2024.gada 16. aprīlis

Alfs, Bernadeta, Mintauts

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 9.februārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 9.februārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Ceturtdien, 3. februārī,  Preiļu novada dome ārkārtas sēdē pieņēmusi Preiļu novada pašvaldības 2022. gada budžetu. Tā prioritātes ir cilvēkresursi, ekonomiskā attīstība un sociālā palīdzība. Vislielākais budžeta īpatsvars ir izglītības funkciju nodrošināšanai, t. sk. arī paredzēts finansējums skolēnu un skolotāju prēmēšanai par sasniegumiem olimpiādēs, skolēnu nometņu organizēšanai un skolēnu nodarbinātībai vasarā, tāpat tiks segti  skolēnu ēdināšanas izdevumi, transporta izdevumi uz skolu un atpakaļ.

Otrais lielākais budžeta īpatsvars ir piešķirts teritoriju un mājokļu apsaimniekošanai Preiļu novadā. Plānots saglabāt visas iesāktās atbalsta programmas, līdzfinansējumu tehnisko projektu izstrādei, energoefektivitātes auditu apmaksai, daudzdzīvokļu māju siltināšanai un iekšpagalmu labiekārtošanai, māju pieslēgšanai ūdensvadiem. Plānots atbalsts iedzīvotāju labklājībai, nevalstiskajām organizācijām, mazāk aizsargātajām iedzīvotāju grupām. Pašvaldība turpinās atbalstīt iedzīvotāju pilsonisko aktivitāti, līdzfinansējot iniciatīvas dažādos projektos un konkursos.

Prezentējot budžeta projektu, Ārijs  Vucāns uzsvēra, ka šogad ļoti svarīgi un pat novada attīstībai izšķiroši,  būs iepriekš veikto apjomīgo projektu pabeigšana, industriālās infrastruktūras zonas nododot investoru rīcībā. Tas radīs ienākumus un jaunas darba vietas, kas ir pamats labklājības pieaugumam novadā. Ar plašāku informāciju par budžetu var iepazīties pašvaldības mājaslapā, sadaļā “Budžets”.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludinājusi pieteikšanos Riebiņu kultūras nama vadītāja amatam. Prasības pretendentiem - augstākā izglītība, vēlams kultūras vadībā, mākslā, kultūras vai kultūrizglītības darbā vai šīm jomām radniecīgā specialitātē. Vēlama darba pieredze kultūras jomā, kultūras pasākumu plānošanā un īstenošanā vai līdzīga rakstura organizatoriskā, mākslinieciskā vai izglītojošā darbā. Tiek piedāvāta viena likme uz pilnu slodzi, uz nenoteiktu laiku ar mēnešalgu  bruto 1090 eiro. Pieteikumu ar dzīves aprakstu, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas lūdz sūtīt uz e-pastu: ktp@preili.lv vai pa pastu: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, līdz 17. februārim plkst. 12.00. Tālrunis uzziņām: 28001177. 

No šīs nedēļas, 7. februāra bāriņtiesas apliecinājumu pakalpojumi Riebiņu pagasta pārvaldē, Aglonas pagasta pārvaldē un Upmalas pagasta pārvaldē būs pieejami pirmdienās no pulksten  8 līdz 12,  Preiļos pirmdienās un ceturtdienās no pulksten 8 līdz 12, rindas kārtībā un iepriekš saskaņojot to ar atbildīgo darbinieku.  Ārpus norādītā laika bāriņtiesas apliecinājumi netiks veikti, lūdzam novada iedzīvotājus izmantot notāra pakalpojumus.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns šonedēļ trīs dienu vizītē apmeklē Lietuvu. Vizītes mērķis ir tikties ar dažādu Lietuvas pašvaldību vadītājiem, lai kopīgi dalītos pieredzē par reģionālo politiku Lietuvā un Latvijā, par izaicinājumiem ar ko saskaras Lietuvas un Latvijas pašvaldības - depopulācija, pilsoniskā līdzdalība, uzņēmējdarbības attīstība reģionos, infrastruktūras attīstība, izaicinājumi, ko rada globālie procesi.

Un vēl par Preiļu novada Kultūras iestāžu pasākumiem

11. februārī pulksten 19  Preiļu novada kultūras centrā  tiks rīkots Preiļu pilsētas 94. dzimšanas dienai veltīts sarīkojums “Preiļu vārds sasauc mirkļus”.  Pasākumā svētku apsveikumu teiks Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ārijs Vucāns, notiks konkursa  “Dižvīri un dižkoki Preiļos” uzvarētāju apbalvošana un akustiska svētku koncertprogramma – Antra Stafecka un Atis Ieviņš, taustiņinstrumenti – Māris Elksnis. Ieeja: bez maksas. Pieejama vietu rezervācija pa tālr. 653 22200 vai 292 353 18. Ieeja “zaļajā režīmā” un ievērojot epidemioloģiskas drošības prasības. 

12. februārī  pulksten 19 Rušonas kultūras namā Muzikāls pasākums “Tu saviļņoji mani…” ar Rušonas meiteņu vokālo grupu “Kvartāls”. 

12. februārī pulksten 19.30 Stabulnieku kultūras namā Valentīndienai veltīts koncerts ar duetu “Ilona & Igors” no šlāgergrupas “Muiža”. Biļetes cena 2 EUR. Vietu rezervācija zvanot uz tālruni 26166660. Ieeja ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un masku.

13. februārī pulksten 14 Aglonas Kultūras namā radoši izzinoša Sveču darbnīca.  Darbnīcā varēs uzzināt daudz jauna par svecēm, to izgatavošanu, nozīmi un sagatavot pats savu sveci.

Atstājiet komentāru