2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 8.martā

Jēkabpils Radio1 Novadu ziņas 2022.gada 8.martā

Radio1 Novadu ziņas pulksten 11.00 un 16.00

Vakar Preiļu novada ārkārtas domes sēdē vienbalsīgi tika pieņemts lēmums izbeigt sadarbības līgumu ar Baltkrievijas Republikas Vitebskas apgabala Glubokoje rajona padomi. Sadarbības līgums parakstīts 2011. gada 24. janvārī par sadarbību ekonomikas, vietējās pārvaldes, veselības aizsardzības un lauksaimniecības jomā, kultūras, izglītības, sporta un tūrisma jomā. Taču ņemot vērā Krievijas Federācijas uzsākto militāro agresiju Ukrainā un to, ka Baltkrievija atbalsta Krievijas karadarbību Ukrainā, Preiļu novada dome, paužot atbalstu Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai nedalāmībai sakarā ar Krievijas Federācijas uzsākto un Baltkrievijas Republikas atbalstīto militāro agresiju, lēma izbeigt sadarbības līgumu ar Vitebskas apgabala Glubokoje rajona padomi.

Atsaucoties uz aicinājumu sūtīt Ukrainai transporta līdzekļus, ko varētu izmantot nelielas Ukrainas karavīru vienības, lai būtu mobili cīņu gaitā, Vecumnieku apvienības Misas ciema iedzīvotāji un Balgalvju ģimene ziedojuši auto un 500 litrus degvielas, kas trešdien nonāks Ukrainā.

Vēja parku attīstītājs SIA “Eolus” Dienvidkurzemes novada ziemeļu daļā un Kuldīgas novada dienvidu daļā starp Aizputi un Pāvilostu 74 kvadrātkilometru platībā iecerējis attīstīt trīs vēja parkus “Peivika wind”, “Minde wind” un “Alokste wind”. Trīs vēja parku teritorijās paredzēts izvietot līdz 80 vēja elektrostacijām, kas darbosies kā vienots vēja parks. Vienas turbīnas jauda plānota no sešiem līdz astoņiem megavatiem.

Turpinām ziņas

Zemgales plānošanas reģions līdz 31. martam izsludina kultūras projektu konkursu “Latvijas Valsts mežu un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstītā Zemgales Kultūras programma 2022”. Kultūras programmas mērķis ir veicināt daudzveidīgas un kvalitatīvas  kultūras pieejamību sabiedrībai Zemgales reģionā, atbalstot kultūrvides, reģionam raksturīgo tradīciju, kultūras vērtību saglabāšanu, popularizēšanu un  attīstību.Šī mērķa sasniegšanai finansiāli tiks atbalstīti reģionālas un vietējas nozīmes kultūras projekti. Kopējais pieejamais finansējums 109 tūkstoši 660 eiro. Pieteikumi Zemgales kultūras programmā 2022 tiek pieņemti līdz 31.martam.

Noslēdzies šī gada Valsts Kultūrkapitāla fonda pirmais kultūras projektu konkurss dažādās mērķprogrammās. No pieteikumiem mūzikas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai atbalstīta pianīna iegāde Pļaviņu Mūzikas skolai, piešķirot 3 tūkstoši eiro, bet Kokneses Mūzikas skolai atbalstīta jaunu mūzikas instrumentu iegāde par tūkstoš 700 eiro. Mērķprogrammā vizuālās mākslas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošanai tūkstoš 300 eiro piešķirti Aizkraukles Mākslas skolai, lai papildinātu animācijas programmas tehnisko nodrošinājumu. 

Un vēl

Līvānu novada pašvaldība aicina iedzīvotājus, kuri vēlas apmeklēt savu piederīgo atdusas vietas Draudzes kapsētā, izvēlēties apbraucamo ceļu caur Jaunsilavām. Uz ceļa, kas ved caur Līvāniem, šobrīd laika apstākļu ietekmē ir izveidojušies iesēdumi un bedres. Līdzko laika apstākļi to atļaus un ceļš būs apžuvis, tiks veikta tā greiderēšana, jo slapju un sasalušu ceļu greiderēt nedrīkst. Greiderēšanas darbi tiks veikti cik ātri vien iespējams. Jautājumu gadījumā aicina sazināties ar Līvānu novada pašvaldības būvinženieri Aināru Skromānu, tālrunis -  29359849, e-pasts: ainars.skromans@livani.lv

Atstājiet komentāru