2024.gada 29. marts

Agija, Aldonis

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 24.martā

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada aktualitātes 2022.gada 24.martā

Radio1 Līvānu novada aktualitātes pulksten 11.00 un 16.00

Līvānu novada pašvaldība saņēmusi vēstuli no sadraudzības pilsētas Ukrainā Kameņec-Podoļskas mēra Mykhailo Positko. Vēstulē Kameņec-Podoļskas pašvaldība izsaka pateicību par sniegto palīdzību, rūpēm un lielo vēlmi palīdzēt šajā Ukrainai tik smagajā laikā.

Jau ziņots, ka atsaucoties uz Līvānu sadraudzības pilsētas Ukrainā Kameņecas-Podoļskas pašvaldības vēstuli, 8.marta ārkārtas sēdē dome lēma piešķirt līdzekļus 5 tūkstoši eiro apmērā Kameņecas-Podoļskas pašvaldībai, atbalsta sniegšanai Ukrainas konfliktā cietušajiem. Arī ikvienam iedzīvotājam un uzņēmumam ir iespēja individuāli atbalstīt Līvānu sadraudzības pilsētā Kameņecā-Podoļskā Ukrainā, ziedojot skaidrā naudā, to var izdarīt biedrībā “Baltā māja”, kur izvietota ziedojumu kastīte. Joprojām iespējams ziedot arī elektroniski, ar ziedojumu kontu rekvizītiem var iepazīties Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Senu dziedājumu - 15. gadsimta monodiju no Ukrainas - Odesā būvētajā Jersikas “dzelzs baznīcā” iedziedājuši jaunie dziedātāji Aleksandra Špicberga un Aleksandrs Ķelle. Kyrie eleison ir senākā un visiem kristiešiem kopīga lūgšana. Dziedājums, ko Jersikas baznīcā iedziedājuši Rīgas Doma Kora skolas audzēkņi Aleksandra Špicberga un  Aleksandras Ķelle, tiek datēts ar XV gadsimtu un Ukrainas teritoriju. Anonīma autora sacerētā monodija - dziedājums ar vienu melodisku līniju, iekļauta 2019. gadā izdotā Kijivas kamerkora albumā.

Viduslatgales pārnovadu fonds aicina ikvienu iesaistīties labdarības akcijā “Piepildīt sapni”. Akcijas laikā vēlas pievērst uzmanību tām ģimenēm, kurās aug bērni, kuriem nepieciešama papildu uzmanība, rūpes un arī naudas līdzekļi. Šogad akcijā esam iesaistījuši 15 bērnus no Preiļu un Līvānu novadiem. Dažiem bērniem ir nepieciešama tūlītējs atbalsts uz palīdzība.

Līvānu novadā aicina piepildīt 7 bērnu sapņus: Dainas sapnis un nu jau nepieciešamība ir savs skapis, kur salikt drēbes un pārējās savas mantas. Elvis sapņo kā ar savām 3 māsām un 3 brāļiem vasarā laiku vadīs uz batuta. Anastasija, vecāku pieskatīta, vasaru varētu vadīt āra šūpuļkrēslā. Liāna gribētu savu viedierīci. Iļja lielais sapnis un nepieciešamība ir sava planšete, kura paredzēta neredzīgajiem. Eliasam ļoti patīk dažādi dzīvnieki un viņa sens sapnis ir kaķis Devonas rekss. Ērikas sapnis ir kopā ar ģimeni gūt pozitīvas emocijas akvaparkā un  apmeklēt AHHAA zinātnes centru. Plašāk par to kā iespējams ziedot informācija pieejama Līvānu novada pašvaldības mājaslapā.

Turpinām aktualitātes

Līvānu novada pašvaldība izsaka pateicību Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu draudzes prāvestam Jānim Smirnovam par kristīgo vērtību saglabāšanu un stiprināšanu Līvānu novadā un sveic viņu 50 gadu jubilejā. Madaliņas baznīca ir krietni atjaunojusies priestera Jāņa Smirnova kalpošanas laikā. Viņš ir veltījis daudz enerģijas un darba, lai mazā baznīciņa Daugavas krastā būtu atjaunota un skaistāka.

Šonedēļ, 23.martā Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde atsāka darbu Līvānos. Turpmāk Līvānu Uzņēmējdarbības atbalsta centrā divas reizes mēnesī būs iespējams noformēt un saņemt pasi un personas apliecību jeb elektronisko identifikācijas karti. Pakalpojumu varēs saņemt pēc iepriekšēja pieraksta katra mēneša otrajā un ceturtajā trešdienā no pulksten 9 līdz 15. 

Jau ziņots, ka pirms diviem mēnešiem Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde slēdza Līvānu filiāli, kas pieņēma līdz 20 klientiem dienā. Ņemot vērā apmeklētāju pieprasījumu, Līvānu novada pašvaldība sāka sarunas ar pārvaldi par iespēju arī turpmāk nodrošināt klātienes pakalpojumus Līvānos un šāda iespēja tika rasta.

Līvānu novada pašdarbības kolektīvi turpina veicināt Latgales kultūras mantojuma saglabāšanu, dziesmu un dejas tradīciju popularizēšanu.  Rudzātu saieta nama 3.-4.klašu un 7.-9.klašu deju kolektīvi piedalījās 12.to Latvijas Skolu jaunatnes Dziesmu un deju svētku tautas deju lielkoncerta “Saule vija zelta rotu”  fināla video klipa “Svinēt Sauli” izveidē. Video klips tika veidots, atspoguļojot šī laika realitāti – attālināto mācību procesu, nodarbības ZOOM platformā, dejošanu vienatnē, ar distanci, tajā pašā laikā uzsverot, ka Dziesmu un deju svētku tradīcija, mīlestība pret deju un gatavība pat šajos laikos dejot, radīt un būt kopā, ir stiprāka par visu. Videoklips pieejams Yuotube kanālā.

Un vēl

Jēkaba Graubiņa Līvānu Mūzikas un mākslas skola uzņem sagatavošanas grupā izglītības programmās: klavierspēle, vijoles spēle, akordeona spēle, flautas spēle, saksofona spēle, trompetes spēle, sitaminstrumentu spēle. Uzņemšana 2.aprīlī 11.00 Raiņa ielā 4, tālr. 26187432. savukārt par uzņemšanu Vizuāli plastiskās mākslas programmā interesēties pa tālr. 29991278.

Atstājiet komentāru