Kultūras namā notiks starpnovadu un starpinstitūciju projekta "KOPĀ vienā virzienā" praktiskais seminārs “Metožu karuselis”. Praktiskā semināra mērķis ir iepazīstināt ar vairāk nekā 20 spēles veida izglītojošām metodēm un to izmantošanu mācību un darba procesā. Praktiskais seminārs paredzēts izglītības un jaunatnes darbiniekiem, karjeras konsultantiem, psihologiem, sociālajiem darbiniekiem, nodarbību un mācību vadītājiem, atbalsta personām un citiem interesentiem. Pasākumu vadīs Izglītojošo spēļu un metožu asociācija.

Un vēl par dažiem pasākumiem

15. un 17.septembrī   pulksten 18 Viesītes Kultūras pils kino zālē varēs noskatīties režisores Martas Elīnas Martinsones spēlfilmu/komēdiju “Tizlenes”. Filma ne tikai jauniešiem, bet arī tiem, kas ir bijuši jauni!

17.septembrī pulksten 17:00 Viesītes Kultūras pilī notiks tikšanās Dzejas dienu ietvaros “CAURI GADIEM AR DZIESMĀM UN GRĀMATĀM”. IEEJA  uz pasākumu bez maksas. 

Atstājiet komentāru