2024.gada 24. aprīlis

Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 23. decembrī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2021.gada 23. decembrī

Radio1 Līvānu novada akualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Arī Līvānu  novada nodrošināta bērnu vakcinācija. To piedāvā  Baumanes ģimenes ārsta prakse, kas 5 līdz 11 gadus vecu bērnu vakcinēšanu veic ar Pfizer-BioNTech bērnu vakcīnu Comirnaty.   Pieteikšanās un papildu informācija pa tālruni 65381867.

Līvānu novada dome veic aptauju ar mērķi noskaidrot iedzīvotāju viedokli par paveikto 2021.gadā, par dažādu Līvānu novadā pieejamo pakalpojumu kvalitāti, kā arī par dzīvi novadā kopumā. Aptaujas norises laiks līdz 1.februārim. Aizpildīt anketu varat elektroniski, saite uz anketu pieejama Līvānu novada pašvaldības mājaslapā. Aptauja ir anonīma, un aptaujas rezultāti tiks publicēti tikai apkopotā veidā. Pašvaldībai iedzīvotāju atbildes būs nozīmīgs ieguldījums novada sekmīgā un saskaņotā attīstībā!

Līvāniešiem pieejams izveidotais unikālais elektroniskais Ziemassvētku dāvanu katalogs “Ražots Līvānu novadā”. Tajā vienuviet apkopots Līvānu novada amatnieku un mājražotāju piedāvājums un kontaktinformācija, kas ir tik būtiski, lai šajā pirmssvētku laikā saviem tuvajiem sagādātu patiešām interesantas dāvanas un vienlaikus atbalstītu vietējos amatniekus un mājražotājus. Ar katalogu PDF formā varat iepazīties un uzzināt kā pasūtīt kāroto mantu var pašvaldības mājaslapā.

Turpinām ziņas

Pagājušajā nedēļā kultūrvietā “Hanzas perons” tika pasniegti Latvijas investīciju un attīstības aģentūras organizētā konkursa “Eksporta un inovācijas balva” apbalvojumi. Kategorijā Eksportspējīgākais komersants lielo un vidējo komercsabiedrību grupā 3. vietu ieguva Līvānu novada uzņēmums - SIA “Light guide optics international”. 

Lai veicinātu bezatkritumu dzīvesveidu Latvijā, izglītotu sabiedrību par to un iesaistītu pārmaiņu radīšanā pašvaldības, Latvijā tiek īstenota iniciatīva “Tīri. Labi. Pilsēta bez atkritumiem”, kuru īsteno biedrība “Zaļā Brīvība” sadarbībā ar Salaspils un Līvānu novadu pašvaldībām, pateicoties The Coca-Cola Foundation finansiālajam atbalstam. Jersikas pamatskolas – Ekoskola šīs iniciatīvas ietvaros realizēja projektu “Draudzīgs dabai”. Par projektā piešķirto finansējumu iegādājās lielu termo komposta kasti, kura dos iespēju skolēniem labāk apgūt zināšanas par anairobo kompostēšanu. Divu ratu dārza ķerra noderēs lapu nogādāšanai uz komposta kaudzi. Sešas atkritumu tvertnes stikla, papīra un plastmasas šķirošanai, kā arī galda spēles par šķirošanu.

Pagājušo nedēļu SIA “Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība” darbinieki pie pieturas Gaisa tilts uzstādīja Ziemassvētku vides objektu gaismas bumbu. Diemžēl, bet Ziemassvētkus šim svētku rotājumam neizdevās sagaidīt, jo vandāļiem nedēļas nogalē bija cits redzējums par pilsētas rotāšanu – lampiņu virtenes ir neatgriezeniski sabojātas.

Un vēl

Ziemsassvētkos un Jaunajā gadā būs atvērti visi Līvānu novada dievnami, par to darbības laikiem plašāk lasiet Līvānu novada pašvaldības mājaslapā livani.lv. 

Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Covid -19 izplatības ierobežošanai noteic, ka dievnami darbību var sāk ne agrāk kā 6.00 un beigt ne vēlāk kā 23.00. Dievnamu darbības laika izņēmumi Ziemassvētkos: no 19. līdz 24. decembrī bez darba laika ierobežojuma, 25. un 26. decembrī ne vēlāk kā līdz pusnaktij, naktī uz 2022. gada 7. janvāri bez darba laika ierobežojuma.  Pareizi jālieto sejas maskas, ievērojot vispārējos drošības pasākumus. Vienai personai vismaz 15 m2. Ziemassvētkos dievkalpojumus varēs apmeklēt arī cilvēki bez sadarbīgspējīga sertifikāta, dievnamā atrodoties ne ilgāk kā 15 minūtes, ievērojot epidemioloģiskās prasības.

Atstājiet komentāru