2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 21.februārī

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 21.februārī

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Janvārī augušas sērijveida dzīvokļu cenas Jelgavā, Ogrē, Salaspilī un Kauguros, teikts nekustamā īpašuma kompānijas “Arco Real Estate” jaunākajā sērijveida dzīvokļu tirgus pārskatā.  Jelgavā dzīvokļu cenas janvārī palielinājās par 3%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 700 eiro par kvadrātmetru. 2021.gada laikā Jelgavā sērijveida dzīvokļu cenas palielinājušās par 26%. 

Savukārt Kauguros, Jūrmalā, janvārī sērijveida dzīvokļu cenas palielinājās par 2%. Dzīvokļu viena kvadrātmetra vidējā cena pakāpās līdz 792 eiro par kvadrātmetru. 2021.gadā dzīvokļu cenas Kauguros kopumā palielinājās par 24%.

Ogrē sērijveida dzīvokļu cenas janvārī palielinājās par 2%, dzīvokļu vidējai cenai sasniedzot 822 eiro par kvadrātmetru. 2021.gadā dzīvokļu cenas Ogrē palielinājušās par 22%. Dzīvokļu cenas Salaspilī janvārī palielinājās par 2%. Sērijveida dzīvokļu vidējā cena Salaspilī palielinājās līdz 864 eiro par kvadrātmetru, bet pagājušajā gadā sērijveida dzīvokļu cenas Salaspilī kopumā pieaugušas par 21%.

Balvu muižas pagrabstāvā šobrīd notiek renovācijas darbi. Pagrabtelpās tiks veidota vieta, kur saglabāt un attīstīt amatniecības prasmes, radot arī jaunu tūrisma pakalpojumu piedāvājumu starp projektā iesaistītajiem sadarbības partneriem. Daļai esošo telpu tiks saglabātas funkcijas: tā ir virtuve, ēdamzāle, zāle, darbnīcu telpas, bet daļa telpu tiks paredzēta amatnieku un mākslinieku radošo darbnīcu vai meistarklašu organizēšanai un izstāžu rīkošanai. Katram partnerim šīs amatu nozares bija noteiktas: Preiļiem bija keramikas nozare, Dobelei digitālās prasmes, Balviem ir starpnozaru, kur nav noteikta nozare, tās var būt dažādas. 

Turpinām ziņas

Atkusnis un nokrišņi vairākus grants ceļus Bauskas pusē pārvērtuši dubļu jūrās. Autoceļu uzturētāji atzīst, ka nepastāvīgie laikapstākļi daudzviet sagādā problēmas, taču pārmitrinātās brauktuvēs uzlabot to kvalitāti esot sarežģīti. Dubļu «slidotava» nav tikai Brunavas pusē, identiska aina ir Ceraukstes, Codes, Valles pagastā un citviet. Sabiedriskais transports pagaidām no ierindas nav izsists. Bauskas autoostā informē, ka autobusi pagājušajā nedēļā maršrutus izbraukuši, vienā gadījumā Jēkabpils autobusu parka autobuss reisu uz Bausku nav izpildījis, jo tālāk par Valli nav devies. 

Tikmēr «Latvijas Autoceļu uzturētājs» skaidro, ka brauktuves virsma ierasti atkūst vispirms, savukārt dziļākie slāņi un nomales arvien ir sasalušas, grants segums pārsātinās ar ūdeni, vietām applūst no laukiem vai pļavām un zaudē nestspēju. Veidojas bedres, iesēdumi un dubļi, kas krietni pasliktina braukšanas apstākļus.   
Autoceļu uzturētāji norāda, ka grants ceļu uzturēšanas darbus var sākt, kad tie apžuvuši un atguvuši nestspēju, lai smagsvara tehnika vēl vairāk nekaitētu autoceļu stāvoklim.  Lai novērstu situācijas pasliktināšanos un saudzētu autoceļus, tiek ieviesti pagaidu autotransporta masas ierobežojumi.

Katru gadu Gaujas lejtecē pavasaros kāpj ūdens līmenis, bet šogad izskatās, ka plūdu situācija būs nopietna, tā aģentūrai LETA situāciju komentēja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks no Latvijas reģionu apvienības. Sprindžuks stāstīja, ka Gaujā vairākās vietās Ādažu novadā ir būtiski cēlies ūdens līmenis un bija nepieciešams veikt pasākumus, lai nodrošinātu teritoriju neaplūšanu. Nedēļas nogalē izveidojās ledus sastrēgums Gaujā pie Carnikavas, bet svētdienas pēcpusdienā situācija Gaujā novada teritorijā būtiski uzlabojā - ledus izgājis un ūdens līmenis līdz ar to pazeminājies.

Un vēl

Līvānu novada “Facebook” lapā publicētā informācija liecina – ka pagājušajā nedēļā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izglābis kādu suņuku, kuram nepaveicās un kurš ielūza ledū. Pašvaldības publicētajā video redzams, kā suns, ielūzis ledū, izskatās pagalam apjucis, bet pats saviem spēkiem ārā tikt nevar. Glābēji pietuvojas dzīvniekam ar speciālu aprīkojumu un izvelk nosalušo četrkājaino draugu no ledainā ūdens. Video kā tiek izglābts ledū ielūzušais dzīvnieks var aplūkot Radio1.lv mājaslapā.

Atstājiet komentāru