2024.gada 23. aprīlis

Georgs, Jurģis, Juris

Jēkabpils Preiļu novada ziņas 2022.gada 9.martā

Jēkabpils Preiļu novada ziņas 2022.gada 9.martā

Radio1 Preiļu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Preiļu novada pašvaldība sniedz atbalstu sadraudzības pilsētai Ņižinai, nosūtot humānās palīdzības kravu. 8. martā, ceļu no Preiļiem uz Ukrainas pilsētu Ņižinu uzsāka pirmā humānās palīdzības krava karā cietušajai Ukrainas iedzīvotājiem. Ukrainas Republikas Ņižinas pilsēta ir Preiļu sadraudzības un sadarbības pilsēta jau no 2016. gada.  7 tonnas smago palīdzības kravu veido SIA “Dobeles Dzirnavnieks” SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” pārtikas preces, kā arī Jēkabpils un Līvānu novadu iedzīvotāju saziedotās mantas – gan sadzīves, gan higiēnas preces. 

Uz Ņižinas slimnīcu dzemdību nodaļām tiks nosūtīts arī liels daudzums jaundzimušo un zīdaiņu drēbīšu, ko neticamā ātrumā un ļoti koordinēti saziedoja Preiļu novada iedzīvotāji, uzņēmēji un cilvēki no citām Latvijas pilsētām. Kopējās palīdzības sūtījuma izmaksas pārsniedz 15 tūkstoši eiro, no kuriem lielu daļu sastāda Preiļu novada pašvaldības tiešais ziedojums, par kuru tika iegādāta lielākā daļa pārtikas preču un medikamentu, kā arī saziedotie līdzekļi Viduslatgales pārnovadu fondā. 

No 3. līdz 31. martam atvērta pieteikšanās Preiļu novada pašvaldības grantu konkursā „Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkurss”. Kopējais Pašvaldības piešķirtais finansējums projektu līdzfinansēšanai 2022. gadā 30 tūkstoši eiro. Viena atbalsta pretendentam vienam projektam maksimāli pieļaujamais Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs ir 2 tūkstoši 500 eiro. Konkursa mērķis ir sniegt Pašvaldības finansiālu atbalstu projektiem, kas saistīti ar uzņēmējdarbības attīstību un jaunu darba vietu veidošanos Preiļu novadā. Vairāk informācijas Preiļu novada pašvaldības mājaslapā. 

Lai motivētu Preiļu novada iedzīvotājus iesaistīties pilsoniskās sabiedrības aktivitātēs un veidotu izpratni par lēmumu pieņemšanu un līdzdalības rezultātiem, Preiļu rajona partnerība aicina novada nevalstisko organizāciju pārstāvjus, uzņēmējus un aktīvos iedzīvotājus uz kopīgu diskusiju ar  Preiļu novada deputātiem un politikas veidotājiem 10. martā pulksten 15 Preiļu novada kultūras centrā. Pieteikšanās uz diskusiju līdz 9.martam zvanot 22026684 vai rakstot e-pastu preilupartneriba@inbox.lv. Diskusijas tēmas:  sabiedrības līdzdalība, demokrātijas kultūra, kā ne tikai sadzirdēt, bet arī sadarboties ar  nevalstisko organizāciju sektoru, uzņēmējiem ilgtspējīgai teritorijas attīstībai. Diskusiju vadīs pieredzējis moderators un pilsoniskās sabiedrības aktīvists Āris Ādlers.

Turpinām aktualitātes

Preiļu novada iedzīvotāji 9. un 23. martā varēs saņemt Mobilās diagnostikas izmeklējumus. MFD Mobilās diagnostikas vienība 9. un 23. martā  dodas izbraukumā uz Preiļiem, kur no 10 līdz 17  Raiņa bulvārī 22 varēs saņemt  ultrasonogrāfijas, mamogrāfijas un rentgenogrāfijas izmeklējumus. Lai pierakstītos izmeklējumam, jāpiesakās pa tālruni 25431313.

5. martā Preiļu basketbolisti turpināja dalību Augšdaugavas novada čempionātā, tiekoties ar turnīra līderkomandu no Naujenes. Diemžēl dažādu apstākļu dēļ spēli nācās aizvadīt tikai 6 spēlētāju sastāvā, kas rezultējās zaudējumā 78:104.Rezultatīvākais spēlētājs Preiļu komandā – Kārlis Kurcenbaums ar 46 gūtiem punktiem. Preiļu basketbolistiem vēl ir atlicis izspēlēt divas kārtas, kurās pretī stāsies Kalupes un Ambeļu komandas.

Preiļu pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaciņa” aicina darbā pirmsskolas iestāžu un skolu māsu uz nenoteiktu laiku. CV, motivācijas vēstuli un izglītību apliecinošu dokumentu kopijas lūdz iesniegt klātienē Pirmskolas izglītības iestādē “Pasaciņa” (Adrese: Celtnieku iela 10a, Preiļi, LV-5301) vai nosūtīt pa pastu, vai elektroniski uz e-pasta adresi: preilupirmsk@preili.lv līdz 20. martam. Tālrunis informācijai: 26003650.

Un vēl

Pasažieru ērtībām no 14. marta gaidāmas izmaiņas maršrutā Rīga–Aglona–Preiļi, Rīga–Preiļi, Preiļu pagasts–Mežsētas–Štolderi un Preiļi–Štolderi–Līči–Preiļu pagasts. Lai skolēni pēc ārpusstundu nodarbībām varētu nokļūt mājās, maršruta Rīga–Aglona–Preiļi reisā, kas Rīgas starptautiskajā autoostā pirmdienās, trešdienās un piektdienās tiek uzsākts pulksten 16.05, tiks iekļauta pietura Pļaviņu ģimnāzija. Tāpat pieturā Pļaviņu ģimnāzija apstāsies maršruta Rīga–Preiļi autobuss, kas no Rīgas starptautiskās autoostas otrdienās, ceturtdienās un sestdienās izbrauc plkst.16.05. Autobuss pieturā Pļaviņu ģimnāzija apstāsies pulksten 18.04.

Lai pasažieri varētu iegādāties vienu braukšanas biļeti, braucot divu dažādu maršrutu autobusos, turpmāk maršruta Preiļi–Štolderi–Līči–Preiļi reiss, kas Preiļu autoostā tiek uzsākts pulksten 7.20, un maršruta Preiļu pagasts–Mežsētas–Štolderi reiss, kas pieturā Preiļu pagasts darbadienās tiek uzsākts pulksten 7.41, tiks apvienots vienā reisā: autobuss no Preiļu autoostas darbadienās izbrauks pulksten 7.20 un apkalpos abu maršrutu pieturas, informē autotransporta direkcija.

Atstājiet komentāru