2024.gada 19. aprīlis

Fanija, Vēsma

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 21.aprīlī

Jēkabpils Radio1 Līvānu novada ziņas 2022.gada 21.aprīlī

Radio1 Līvānu novada ziņas pulksten 11.00 un 16.00

20.aprīlī sākti pašvaldības autoceļa uz Draudzes kapiem apakškārtas asfaltēšanas darbi. Plānots, ka līdz nedēļas beigām visā ceļa posmā tiks uzklāta pirmā kārta. Darbus veic SIA "Ošukalns". Jau ziņots, ka atjaunošanas jeb pārbūves darbi uz pašvaldības autoceļa “Jaunsilavas – Aizpurieši”, pašvaldības autoceļa “Līvāni – Aizpurieši – Sila Sproģi – Daukstes - Silavas” un pašvaldības ielas “Pļavu iela” tika uzsākti 2021.gada oktobrī.

Noskaidroti Līvānu stikla un amatniecības centra izsludinātā stikla trauku skiču konkursa „Stikla iecere” laureāti. 30. aprīlī stikla pūšanas darbnīcā, meistaru Aleksandra Logvina un Valērija Veisa vadībā, norisināsies stikla trauka „Zilā lagūna” veidošana pēc konkursa uzvarētājas Renātes Dimperes radošās skices. Konkursā „Stikla iecere” kopumā tika iesūtīti 157 darbi un pārstāvētas 17 izglītības iestādes no dažādiem Latvijas reģioniem. Vienbalsīgi tika pieņemts lēmums galveno balvu piešķirt Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolas audzēknei Renātei Dimperei par darbu „Zilā lagūna” (pedagogs Gunārs Klaučš). Žūrija atzinīgi novērtēja vēl 13 skices, kuru autori saņems Līvānu stikla un amatniecības centra specbalvas.

Turpinām zziņas

Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar vides apsaimniekošanas uzņēmumu SIA “Eco Baltia vide”, “Tet” un “Maxima Latvija” elektrotehnikas šķirošanas kampaņas Vislatvijas “Elektrotehnikas šķirošanās tūre” pirmajā posmā aicina Līvānu reģiona iedzīvotājus 23. un 24. aprīlī nogādāt nolietoto un vairs nevajadzīgo elektroiekārtu uz kampaņas tūres pieturpunktu, kas Līvānos atradīsies pie veikala “Maxima”, Domes ielā 4A. Piedaloties akcijā, ikvienam iedzīvotājam būs iespēja reģistrēties izlozei un laimēt veikala “Maxima” dāvanu karti 50 eiro vērtībā. Kampaņas tūres pieturpunktā elektroiekārtas varēs nogādāt laikā no pulksten desmitiem līdz četriem pēcpusdienā.

Aicinot sabiedrību rūpēties par vides sakopšanu, atveseļošanu un labiekārtošanu, 30. aprīlī jau 15. reizi pēc kārtas Latvijā norisināsies Lielā Talka. Tās ietvaros ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts veikt sakopšanas un labiekārtošanas darbus gan savas mājas, gan pašvaldības teritorijā. Savukārt par Lielās Talkas 2022 vadmotīvu šogad izvēlēts skolēnu konkursa laureātu sauklis “Celies, posies, iesaisties!” Lielās Talkas dienā 30.aprīlī  būs iespējams piedalīties arī publiskajā talkā. Tās Līvānu novadā notiks Dubnas un Daugavas satecē - Zaķu salas sākumā, aiz Līvānu Svētā Erceņģeļa Miķeļa Romas katoļu baznīcas, kā arī Gedušu pilskalnā Turku pagastā no pulksten 9 līdz 13.

Ja talkošanas vietās tiek savākti vairāk kā 10 atkritumu maisi, to  izvešanu no talkošanas vietām aicinām saskaņot ar  SIA ,,Līvānu dzīvokļu un komunālā saimniecība”  pēc talkas norises, kontaktpersona  Guntis Jankovskis, tālrunis - 29557905.  Talkas norisi kopumā katrā novadā pārrauga Lielās talkas koordinators. Līvānu novadā Lielās talkas koordinators ir Gunita Vaivode – tālrunis 29231055.

Un vēl

Līdz 4. maijam Zemessardzes 35. kājnieku bataljona karavīri un zemessargi aicina iedzīvotājus pieteikties Zemessardzes izaicinājumam – sacensībām “Kājnieki 2022”, kas notiks 7. maijā Līvānu pilsētā. Sacensību laikā dalībniekiem būs iespēja iejusties zemessarga lomā, gūstot kopēju ieskatu par zināšanām un prasmēm, kuras apgūst katrs zemessargs, lai krīzes situācijā aizsargātu gan savu ģimeni, gan Latviju. Sacensību laikā komandām būs jāizpilda 10 teorētiski un praktiski uzdevumi, kas ir pietuvināti zemessarga reālajiem uzdevumiem dienestā. 

Sacensību dienā, 7. maijā, no plkst. 8:30 līdz 17:00 pie Līvānu stikla un amatniecības centra Līvānu iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti uz militārās tehnikas un ekipējuma izstādi, bet no plkst. 15:30 – apmeklēt Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra ansambļa un Līvānu novada muzikālo mākslas kolektīvu koncertu. Uzreiz pēc koncerta visiem interesentiem būs iespēja vērot Zemessardzes 35. kājnieku bataljona taktisko uzdevumu paraugdemonstrējumus.

Atstājiet komentāru