2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 12.janvārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 12.janvārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

6. janvārī Preiļu novada domes ārkārtas sēdē tika nolemts samazināt Aizkalnes, Pelēču, Stabulnieku, Silajāņu, Galēnu un Sīļukalna pagastos pagastu pārvalžu vadītāju amata likmes no 1 likmes uz 0,5 likmi. Pārvalžu vadītāji no darba tiek atbrīvoti, pamatojoties uz darbinieku darba rezultātu izvērtējumu un ņemot vērā likumā noteiktās priekšrocības darba saglabāšanai. Trīs pārvaldnieces, kuru pārziņā tagad būs katrai divi pagasti, norāda, ka ir atvērtas sadarbībai ar pagastu iedzīvotājiem un laipni aicina iedzīvotājus griezties pārvaldē ar saviem jautājumiem un priekšlikumiem. Ar pārvalžu darbalaiku un pieņemšanas laikiem var iepazīties pašvaldības mājaslapā preili.lv. 

Aizvadītajā gadā Preiļu novada dzimtsarakstu nodaļā ir reģistrēti 123 dzimšanas fakti, kas ir par 31 reģistrēto jaundzimušo vairāk kā 2020. gadā. Reģistrētas 60 meitenes un 63 zēni. Reģistrējot bērna dzimšanu, Preiļu novadu kā dzīvesvietu vecāki norādījuši 95 jaundzimušajiem. Reģistrēto miršanas faktu daudzums salīdzinot ar 2020. gadu ir pieaudzis. Aizvadītajā gadā reģistrēti 280 miršanas fakti, kas ir vairāk kā gadu iepriekš, pērn mirstības pieaugumu daļēji ietekmējusi Covid-19 infekcija. Par spīti sarežģītajai epidemioloģiskajai situācijai, 2021. gadā Preiļu novada Dzimtsarakstu nodaļā reģistrētas 53 laulības. 

Ziemas periodā, pastaigājoties Preiļu parkā, var iedvesmoties no dzejnieku vārdiem, kas veltīti ziemai. Dažādu autoru darbi izvietoti pie kokiem, lai pastaigu laikā var lasīt īpašus vārdus, kas veltīti ziemai, salam un sniegpārslām. Aicinām gan novada iedzīvotājus, gan viesus doties iedvesmojošās pastaigās uz romantisko Preiļu parku!

Un vēl kultūras norišu programma nedēļas nogalē 

14. janvārī plkst. 19.00 Aizkalnes Tautas namā jauniešu Spēļu vakars (bezmaksas), bet Riebiņu Kultūras namā plkst. 19.00 Vecā Jaunā gada koncerts kopā ar Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra aktieriem Veroniku Plotņikovu, Ņikitu Osipovu un pianistu Anatoliju Livču. Ieejas maksa koncertā 5 EUR. Ieeja kultūras namā uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. 

15. janvārī no plkst. 14.00 Sīļukalna pagastā Ziemas karnevāls un no plkst. 12.00 Aglonas Brīvdabas estrādē Sniega diena, kur mājsaimniecību komandām būs iespēja piedalīties dažādās radošās un jautrās aktivitātēs. Interesenti aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai pašvaldības mājaslapā un sociālo tīklu kontos, jo nepiemērotu laikapstākļu dēļ šie pasākumi var tikt pārcelti uz citu norises datumu. 

15. janvārī plkst. 19.00 slāvisku melodiju koncerts Vārkavas Tautas namā. Ieeja uzrādot Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Obligāta iepriekšēja vietu rezervācija pa tālruni 29288632.

Atstājiet komentāru