2024.gada 25. aprīlis

Bārbala, Līksma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 2.decembrī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2021.gada 2.decembrī

Radio1 novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novadā no 1.jūlija līdz 1.decembrim kopumā reģistrēti 918 saslimšanas gadījumi ar Covid-19, liecina Slimību profilakses un kontroles centra sniegtā informācija. Tajā skaitā jūlijā netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums, augustā tika reģistrēts 101 saslimšanas gadījums, septembrī 228, oktobrī 439, bet novembrī – 150. Statistika liecina, ka Līvānu novadā no jūlija līdz novembrim strauji pieauga saslimšana ar Covid 19, septembrī saslimušo skaits bija trīs reizes lielāks kā augustā, oktobrī divas reizes lielāks kā septembrī. Novembrī saslimšanas straujais kāpums samazinājās un mēneša laikā, salīdzinot ar oktobri, saslimušo skaits trīs reizes samazinājās. Savukārt patlaban jeb pēdējo divu nedēļu laikā Līvānu novadā ir saslimuši 40 iedzīvotāji. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstošiem iedzīvotāju Līvānu novadā ir 376,1 saslimušais.

Preiļu novadā no 1.jūlija līdz 1.decembrim reģistrēti 1146 saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Tajā skaitā jūlijā – 11 saslimušie, augustā – 28, septembrī – 155, oktobrī – 582, bet novembrī – 370.  Statistikas dati liecina, ka Preiļu novadā strauja saslimšana sākās septembrī, kad saslimušo skaits salīdzinājumā ar augustu pieauga piecas reizes, savukārt oktobrī salīdzinot ar septembri – saslimušo skaits bija gandrīz sešas reizes lielāks. Novembrī preiļu novadā, tāpat kā visā valstī samazinājās saslimstības rādītāji un saslimušo tika reģistrets pusotru reizi mazāk nekā oktobrī. Patlaban Preiļu novadā jeb pēdējo divu nedēļu laikā ar Covid-19 saslimuši 96 iedzīvotāji. 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 uz 100 tūkstoši iedzīvotāju Preiļu novadā patlaban ir 572,8 saslimušie.

Turpinām ziņas

Aizkrauklē, stāvlaukumā pie Draudzības krastmalas 4. nama, ierīkotas aizsargbarjeras, informē Staburags. Līdz šim autovadītāji savus transportlīdzekļus šeit novietoja tā, ka daļa gājējiem paredzētās ietves tika aizsegta. Tas radīja neērtības celiņa izmantotājiem — gājējiem, māmiņām ar ratiem un riteņbraucējiem, kā arī sarežģīja uzturētājiem veikt tīrīšanas darbus. Turpmāk uzstādītās aizsargbarjeras neļaus autovadītājiem novietot transporta līdzekļus uz gājējiem paredzētās ietves. Šī bija apsaimniekotāja iniciatīva, kuras realizēšanai lūgts pašvaldības finansiālais atbalsts. Barjeru iegādei un ierīkošanai nepieciešami aptuveni 500 eiro. Uzstādītas 16 barjeras.

Novembrī Līvānu novada dome sadarbībā ar Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skolu aicināja mūzikas un mākslas skolas mākslas nodaļas 1. – 8. klašu audzēkņus piedalīties vizuālās mākslas konkursā “Ziemassvētku apsveikuma kartīte”.  Konkursam tika iesniegti kopumā 36 darbi, no kuriem vērtēšanas komisijai bija jāizvēlas viens attēls, ko izmantot domes Ziemassvētku apsveikuma kartiņas vāka dizainam. Par uzvarētāju konkursā kļuva 13-gadīgā Ieva Stikāne, kuras darbs visvairāk uzrunāja vērtētājus ar tā oriģinalitāti. Ziemassvētku kartiņa, ko rotās Ievas veidotais darbs, aizceļos pie aptuveni 250 Līvānu novada pašvaldības sadarbības partneriem visā Latvijā un ārvalstīs. Ziemassvētku apsveikumu saņems arī Valsts prezidents Egils Levits.

Un vēl

Ņemot vērā Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs datus, Līvānu novadā 30.novembra rītā sniega segas biezums bija lielākais visā Latvijā un sasniedza 23 cm. Līvānu pilsētā Rīgas ielas un Stacijas ielas tīrīšanu un kaisīšanu nodrošina VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs”, ņemot vērā snigšanas intensitāti un sniega segas biezumu uz brauktuves. SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” vadība informē, ka pilsētas ielu, stāvlaukumu un iekšpagalmu tīrīšanas darbos kopumā iesaistītas 7 tehnikas vienības kā arī sētnieki. Līvānu novadā, tāpat kā citviet Latvijā, sniega tīrīšana tiek veikta prioritārā secībā, ņemot vērā autoceļa-ielas uzturēšanas klases.

Atstājiet komentāru