2024.gada 28. marts

Ginta, Gunda, Gunta

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 1.decembrī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2021.gada 1.decembrī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

No 30. novembra Valsts ieņēmumu dienests sadarbībā ar Preiļu novada pašvaldību uzsāk klientu apkalpošanu klātienē “zaļajā režīmā” Preiļu Galvenās bibliotēkas telpās. Tas nozīmē, ka gan VID darbinieks, gan klienti varēs sniegt un saņemt klātienes pakalpojumus tikai ar derīgiem sadarbspējīgiem vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem. VID klientu konsultants būs pieejams katra mēneša pēdējā otrdienā no pl. 9.00 līdz 17.00. Pieteikties klātienes apmeklējumam iespējams, zvanot pa tālruni 29991263.

22. novembrī noslēdzās republikas brīvprātīgo kustības “Viegli palīdzēt” un Latvijas senioru kampaņa “Palīdzi sev. Palīdzi citiem.”. Kampaņas laikā, ar aicinājumu vakcinēties, tika uzrunāti un apzvanīti vairāk nekā 1000 cilvēku. Preiļu novada pensionāru biedrība bija septiņu labāko biedrību vidū, kas spēja uzrunāt vairāk par 100 cilvēku. Pasākuma noslēgumā kustības pārstāvis Miks Celmiņš uzsvēra, ka Preiļu novada Pensionāru biedrība ir kā paraugs mūsu sabiedrībai un izteica pateicību Marijai Briškai par devumu akcijas laikā un  motivēja turpmākajam darbam ar senioriem.

Viduslatgales pārnovada fonda mazo grantu projektu konkursā  “Iedzīvotāji veido savu vidi” vairākas Preiļu novada iedzīvotāju iniciatīvu grupas īstenojušas savas idejas, uzlabojot apkārtējo vidi. Biedrība “Sabiedriskais centrs “Smelteriešu cimdiņš”” īstenojusi projektu “Pietura-ciema vizītkarte”, kura laikā, atjaunota autobusu pieturvieta Smelteru ciema centrā. Projekta īstenotāji pateicas par sadarbību Saunas pagasta pārvaldei, Raimondam Rubinam, Andri Kessam, Guntim Vaivodam, Salas pamatskolai un Jānim Ernstonam, kurš kopā ar bērniem veidoja kokgriezumu burtiņus pieturas nosaukumam.

Preiļu novada Pelēču pagasta iedzīvotāji realizējuši projektu “Mūsu senči – līdzgaitnieki”. Projekta īstenošanas gaitā  labiekārtota  Pelēču pagasta Gornijašu kapsētas teritorija,  nomainīti divi kapsētas vārti, sakārtots atkritumu laukums  un  uzstādīti šķirošanas konteineri. Blakus atkritumu laukumam tika izveidots ikvienam pieejams darba rīku stends. Darba grupa pateicas Pelēču pagasta pārvaldei, Ivetai Stašulānei, Bonifācijam Kļavinskim un Pēterim Zariņam un visiem brīvprātīgajiem par sadarbību un atsaucību šīs ieceres īstenošanā. 

Savukārt, aktīvie Pieniņu puses iedzīvotāji Preiļu novada Pieniņu centrā izveidojuši jaunu informācijas stendu. Lai arī strauji attīstās digitālā saziņa, šāds informācijas apmaiņas veids joprojām ir aktuāls un vajadzīgs. Iedzīvotāju grupa pateicas sadarbības partneriem SIA “Koks LG” un brīvprātīgajiem.  

Turpinām aktualitātes
 
Preiļu novada Labklājības pārvalde aicina aktualizēt informāciju vienreizējo pabalstu izmaksai: 1. un 2.grupas invalīdiem, vientuļajiem pensionāriem, politiski represētām personām, aizgādņiem, kuri deklarēti Aizkalnes, Pelēču, Preiļu un Saunas pagastos un Preiļu pilsētā.  Lūdz iesniegt informāciju par norēķinu konta numuru (bankas vai pasta) bezskaidras naudas darījumiem, aizpildot sagatavotu iesnieguma veidlapu Labklājības pārvaldē līdz 6.decembrim. Tie, kuri izvēlējušies saņemt pabalstu skaidrā naudā, to varēs saņemt kasē Preiļos vai pagastu pārvaldēs,  sākot no 14.decembra.

13. decembrī SIA “Preiļu slimnīca”  (Raiņa bulvāris 13) Konferenču telpā laika posmā no plkst. 8.00 līdz 12.00 būs iespēja ziedot asinis.  Valsts asins donoru centrs  lūdz visus donorus, gan pastāvīgos, gan arī tos, kas vēl domā par iesaistīšanos asinsdonoru kustībā, būt īpaši aktīviem un atsaucīgiem, lai varētu nodrošināt nepieciešamo pieprasījumu pēc asins komponentiem.  Šobrīd tiek gaidīti visu asinsgrupu donori. Lai ziedotu asinis, nepieciešams ņemt līdzi pasi vai ID karti un bankas konta numuru. Papildu informācija: www.vadc.lv/lv

Preiļu Galvenā bibliotēka izsludina konkursu uz galvenā bibliotekāra amatu Bērnu literatūras nodaļā. Lai pieteiktos, CV un motivācijas vēstuli lūdz iesniegt Preiļu Galvenajā bibliotēkā vai, sūtīt pa pastu uz adresi: Preiļu Galvenā bibliotēka,  Preiļi, Kārsavas iela 4, LV-5301 vai elektroniski uz e-pasta adresi: ilona.skorodihina@preili.lv  līdz 5.decembrim. Vairāk informācijas preili.lv.

Un vēl 

Trešajā Adventes svētdienā, 12. decembrī plkst. 13.00 Preiļu Kultūras nams aicina uz ziemas noskaņu stāstu ,,Baltās ziemas miers”. Skaistākās ārzemju un latviešu komponistu melodijas samtainas tubas, virtuozas klavierspēles un dzidras balss savienojumā izpildīs: SABĪNE KIRILOVA /balss/, KASPARS ŠMITS /tuba/, JANA AŅISIMOVA /klavieres/. Ieeja bezmaksas, uzrādot Covid – 19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu.

Atstājiet komentāru