2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 1.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 1.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Valkas novada pašvaldības deputāti domes sēdē nolēmuši būtiski palielināt vietvaras vadības atalgojumu. Vienā no Latvijā mazākās pašvaldības vadītājam Ventam Armandam Krauklim līdz šim bijusi mazākā alga – viņš domes priekšsēdētāja amatā saņēmis tūkstoš 870 eiro pirms nodokļu samaksas. Arī domes speciālisti līdz šim saņēmuši samērā mazas algas. Valkas novada domes sēdē nolemts vietvaras trim svarīgākajām personām – domes priekšsēdētājam, izpilddirektoram un viņa vietniekam visai vērienīgi palielināt atalgojumu. Tas tiks palielināts attiecīgi līdz 2 tūkstoši 500 eiro, tūkstoš 900 un tūkstoš 700 eiro pirms nodokļu nomaksas. Atalgojums palielināts arī Valkas novada domes nodaļu vadītājiem un darbiniekiem. 

No 2022. gada 1. marta SIA "EcoHeatPro" spēkā stāsies jauns siltumenerģijas tarifs, ko pirmo reizi izvērtējusi un apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Līdz ar to siltumenerģijas tarifs Ilūkstē būs par 20,8% lielāks – 56,74 eiro par megavatstundu, salīdzinot ar pašlaik piemērojamo 2012. gada tarifu. SIA "EcoHeatPro" pašlaik piemēro 2012. gada deleģēšanas līgumā noteikto siltumenerģijas tarifu – 46,96 eiro par megavastundu. Spēkā stājoties regulatora apstiprinātajam tarifam, komersants Ilūkstē turpmāk sniegs siltumenerģijas pakalpojumu par regulētu tarifu.

Negaidīti liela ir iedzīvotāju interese par Lielstraupes pils tālāko attīstību, pēc pašvaldības rīkotās aptaujas secinājuši Cēsu novadā. Aptauja tika veikta, lai izzinātu iedzīvotāju viedokli, pirms pili no Veselības ministrijas savā īpašumā pārņem pašvaldība. Pirms četriem gadiem Lielstraupes pilī darbību pārtrauca Straupes narkoloģiskā slimnīca, un tai ir jārod jauni saimnieki. Jo īpaši tāpēc, ka atsevišķas ēkas daļas ir jau avārijas stāvoklī. Aptaujā izteiktie viedokļi ir būtiski arī ar to, ka Straupes iedzīvotāji pauž vēlmi līdzdarboties pils un apkārtnes sakārtošanā. Kopā ar pili ir vēl vairāki īpašumi, kurus arī pašvaldība plāno pārņemt, bet ar domu tos pārdot, lai varētu šos līdzekļus ieguldīt pilī.

Turpinām ziņas

Ar visu četru Līvānu novada domē ievēlēto politisko partiju deputātu vienbalsīgu balsojumu, apstiprināšanai domes sēdē par jauno Līvānu novada pašvaldības administrācijas vadītāju izvirzīja līdzšinējo pašvaldības Informāciju tehnoloģiju daļas vadītāju Juri Sniķeru. Kandidāts tika izraudzīts iekšējā pieteikšanās procesā. Administrācijas vadītāja pakļautībā ir ap 60 darbinieku no pašvaldības nodaļām un pagastu pārvaldēm. Juris Sniķers Līvānu novada pašvaldībā strādā 14 gadus, vadījis Informāciju tehnoloģiju daļas darbu, nodrošinot komunikāciju tehnoloģiju pārvaldību ap 30 pašvaldības iestādēs un struktūrvienībās. 

Savukārt Līvānu novada Kultūras, tūrisma un sporta pārvaldes vadītājas amatā apstiprināta Aija Smirnova. Viņa tika izraudzīta atklātā pieteikšanās procesā, izvērtējot četru amata pretendentu pieteikumus. Līdz šim Aija Smirnova veiksmīgi vadīja vienu no lielākajām pašvaldības iestādēm - Līvānu novada Kultūras centru, darbojusies dažādos radošos projektos, aktīvi iesaistījusies mākslinieciskajā pašdarbībā. Kultūras, tūrisma un sporta pārvalde Līvānu novadā ir izveidota ar mērķi efektīvāk organizēt sadarbību starp novada kultūras, tūrisma un sporta jomas profesionāļiem, izvirzot vienotus, sasniedzamus un izmērāmus mērķus.

Un vēl

Brīvdienās Cēsu olimpiskā centra slēpošanas bāzē Priekuļos tika aizvadītas šī gada pirmās Latvijas senioru un veterānu savienības finālsacensības. Kā ierasts, sacensību sezona tika atklāta ar sacensībām distanču slēpošanā. Šogad sacensībās tika pārstāvēti 16 novadi. Aizkraukles novadu pārstāvēja 5 sportisti. Savās vecuma grupās sudraba medaļu izcīnīja Uldis Lapsa, bet bronzas medaļas – Inese Zvirgzdiņa, Sanita Petkūne un Kaspars Meinuzs. Tikai pavisam mazliet līdz olimpiskajam sešiniekam šoreiz  pietrūka Jānim Rušmanim. Stafetes slēpojumā Aizkraukles novada komanda izcīnīja augsto 6. vietu.

Atstājiet komentāru