2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.februārī

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 16.februārī

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

12. februārī  savu 100 gadu jubileju nosvinēja Preiļu pagasta iedzīvotāja Albīna Vaivode. Nozīmīgajā dzīves jubilejā  viņu sveica gan radi un draugi, gan Labklājības pārvaldes vadītāja Sandra Sprindža un Preiļu novada Pensionāru biedrības  priekšsēdētāja Marija Briška, kuras pasniedza Preiļu novada pašvaldības Pagodinājuma rakstu un ziedus.  

Saistībā ar plānoto pašvaldībai piederošās teritorijas Somersētas ielā 12, Aglonā labiekārtošanu, ar mērķi ierīkot kafejnīcu ar terasi, pašvaldība aicina Aglonas iedzīvotājus  izteikt viedokli par 1975. gada oktobrī ārpus apbedījumu vietas uzstādītā piemiņas akmens Lielajā Tēvijas karā kritušajiem Aglonas ciema iedzīvotājiem pārvietošanu uz Aglonas brāļu kapu teritoriju.Aptaujas anketa var aizpildīt Preiļu novada pašvaldības mājaslapā līdz 2022. gada 23. februārim.

No 10. februāra ir veiktas izmaiņas SIA “Preiļu slimnīca” valdes sastāvā, jo tika saņemts SIA “Preiļu slimnīca” valdes locekles Aijas Vanagas iesniegums par savas darbības atsaukšanu valdes locekles amatā. Atgādinām, ka šī gada 31. janvārī valdes locekļa amatā uz 1 gadu tika apstiprināta pašvaldības virzītā Iveta Stare. SIA “Preiļu slimnīca” valdes priekšsēdētāja Skaidrīte Žukova uzsver, ka izmaiņas valdē SIA “Preiļu slimnīca” ikdienas darbu neietekmēs.

Preiļu novada pašvaldība 21. februārī plkst. 17:00 rīko Preiļu novada administratīvās teritorijas virszemes ūdeņu apsaimniekošanas  apspriešanas sanāksmi Preiļu novada pašvaldībā (Raiņa bulvārī 19, Preiļos), interesentiem būs iespēju pieslēgties sapulcei e-vidē. Komentārus, priekšlikumus vai jautājumus par Preiļu novada administratīvās teritorijas virszemes ūdeņu apsaimniekošanu var iesniegt  līdz 18. februārim, sūtot informāciju Preiļu novada ezeru apsaimniekošanas speciālistei Inesei Jakovelei uz e-pasta adresi: inese.jakovele@preili.lv.

Turpinām aktualitātes

Nodibinājums “Viduslatgales pārnovadu fonds” 24. februārī  no 13.00 līdz 16.30 rīko vebināru- “Kur rodas apmierināti darbinieki? – uzņēmuma vadītājs kā personāla un cilvēkresursu vadītājs” - ZOOM platformā. Galvenās  tēmas: Darba vide un tās lomu darbinieku piesaistē un noturēšanā. Kādas ir tendences Latvijas uzņēmumos un kā darbs tiks organizēts pēc pandēmijas? Kā strādāt vadītājam attālinātā darba laikā? Kā mērīt darbinieku apmierinātību? Vebināru vadīs Edīte Kalniņa, pieredzējusi personāla vadītāja mazumtirdzniecības, IT, farmācijas jomā Latvijā un Baltijā. Pieredzes stāstā dalīsies Ilze Zariņa – uzņēmuma “Wunder” vēstniece Latvijā. Pieteikšanās saite atrodama pašvaldības internetvietnē preili.lv. 

Šogad jau 50. gadu notika starptautiskā bērnu mākslas izstāde-konkurss "Lidice 2022". Šai konkursā piedalījās arī Preiļu 2.vidusskolas audzēkņi, tā temats šogad bija “Muzejs”.  189 mākslas darbu vidū, kas veidos izstādi Čehijā ir 8. klases skolnieces Ilonas Kraules - zīmējums “Muzejā”, Preiļu Mūzikas un mākslas skolā veidotais Oļesjas Romančakas darbs- “Multfilmu muzejs” un Ksenijas Luriņas darbs “Nākotnes muzejs”.

17. februārī  Preiļu novada Upmalas pagasta Vecvārkavā  tiek organizēta asins donoru diena.  Valsts asinsdonoru centra Latgales filiāles darbinieki  viesosies no 9.00 līdz 12.oo Vārkavas muižas pils otrā stāva zālē, šajā laikā nodot asinis aicināti visi interesenti. Donoram līdzi jābūt derīgam personu apliecinošam dokumentam (pasei, personas apliecībai (eID) vai jebkuram citam personu apliecinošam dokumentam, kas satur sekojošu informāciju – personas kodu, vārdu, uzvārdu un foto.

Un vēl par pasākumiem Preiļu novadā

Preiļu Galvenās bibliotēkas otrajā stāvā skatāma Viktora Agurjanova fotogrāfiju izstāde “Mani Preiļi”. Tā veltīta Preiļu pilsētai 94 gadu jubilejā. Fotogrāfijās fiksētas vizuālās pārmaiņas pilsētas vaibstos un gadalaiku noskaņas Preiļu parkā. Izstāde būs skatāma līdz 15.martam.

18. februārī stand-up jeb stāvizrādes komiķis Maksims Trivaškevičs viesosies Aglonas bērnu un jauniešu brīvā laika pavadīšanas centrā “Strops”, lai 17.00 uzstātos ar jaunākajiem jokiem. Pēcāk 20.00 mākslinieks apmeklēs Riebiņu Multifunkcionālo jauniešu centru „Pakāpieni”, lai apmeklētājus smīdinātu ar soloprogrammu „Latviešu komiķis”. 

18. februārī plkst. 20.00 Preiļu novada Kultūras centrā notiks juteklisks Valentīndienas koncertšovs “Mīlas kabarē”. Mīlestības svētku noskaņu radīs spēcīgās balss īpašniece ar izteiktu latīņamerikas šarmu Diāna Pīrāgs un šova deju grupas ”Bua” un  “Male empire night out show”. Biļešu iepriekšpārdošana Preiļu kulturas centrā un bilesuparadize.lv kasēs, Biļešu cena 10,00 euro. Ieeja 16+, ar Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu, personu apliecinošu dokumentu un sejas masku.

 19. februārī pulksten 19 Preiļu novada Pelēču Kultūras namā ar savu skanīgo un mīlestības piepildīto programmu skatītāju iepriecinās Oskars un Mareks no grupas “KINGI” izpildot koncertprogrammu “Ja tu man esi”. Pasākumā ieeja ar Covid-19 sertifikātu. Vietu rezervācija pa tālruni 20499496. Ieejas biļete 2 euro.

Atstājiet komentāru