2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 3.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 3.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbinieki vakar veikuši procesuālās darbības Ogres domē. Pēc Ogres mēra Egila Helmaņa, kas ievēlēts no Nacionālās apvienības, teiktā latvijas televīzijai, KNAB darbinieki izņēmuši dokumentus, kas saistīti ar kādu projektu Pārogrē esošas degradētas teritorijas attīstīšanai. Plašākus komentārus Helmanis nesniedza. Arī KNAB pagaidām komentārus nesniedz, aicinot komentārus lūgt Eiropas Prokuratūrai. Tā ir nesen izveidota pārnacionāla prokuratūra, kura izmeklē ar Eiropas Savienības finansēm saistītus noziegumus.

Šovasar Talsu novadā apvienojās četri Ziemeļkurzemes novadi, kuriem līdz gada beigām bija jādzīvo ar saviem līdzekļiem. Mērsragam tas neizdevās, un jau rudenī Talsu novadam nācās segt robu ceļu fondā. Arī dažādos dokumentos tika pamanītas nepilnības, un Talsu novada pašvaldība nolēma veikt auditu. Tas atklāja vēl lielākas problēmas, nepamatoti iztērētus pašvaldības līdzekļus un Talsu novads nolēmis vērsties tiesībaizsardzības iestādēs. Talsu novada pašvaldība pagaidām nevērsīsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo tikai pēc trim pārbaudītām jomām neesot skaidrs, cik problēma dziļa. Taču pēc Valsts policijas veiktās pārbaudes šāds scenārijs esot iespējams.

Daugavpilī tiek īstenoti vairāki tramvaju līniju būvniecības un pārbūves projekti, tajā skaitā līdz 2023.gada beigām plāno pabeigt jaunas tramvaju līnijas būvniecības 1,9 kilometru kilometru garumā. Tāpat nākamgad ar Eiropas Savienības fondu atbalstu Daugavpilī plāno iegādāties 47 videi draudzīgus autobusus. Janvārī ir noslēgusies gadu ilgusī tramvaju līnijas pārbūve posmā Parādes iela – Cietokšņa iela – Cietoksnis. Līdz ar līnijas pārbūvi un kontakttīklu nomaiņu 1,5 kilometru garumā esot nodrošināta mūsdienīga tramvaju elektroapgādes sistēma un tramvaju kustības regularitāte. 

Turpinām ziņas

Noslēdzies Satversmes tiesas 2021. gada septembrī izsludinātais skolēnu zīmējumu un domrakstu konkurss par Latvijas Republikas Satversmi! Domrakstu konkursā “100. pants Satversmes simtgadē: kā vārda brīvība un pašizpausme padara mani laimīgu un Latviju stipru?” 9. klašu grupā uzvarējusi un godalgoto pirmo vietu ieguvusi arī Līvānu novada Jaunsilavas pamatskolas skolniece Katrīna Grugule, viņas pedagoģe ir Ineta Bivbāne. 

Pļaviņu kultūras centrā līdz 12. februārim skatāma „Vecmeistaru gleznu izstāde”, kas veltīta Pļaviņu pilsētas 95 gadu jubilejai. Tajā aplūkojami darbi, ko veidojuši ar šo pilsētu saistīti mākslinieki – Velta Toropina, Edīte Krastenberga, Dagmāra Staprēna, Mārīte Kluša, Aleksandrs Štrāls un Arnolds Tigins. Gleznas ir no Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja krājumiem.

Zināšanas iespējams iegūt, ne tikai skolas solā sēžot. Latviskās gadskārtu ieražas Aizkraukles novada vidusskolas 3. klases skolēni iepazina Aizkraukles Vēstures un mākslas muzejā “Kalna Ziedos”. Aktivitātes muzejā notika saistībā ar projektu “Latvijas skolas soma” programmā “Gada aplis”. Tajā paredzēta gada gadskārtu ieražu izzināšana ar spēlēm un rotaļām. Šajā reizē bērni iepazina ķekatās iešanas un maskošanās tradīcijas. 

Un vēl

Valsts ugunsdzēsības un drošības dienesta Operatīvās vadības pārvalde brīdina par paaugstinātu ūdens līmeni Irbē, Rojā, Rīvā un Užavā. Dienests norāda, ka minēto upju palienes un zemākās vietas jau patlaban ir applūdušas. Brīdinājums ir spēkā līdz šīsdienas vakaram. VUGD brīdina, ka, pārvietojoties plūdu apdraudētajās teritorijās, ir jābūt piesardzīgam. Atrasties uz ledus ir ļoti bīstami, ūdens līmenis var strauji mainīties un sākties ledus iešana. Sagaidāms, ka arī nedēļas nogalē ūdens līmenis upēs paaugstināsies.

Atstājiet komentāru