2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 23.novembrī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2021.gada 23.novembrī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Jēkabpils novada Rubeņos, jaunajā Saules skvērā pirms Valsts svētkiem Rubeņu pagasta pārvalde uzstādījusi publisko grāmatu skapi. Ideja par grāmatu skapja izveidi ciemā radās pagasta pārvaldes vadītājai Intrai Kurmei. Grāmatu skapi izgatavoja meistars Ojārs Ģeidāns. Kopā ar bibliotēku skapī ievietotas jau pirmās grāmatas un žurnāli. Grāmatu skapja noteikumi: paņemt grāmatu vai žurnālu, izlasīt un atgriezt atpakaļ. Tāpat ikviens var skapi papildināt arī ar savām grāmatām un žurnāliem. Pagasta pārvalde ļoti cer, ka būs lasīt gribētāji un grāmatu klāsts nākotnē papildināsies.

Sabiedriskās apspriedes par Sēlijas vēsturiskās zemes ģerboni ir aizvadītas un šobrīd norit darbs Valsts heraldikas komisijā. Drīzumā tiks noskaidrots, kāds simbols būs redzams Sēlijas vēsturiskās zemes ģerbonī. Taču par to, vai šis simbols saskanēs ar sabiedriskajās apspriedēs izskanējušajiem iedzīvotāju vairākuma viedokļiem un atspoguļos sēļu identitāti, pašlaik nav zināms.   Sēlijas ģerboņa izstrādē viedokļu kampaņas noslēgumā publicēts ceturtais video, kurā ģerboņa simbolisko nozīmi skaidro semiotikas pētniece Lolita Ozoliņa. 

Šogad biedrība „Akācija Plus” realizēja Jēkabpils novada pašvaldības NVO un iedzīvotāju iniciatīvu atbalstīto projektu: „Latvietim zīmīgās vērtības: uguns, laiks, maize”. Turpinot Leimaņu pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanas ceļu, biedrības vēsturiskajā Pormaļa tirgotavā - telegrāfa ēkā tika atjaunots ēkas pēdējais pirmā stāva posms - izeja cauri verandai uz dārzu, kur pēc mājas apskates notiek ekskursantu pulcēšanās, degustējot maizi, malkojot zāļu tēju un sildoties pie ugunskura.

Turpinām ziņas

Jēkabpils sporta centrs novembra mājsēdes laikam bija izsludinājis jaunu -izaicinājumu – laikā, no 1. līdz 15. novembrim, katru dienu pieveikt 10 tūkstošus soļu. Aktivitāte ir noslēgusies ar lieliskiem rezultātiem. Kopā izaicinājumā “10 000 soļu katru dienu” piedalījās 274 dalībnieki, un visas 15 dienas izturēja 198 no tiem. Pavisam tika sakrāti vismaz 35 miljoni soļu.

15. novembrī Zoom platformā notika starpnovadu sanāksme par pasākuma "Sēlija rotā" norisi 2022. gadā. Katrs Sēlijas teritorijai piederošais novads sniedza savus priekšlikumus, kāds varētu būt šī pasākuma tematiskais saturs. Jēkabpils novads kā vadmotīvu izvirzīja Sēlijas tradicionālās jostas, kas, lai arī dažādas, bet vēstures bagātas, mūs visus vieno kopīgā Sēlijas kultūrvēsturiskajā novadā. Tika nolemts, ka 2022. gadā astotais Tautas mākslas svētku "Sēlija Rotā" dižkoncerts tiks rīkots 23. jūlijā, un tā norises vieta būs Jēkabpils novads. Par precīzu norises vietu vēl tiks lemts.

Un vēl

Amatniecības centrs “Māzers” aicina ikvienu piedalīties Ziemassvētku virtuālajā gadatirgū. Lai piedalītos, ir jānosūta savu darbu, kurus vēlaties pārdot, fotogrāfijas un apraksts uz e-pastu mazers@edu.jekabpils.lv vai numuru 26611297. Pēc tam amatniecības centrs publicēs reklāmu, lai darbi atrod pircēju.

Atstājiet komentāru