2024.gada 26. aprīlis

Alīna, Rūsiņš, Sandris

Jēkabpils Radio1 Preiļu novada aktualitātes 2022.gada 30.martā

Preiļu novada pašvaldība aicina uzņēmējus, lauksaimniekus un amatniekus pieteikt dalību “Lielajā Jurģu tirgū”

“Lielais Jurģu tirgus” notiks 2022. gada 23. aprīlī no plkst. 8.00 līdz 13.00 Preiļos, Raiņa bulvārī un  1.Maija ielā. Tajā aicināti piedalīties amatnieki, mājražotāji, dārzkopji un zemnieki. Lai pieteiktos dalībai tirgum, lūdzam aizpildīt pieteikuma anketu, kas publicētu Preiļu novada pašvaldības mājaslapā. 

9. aprīlī Preiļu pilsētā notiks tradicionālais pavasara skrējiens un soļošana pa pilsētas ielām

Pēc divu gadu pārtraukuma šogad atkal Preiļu pilsētā notiks tradicionālais pavasara skrējiens un soļošana pa pilsētas ielām.  9. aprīlī gaidīti visi sportot gribētāji uz pirmajām pavasara sacensībām. Starta laiki:  Soļošanā  visām grupām 10.45, Skriešanā vīriešiem – 12.00 vīriešiem, skriešanā sievietēm – 12.45. Tautas klase – 13.30. Apbalvošana – 14.00. Lai pieteiktos dalībai pasākumā nepieciešams aizpildīt elektronisko pieteikuma anketu, kas publicēta pašvaldības mājaslapā. 

Preiļu boksa klubs “13Th Round” no pirmajām sacensībām atgriezies ar uzvaru

No 26. līdz 27. martam Olaines Sporta namā notika skolēnu un jauniešu atklātais Olaines novada čempionāts boksā, kurā sacentās boksa klubu audzēkņi no Lietuvas, Igaunijas, Polijas un Latvijas. Preiļu novadu sacensībās pārstāvēja boksa klubs “13Th Round”. Savā vecuma grupā pirmo vietu trenera Raimonda Šņepsta vadībā izcīnīja boksa kluba audzēknis – jaunietis Mareks Dronga. 

Turpinās pieteikšanās Preiļu novada pašvaldības grantu konkursā mazajiem un vidējajiem uzņēmumiem 

Preiļu novada pašvaldība atgādina, ka turpinās pieteikšanās Preiļu novada pašvaldības grantu konkursā „Mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu līdzfinansēšanas konkurss”. Viena atbalsta pretendentam vienam projektam maksimāli pieļaujamais Pašvaldības līdzfinansējuma apmērs ir 2 500 euro.  Šajā projektu konkursā netiek atbalstīti lauksaimniecības, zvejniecības un akvakultūras nozares projekti. Visa informācija par projektu konkursa pieejama pašvaldības mājaslapā sadaļā “Uzņēmējdarbība”. 

23. martā Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāzijas vēstnieki piedalījās Eiropas Parlamenta Vēstnieku skolu jauniešu un Latvijas pilsonisko aktīvistu tiešsaistes diskusijā
Tikšanās laikā tika apspriesti jautājumi par pilsonisko aktivitāti un tās ietekmi uz karjeras attīstību.

Diskusijā piedalījās un par pilsoniskās iesaistes platformām pastāstīja Rūta Dimanta, Labdarības organizācijas Ziedot.lv vadītāja un Imants Breidaks, Līdzdalības platformas “Manabalss.lv” vadītājs.

Ar savu piemēru dalījās Eva Johansone, mākslas un klimata projekta “ACT: ART. Climate. Transition” vadītāja Latvijā un raidījuma “Zaļgalvis” galvenā redaktore un  Natālija Knipše, bijusī Latvijas jauniešu delegāte ANO, cilvēktiesību organizācijas Freedom House biedre. 
EP Vēstnieku skolas komandas dalījās ar pilsoniskā aktīvisma piemēriem.  Ģimnāzijas komanda demonstrēja  Ievas Apšinieces un Viktorijas Isajevas sagatavoto video.

Preiļu novada Upmalas pagastā notikusi akcija “Lai strazdi svilpo skaļi!”

Lai sagaidītu no ziemošanas vietām atlidojušos strazdus ar jaunām mājām, Vecvārkavas apkaimes kopienas iedzīvotāji rīkoja iedzīvotāju iniciatīvu, kuras  mērķis bija izveidot un uzstādīt jaunus putnu būrīšus  Vecvārkavā, Vanagos un Vārkavā. Par būrīšu  pagatavošanu bija parūpējušies Vārkavas vidusskolas 1. -9. klases audzēkņi un viņu vecāki. Savukārt jauno putnu māju izvietošanā iesaistījušies Vecvārkavas apkaimes kopienu resursu centra entuziasti, Vārkavas vidusskolas 7.-8. klases skolēni un biedrības “Jaunvide” aktīvisti.  
Akcijas laikā 23. martā izgatavotie putnu būrīši  tiks uzstādīti Vārkavas parkā, Vārkavas katoļu draudzes dārzā,  pie SAC “Vārkava” teritorijā augošajiem kokiem.  Nedēļas nogalē  biedrības “Jaunvide” biedri, putnu būrīšus uzstādīja Vanagos. 

Vārkavas Kopienu resursu centrs  projektu konkursa ”Darbīgās kopienas Latgalē”  rezultātā ir iegādājies 7 velosipēdus un velo ķiveres, ko varēs kopienas pasākumos izmantot jebkurš vietējais iedzīvotājs. 

Preiļu Galvenā bibliotēka aicina uz stāstu vakaru “Pazaudētais un atrastais” 

31. martā 18.00 Preiļu Galvenajā bibliotēkā notiks Pasaules stāstu stāstīšanas dienai veltīts Stāstu vakars “Pazaudētais un atrastais”.
Pasākuma laikā ar saviem stāstiem dalīsies dažādu paaudžu Preiļu novada stāstnieki. Šoreiz stāstu vakarā izskanēs stāsti par pazaudētām un atrastām lietām, par pazudušajiem mīļdzīvniekiem un tuvajiem cilvēkiem, par attiecībām un draudzību, par sevis meklējumiem, par kultūras mantojuma vērtībām un citiem ticamiem, neticamiem atradumiem.
Pasākumā aicināti piedalīties lieli un mazi stāstīt un klausīties gribētāji. 

Preiļu novada Upmalas pagasta Vecvārkavā 6. aprīlī notiks Donoru diena

6. aprīlī Preiļu novada Upmalas pagasta Vecvārkavā Skolas ielā 5 no plkst. 9.00 līdz 12.00 būs iespēja ziedot asinis. Ziedojot asinis, nepieciešami: pase, eID karte vai jebkurš cits personas apliecinošs dokuments, pēc kura var identificēt donoru.

Preiļu vēstures un lietišķās mākslas muzejs aicina uz pasākumu “Satiec savu meistaru!”

Sestdien 9. aprīlī 11. 00 Preiļu vēstures un lietišķās mākslas aicina uz pasākumu “Satiec savu meistaru”! Šogad būs iespēja tikties ar meistari – Preiļu mūzikas un mākslas skolas skolotāju, mākslinieci Ilonu Abdulajevu. Pasākuma laikā muzeja ekspozīcijā  būs iespēja aplūkot un novērtēt unikālus nacionālā krājuma priekšmetus no vilnas. Savukārt praktiskajās nodarbībās būs iespēja apgūt vilnas velšanu.  Interesenti aicināti pieteikties pa tālr.: 26742058.

Atstājiet komentāru