2024.gada 30. marts

Igmārs, Ilgmārs, Nanija

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 20.septembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 20.septembrī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Pļaviņu iedzīvotājus uztrauc īslaicīgā atkritumu glabāšanas novietne, kas pilsētvides uzlabošanas darbu laikā izveidota ne tikai cilvēku īpašumu tuvumā, bet arī netālu no Daugavas. Valsts vides dienests, izvērtējot situāciju, ir atklājis būtiskus pārkāpumus, par kuriem nāksies uzņemties atbildību gan Pļaviņu pašvaldībai, gan uzņēmējam. Tā kā būvgruži netiek izvesti utilizēšanai jau kopš pērnā gada septembra, tad jau patlaban pieļaujamais trīs mēnešu termiņš īslaicīgai atkritumu uzglabāšanai ir krietni pārsniegts. Vides dienests sola rūpīgi izvērtēt atklājušos pārkāpumus un ir pateicīgs iedzīvotājiem, kuri nav vienaldzīgi jautājumos, kas saistīti ar vides aizsardzību.

Pirms 15 gadiem, 2006. gada 16. septembrī, kalnā, kas atrodas Aglonas ezera, saukta arī par Egles ezeru, krastā, parādījās pirmās koka skulptūras “Jēzus Kristus – uzvarētājs” un “Eņģelis ar Dzīvības grāmatu”. Tā sāka tapt parks ''Karaļa kalns'', kurā tagad ir 450 skulptūru. Milzu figūras tika izgatavotas no ozola, kura apkārtmērs bija četrarpus metru un kuram bija cienījams vecums – apmēram 600 gadu. No šī paša pirmā ozola tika izgatavoti vairāki soliņi. Karaļa kalnā ir ne tikai koka skulptūras, tur ir arī daudz dekoratīvo un augļu koku, krūmu, ziedu. 

Turpinām ziņas

Jēkabpils novada Gārsenē lielākais darba devējs ir Aknīstes psihoneiroloģiskā slimnīca. Ļoti daudzi tajā strādājošie ir potējušies un tādējādi Gārsenes vidējais vakcinācijas rādītājs tuvojas sešdesmit procentiem, kas ir viens no augstākajiem rādītājiem Latvijā. Gārsenieši cer, ka šogad ar Covid-19 vietējie slimos mazāk.

Tikmēr Latvijā un apkārtējos novados turpina pieaugt saslimstība ar Covid-19. Aizkraukles novadā no 1.jūlija līdz 19.septembrim ar Covid-19 saslimuši 234 iedzīvotāji. Savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 89. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Aizkraukles novadā ir 303,1 saslimušais.

Savukārt Līvānu novadā no 1.jūlija līdz 19.septembrim reģistrēti 252 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 121. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Līvānu novadā ir 1137,6 saslimušie, kas ir visaugstākais rādītājs Latvijā.

Bet Preiļu novadā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka nekā vidēji latvijā, šeit no 1.jūlija līdz 19.septembrim reģistrēti 90 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, savukārt pēdējo divu nedēļu laikā – 39. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Preiļu novadā patlaban ir 232,7 saslimušie.

Un vēl

Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā atklāta un apmēram līdz novembra vidum būs apskatāma izstāde no muzeja krājumiem “Pūrs” informē Staburags. Izstāde tapusi pēc muzeja galvenās speciālistes, muzeja izstāžu un ekspozīciju kuratores Lilijas Jakubenokas iniciatīvas un ar viņas izdomu, izvēloties eksponātus un tos izkārtojot izstāžu zālē. Aizraujošs, interesants ir arī viņas stāstījums par laiku, kad ikvienai meitai jau no mazotnes vajadzēja sākt domāt par savu pūru.

Atstājiet komentāru