2024.gada 20. aprīlis

Mirta, Ziedīte

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2022.gada 2.martā

Jēkabpils Radio1 Preiļu Novada aktualitātes 2022.gada 2.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Šodien, atsaucoties Latvijas Pašvaldību savienības aicinājumam, Preiļu novadā tiks organizēta atbalsta akcija Ukrainai. No rīta notika dievkalpojums Preiļu Romas katoļu baznīcā, savukārt  pulksten sešos vakarā tiks organizēta akcija "Brīvība-dzīvība" Preiļos, Svētku laukumā. Iedzīvotāji aicināti ierasties ar Ukrainas karogiem vai citu atribūtiku, kas nepauž naidu vai agresiju. Sadarbībā ar Viduslatgales pārnovadu fonds norises vietā būs pieejamas arī ziedojumu kastītes. Ziedojumi tiks izmantoti gan bēgļiem no Ukrainas, kuri ieradīsies Preiļu novadā, gan  kara skarto iedzīvotāju atbalstam Ukrainā.

Svētdien notika Preiļu novada domes ārkārtas sēde, kuras laikā tika lemts par atbalsta sniegšanu Ukrainas bēgļiem un par to, kā tiks koordinēta valsts un pašvaldības darbība palīdzības sniegšanai. Preiļu novada pašvaldībai ir izveidots saraksts ar tās pārvaldībā esošajiem internātiem un citām telpām, kurās varētu izmitināt bēgļus. Bet tā kā prioritāte izmitināšanai ir vietējās ģimenes, kuras varētu sniegt arī pirmo emocionālo un sociālo atbalstu, vēl joprojām darbojas anketa, ko var aizpildīt jebkurš Preiļu novada iedzīvotājs. Šobrīd to ir aizpildījuši 34 iedzīvotāji, no kuriem 15 piedāvājuši atvērt savu māju durvis bēgļiem. 

Preiļu novada dome arī vienojās par 5000 euro lielu finansiālu atbalstu Ukrainai. Nākamās nedēļas laikā valstiskā līmenī tiks pieņemti lēmumi par pabalstu apmēriem, par to, kādā veidā bēgļi varēs saņemt veselības aprūpes u.c. pakalpojumus. Domes vadība un deputāti vienbalsīgi vienojās arī par to, ka solidarizējoties ar Ukrainas tautu tiks atcelti vairāki izklaides pasākumi, to vietā tiks organizēti atbalsta koncerti gan kultūrvietās, gan brīvdabā, gan dievnamos. Lai arī tas var šķist kā maznozīmīgs solis, tas parāda mūsu nelokāmo nostāju un nebeidzamo atbalstu.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde izsludina pieteikšanos Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja amatam. Pieteikumu ar dzīves aprakstu, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas lūdzam sūtīt uz e-pastu: ktp@preili.lv vai pa pastu: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvaldei, Raiņa bulvāris 28, Preiļi, Preiļu  novads, LV-5301 līdz 7. marta plkst. 12.00. Tālrunis uzziņām: 28001177

Labklājības pārvalde izsludina atklātu konkursu uz sociālā darbinieka darbam ar personu grupām amatu. Pretendentu pieteikšanās un nepieciešamo dokumentu iesniegšanas termiņš ir līdz 9. marta plkst. 16.00. Pieteikumu var iesniegt: personīgi Labklājības pārvaldes lietvedei darba laikā, sūtot pa pastu (Preiļu novada Labklājības pārvalde, Aglonas iela 1a, Preiļi, LV-5301) vai uz e-pasta adresi labklajibas.parvalde@preili.lv.  Papildu informācija un konkursu nolikumi publicēti preili.lv. 

Preiļu novada pašvaldība izsludina atklātu konkursu uz “Attīstības, investīciju un inženiertehniskās daļas vadītāja” amata vietu. Pieteikumu  un dzīves aprakstu, izglītību apliecinošu  dokumentu kopijas lūdz sūtīt uz e-pastu: dome@preili.lv, vai pa pastu Preiļu novada pašvaldībai uz adresi: Raiņa bulvāris 19, Preiļi, Preiļu  novads, LV-5301 līdz 2022. gada 10. marta plkst. 17.00. Tālrunis uzziņām: 65322766.

Un vēl par citām aktivitātēm

No šodienas 2. marta līdz 5. martam Preiļu novada adītājas un rokdarbnieces tiek aicinātas piedalīties koprades projektā – adīšanas stafetē “Šalle Latvijai”. Projekta “Šalle Latvijai” mērķis ir gada laikā radīt unikālu adījumu – šalli, kas atspoguļotu visas Latvijas adītāju prasmes, katra novada individuālo krāsu un rakstu izpratni. Kopā ar adījumu ceļo arī Latvijā darināts ādas albums, kurā varēs veikt ierakstu, atzīmējot datumu, kad katrs adītājs piedalījies šalles adīšanā, kā arī ierakstīt novēlējumu Latvijai.

Preiļu muzejs kopdarbā piedāvā ieadīt vienotu krāsu joslu, kuras improvizētais tehniskais zīmējums izveidots no etnogrāfiskās Preiļu jostas krāsām. Jostu auda un muzejam dāvināja Tautas daiļamata meistare Albīna Ancāne. Preiļu posma organizētāja un koordinatore Inita Vaikule. Adīt un radīt gribētāji aicināti pieteikties un saskaņot darbošanās laikus ar Initu pa tālruni 26 784 743.  Šalli Latvijai adīs IU “Dzīpariņš” telpās Preiļos, Raiņa bulvārī 17.

Piektdien, 4. martā  SIA “Preiļu slimnīca” Konferenču telpā laika posmā no plkst. 8.00 līdz 12.00 būs iespēja ziedot asinis. Par asins donoru var kļūt jebkura vesela persona no 18 līdz 65 gadu vecumam. Lai ziedotu asinis personai līdzi jābūt personu apliecinošam dokumentam. 

Aglonas kultūras namā no 8. marta līdz 8. aprīlim apskatāma mākslas studējošo izstāde “Mierīga diena”. 8. martā Aglonas kultūras namā tiks atklāta Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslu fakultātes profesionālās maģistra studiju programmas Māksla studējošo gleznu izstāde MIERĪGA DIENA. Izstādes ekspozīcijā būs vērojami gan programmas absolventu maģistra darbi specializācijā Glezniecība, gan studiju procesa gaitā uz audekla un finiera radītās stājgleznas eļļas un akrila tehnikā.

Atstājiet komentāru