2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2022.gada 28.janvārī

Jēkabpils Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas 2022.gada 28.janvārī

Radio1 Jēkabpils novada pagastu un mazpilsētu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

25. janvārī Jēkabpils novada Kūku pagastā notika kokapstrādes uzņēmumu SIA “DLLA” un SIA "NDB Timber" projektu atklāšanas pasākums, kurā piedalījās arī Norvēģijas vēstnieks Latvijā Kristians Ēdegors. Abi Jēkabpils novadā realizējamie projekti saņēmuši Norvēģijas grantu līdzfinansējumu konkursā “Zaļo inovāciju un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju produktu ieviešana ražošanā”. Norvēģijas vēstnieks ar Jēkabpils novada domes vadības pārstāvjiem apskatīja uzņēmumu ražotnes un iepazinās ar projektos paredzētajām norisēm. Tāpat vēstnieks tika iepazīstināts ar dažiem nozīmīgākajiem Jēkabpilī realizētajiem investīciju projektiem, īpaši Jēkabpils Sporta halli, Krustpils pili un jauno LED apgaismojumu ielās. 

Šobrīd novada pašvaldībai ir aktīvs sadarbības līgums ar Averojas (Averoy) pašvaldību Norvēģijā, ar kuru Zasas vidusskola un  Averojas pirmsskolas izglītības iestāde realizē kopīgu projektu Erasmus + programmā.

Ir uzsāktas sarunas ar vairāku Jēkabpils novada skolu direktoriem bijušā Krustpils novada teritorijā par mazo skolu reorganizāciju. Tas varētu skart Vīpes, Sūnu, Mežāres pamatskolas, Brāļu Skrindu Atašienes vidusskolu un Variešu sākumskolu, kur ir salīdzinoši mazs skolēnu skaits – no 25 līdz 50 skolēniem. Sarunās tiek uzklausīti gan pagastu pārvaldes vadītāju, gan skolu direktoru ierosinājumi, un tās joprojām turpinās. Viens no piedāvātajiem variantiem ir vairāku skolu apvienošana vienā izglītības iestādē, ar vienotu vadību, darba kolektīvu, taču joprojām paturot mazās skolas kā vietu, kur notiek mācības. Priekšsēdētāja vietnieks Alfons Žuks uzsver, ka neviena skola netiks slēgta. Šāda mazo skolu pārorganizācija un apvienošana ļaus izglītības iestādēm turpināt savu darbību efektīvākā veidā.

Jēkabpils novada pašvaldība turpina organizēt izbraukuma vakcināciju novada teritorijā. Rīt vakcinācijas buss dosies uz bijušā Krustpils novada teritoriju - Kūkām, Mežāri, Atašieni un Vīpi.

No plkst. 9:15 līdz 10:15 tas piestās pie pagasta pārvaldes Kūku pagastā,
No plkst. 11:00 līdz 12:00 - pie pagasta pārvaldes Mežāres pagastā,
no plkst. 13:00 līdz 14:00 - pie pagasta pārvaldes Atašienes pagastā un
no plkst. 15:00 līdz 16:00 - pie pagasta pārvaldes Vīpes pagastā.

Vakcīnbusā pie mediķiem iedzīvotāji aicināti veikt balstvakcināciju, bet būs iespējams saņemt arī pirmo vai otro poti pret Covid-19. Vakcinācija notiks brīvās rindas kārtībā. Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments un potēšanas pase (ja tāda ir).  

Turpinām aktualitātes

Jēkabpils novada dome izsludinājusi konkursu uz vispārējās prakses ģimenes ārsta rezidenta stipendiju. Uz stipendiju var pretendēt, ja:
•    pretendents ir rezidents un apgūst ģimenes (vispārējās prakses) ārsta specialitāti kā pamatspecialitāti,
•    sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm;
•    pārvalda valsts valodu,
•    un apliecina gatavību izveidot ģimenes ārsta praksi Jēkabpils novada administratīvajā teritorijā un šajā praksē nostrādāt vismaz 3 gadus.

Pretendentiem dokumenti jāiesniedz līdz 4.februārim Jēkabpils novada Valsts un pašvaldības vienotajā klientu apkalpošanas centrā Brīvības ielā 120, Jēkabpilī vai elektroniski. Jautājumu gadījumā jāsazinās ar Jēkabpils novada Izglītības pārvaldi.

Saskaņā ar jauniem Ministru kabineta noteikumiem, no 25. janvāra sabiedriskās vietās lietojamas tikai medicīniskās maskas vai atbilstošas klases respiratori. Ministru kabineta sēdē nolemts nodrošināt medicīnisko masku izsniegšanu trūcīgām un maznodrošinātām personām, izsniedzot vienai personai 50 medicīniskās maskas (1 iepakojums). Jēkabpils novada Sociālais dienests ir saņēmis 91 tūkstoti 700 medicīniskās maskas jeb tūkstoš 834 iepakojumus. Lai nodrošinātu ātrāku masku izsniegšanu, tās tiks izsniegtas vietās, kur klientus pieņem sociālā dienesta sociālie darbinieki – Jēkabpilī, Jaunā ielā 39 I un attālinātajos klientu pieņemšanas punktos pagastos. Lai saņemtu masku,  iedzīvotāji lūgti iepriekš sazināties ar sev tuvāko sociālo darbinieku.

Un vēl

Šodien, 28. janvārī  plkst. 17.00 Aknīstes Bērnu un jauniešu centra telpās būs iespēja, mazākajiem skatītājiem un viņu vecākiem, sastapt pasaku varoņus koncertprogrammā  “No pasakas ar dziesmu”. Bērniem līdz 12.gadu vecumam sertifikāts nav nepieciešams, bērnu vecākiem – Covid -19 sertifikāts un personu apliecinošs dokuments. Pasākums bezmaksas. 

Rīt, 29. janvārī no plkst. 11:00 līdz 12:30 Laukezera galvenajā stāvlaukumā notiks bezmaksas atvērtais treniņš nūjošanā. Dalībnieku skaits nodarbībā ir ierobežots (20 cilvēki), tāpēc obligāta iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 26325850. Ja dalībniekam nepieciešamas nūjas, lūgums iepriekš par to informēt treniņu vadītāju. Sporta treniņi notiek epidemioloģiski drošā vidē. Lai piedalītos nodarbībā, dalībniekiem ir jāuzrāda derīgs COVID-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts un personu apliecinošs dokuments.

Atstājiet komentāru